Investiţiile publice, faţă în faţă cu piaţa construcţiilor

Investiţiile publice, faţă în faţă cu piaţa construcţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Conferinţa Locală a Patronatului Societăţilor din Construcţii, ediţia a V-a

Promovarea investiţiilor locale ca sursă pentru dezvoltarea urbană, dar şi stimularea formelor asociative dintre companii au făcut, ieri, la Galaţi, obiectul unei conferinţe organizate de Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC). Rolul de moderator al manifestării i-a revenit vicepreşedintelui la nivel naţional al PSC, Tiberiu Andrioiei, acesta precizând că dialogul social şi economic atât cu reprezentanţii firmelor de construcţii, cât şi cu reprezentanţii autorităţilor publice este una dintre priorităţile PSC.

De altfel, în calitate de invitat special, la conferinţă a fost prezent şi primarul Galaţiului, Marius Stan. Acesta a arătat că, în condiţiile în care investitorii privaţi traversează o perioadă dificilă, autorităţile locale trebuie să joace un rol mai activ în derularea unor proiecte. „Investiţiile publice rămân cele mai interesante pentru constructori (…). Suntem obligaţi să facem proiecte, plus că banul public este, totuşi, cel mai sigur din lumea asta. Ţinând cont de asta, constructorii trebuie să ţină aproape de Primărie, dar nu ca până acum. Condiţiile în care se vor lansa proiectele, se vor derula proiectele vor fi îmbunătăţite, pentru a evita o risipă a banului public”, a declarat primarul Marius Stan.

Atât primarul Galaţiului, cât şi reprezentanţii patronatului constructorilor sunt de acord cu ideea că licitaţiile „cu dedicaţie”, tergiversarea artificială a unor lucrări, caietele de sarcini prost întocmite sau proiectele cu deficienţe de concepţie sunt tot atâtea cauze care pun adesea breasla constructorilor într-o lumină nefavorabilă. „Şi noi ne propunem să îndreptăm aceste lucruri, iar pentru asta avem nevoie inclusiv aici, la Galaţi, de o structură a constructorilor activă, solidă şi flexibilă care să susţină derularea unor proiecte, atât în interesul firmelor de construcţii, cât şi al autorităţilor publice şi al comunităţii locale”, a arătat preşedintele Filialei Galaţi a PSC, Gheorghe Pascariu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele la nivel naţional al PSC, Liviu Simion, a precizat că apartenenţa patronatului constructorilor la UGIR este importantă în conturarea unei abordări multisectoriale în dezvoltarea sectorului de construcţii, inclusiv prin demersurile de perfectare a unui cadru mai transparent de derulare a lucrărilor publice.

Citit 1311 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.