Luni, 2 martie - termen limită pentru declaraţia 205

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Referitor la termenul limită de depunere a formularului 205, facem, cu ajutorul Compartimentului de Presă şi Relaţii Publice din Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, următoarele precizări.

Plătitorii de venituri care au avut în anul fiscal 2008 obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă trebuie să ştie că 2 martie 2009 este data limită de depunere a formularului 205 "Declaraţie informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit".

Veniturile cu regim de reţinere la sursă la care ne referim sunt:

1. venituri din drepturi de proprietate intelectuală;

2. venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie;

3. venituri obţinute în baza unui contract de agent;

4. venituri obţinute în baza unui contract de comision sau mandat comercial;

5. venituri din activităţile de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară;

6. venituri din activităţi independente desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil;

7. venituri din activităţi independente realizate într-o formă de asociere cu o persoană juridică care nu generează o persoană juridică;

8. câştiguri din transferul titlurilor de valoare;

9. venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

Declaraţia se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală. Aceştia au obligaţia depunerii declaraţiei atât în format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, cât şi pe suport hârtie, semnat şi ştampilat conform legii.

Formatul electronic al formularului se obţine prin folosirea programului de asistenţă care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice la adresa www.mfinante.ro - ANAF - Asistenta Contribuabili - Programe utile - Declaratii fiscale sau la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/programeutile/programe11.htm.

De asemenea, programul de asistenţă folosit pentru formatul electronic al formularului 205 este distribuit contribuabililor gratuit de către unităţile fiscale teritoriale competente. Pentru municipiul Galaţi, programul este distribuit de catre DGFP Galaţi, str. Brăilei nr. 33, et. 2, camerele 207, 209, 210, 212.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor informative constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii.

Citit 2551 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.