Start tulbure al negocierilor salariale din combinatul siderurgic
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Start tulbure al negocierilor salariale din combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patronatul va face cunoscuţi partenerii de discuţii săptămâna viitoare


Negocierea Contractului Colectiv de Muncă aplicabil anul viitor în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a demarat vineri, dar abia săptămâna viitoare se va şti care dintre organizaţiile sindicale din unitate vor purta tratativele cu patronatul.

Instanţa e aşteptată să se pronunţe marţi, după nenumărate amânări, asupra cererii sindicatului Siderurgistul AMG de obţinere a calităţii de unic sindicat reprezentativ în combinat, o sentinţă crucială pentru cursul negocierilor. Dacă o va obţine, Siderurgistul AMG, înfiinţat în urma fuziunii sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, ar putea elimina de la masa negocierilor celelalte două federaţii sindicale active pe platforma siderurgică – Solidaritatea Virgil Săhleanu şi Solidaritatea Metal, compuse din sindicate nereprezentative. Decizia îi va aparţine în cele din urmă patronatului, care va anunţa ce organizaţii sindicale întrunesc condiţiile de a participa la tratative, cel mai probabil, după aflarea verdictului instanţei.

Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu, al cărei sindicat-nucleu (Solidaritatea) a încercat să împiedice Siderurgistul AMG să obţină reprezentativitatea în instanţă, susţine că este mai bine ca la tratativele cu patronatul să acceadă toate organizaţiile sindicale, nu doar una singură. „Noi ne zbatem să intrăm la negocierile salariale ca să reprezentăm interesele membrilor noştri de sindicat şi ca să existe un echilibru”, a declarat liderul organizaţiei, Gheorghe Tiber.

Citit 2813 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2012 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.