Start tulbure al negocierilor salariale din combinatul siderurgic
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Start tulbure al negocierilor salariale din combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patronatul va face cunoscuţi partenerii de discuţii săptămâna viitoare


Negocierea Contractului Colectiv de Muncă aplicabil anul viitor în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a demarat vineri, dar abia săptămâna viitoare se va şti care dintre organizaţiile sindicale din unitate vor purta tratativele cu patronatul.
Instanţa e aşteptată să se pronunţe marţi, după nenumărate amânări, asupra cererii sindicatului Siderurgistul AMG de obţinere a calităţii de unic sindicat reprezentativ în combinat, o sentinţă crucială pentru cursul negocierilor. Dacă o va obţine, Siderurgistul AMG, înfiinţat în urma fuziunii sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, ar putea elimina de la masa negocierilor celelalte două federaţii sindicale active pe platforma siderurgică – Solidaritatea Virgil Săhleanu şi Solidaritatea Metal, compuse din sindicate nereprezentative. Decizia îi va aparţine în cele din urmă patronatului, care va anunţa ce organizaţii sindicale întrunesc condiţiile de a participa la tratative, cel mai probabil, după aflarea verdictului instanţei.
Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu, al cărei sindicat-nucleu (Solidaritatea) a încercat să împiedice Siderurgistul AMG să obţină reprezentativitatea în instanţă, susţine că este mai bine ca la tratativele cu patronatul să acceadă toate organizaţiile sindicale, nu doar una singură. „Noi ne zbatem să intrăm la negocierile salariale ca să reprezentăm interesele membrilor noştri de sindicat şi ca să existe un echilibru”, a declarat liderul organizaţiei, Gheorghe Tiber.
Citit 2721 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2012 22:43

19 comentarii

 • postat de ilinca +radu nelu+macovei+moartea+kkt+tot politai
  Marți, 20 Noiembrie 2012 18:13
  da ce tot vreti bani bre ,si cu un milion in plus sau fara ...tot o pula
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Marți, 20 Noiembrie 2012 17:08
  Sunteti nebuni cu totii ! Sa va ia naiba cu tot cu putregaiul vostru de combinat !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Marți, 20 Noiembrie 2012 13:13
  BA COCSARE IA SESIZEAZA TU DNA-UL ! TOTI SUNTETI ZMEI IN FATA MONITORULUI INSA CAND DATI OCHII CU BEZMAN SAU TIBER FACETI PIPI IN PANTALONI.SUNTETI TICNITI DACA AVETI PRETENTII SALARIALE CAND COMBINATUL PRODUCE 1,6 MILIOANE TONE DE OTEL PE AN ! LASATI INTERNETUL SI ODIHNITI-VA CA MAINE E O NOUA ZI DE MUNCA.SCLAVILOR !
  0
  0
  Raportează
 • postat de COCSARUL
  Marți, 20 Noiembrie 2012 11:09
  Oricum nu o sa fie nici o marire de salarii in AMG intrucat toti liderii de sindicat care sunt la momentul asta pe platforma, si care beneficiaza de lap-top-uri si masini de serviciu date de administratie au promis deja de la incheierea vechiului contract(in vigoare) cand au luat plicurile cu euroi de la country manager I.B. ca nici la anul nu vor milita pentru mariri salariale.Restul este teatru de proasta calitate jucat de acesti lideri corupti.Bine ar fi sa se autosesizeze DNA-ul si sa ancheteze averile acestor lideri care nu mai pot de bine si care ne vand an de an.Dar si acesta este obosit si corupt,asa ca singurul lucru ce ne mai ramane de facut este sa-i linsam pe acesti porci nemernici ca sa se nu mai poata bucura de tot ce au furat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI-sau MELINTE MARIAN!
  Luni, 19 Noiembrie 2012 22:35
  -Dragule tradator daca iti spun ce suma ridic nu ai cum sa ma rezi ,pt ca profilul vostu nu va da voie.Voi sinteti pusi pe capatuiala si chiar de ma vei crede prin absurd,imi vei spune Bai tata dar esti rost rau de tot!Tu,voi,toti tradatoii nu aveti cum intelege un om care sa saturat de voi!Un om care sa saturat de slugi asemeni voua!De lingai ai patronatelor!Ai celor ce au bani!Si toate astea pt ca voi doar consumati aerul.Va plac termopanele.Mersul la distractii.Trendul.Masinile bengoase,etc.Voi nu va bucurati de aerul ce il respirati.Nici nu ghinditi la asta.E prea banal,prea rutinata chestia de a ghindi asa ceva.Sa respiati voi si atit.Nu va uitati in stinga la cel ce abia respira!Ori spuneti ca e beat!Dar ce fac eu filozofie cu un individ bolnav ce oricum nu intelege nimic,si care tot da numele de cobra in dusmanie debilica.Care tot confunda in prostia lui diferite pseudonime ce au scrieri proletare ca as fi eu.Timpitule ,obsedatule afla ca nu imi schimb pseudonimul in Maria sau alt nume ce tot te supara pe tine.Chiar nu ii cunosc.Cobra va fi mereu Cobra,indiferent cit venin vei scuipa.Mereu el va scrie cum va simti el.Si mai ai o problema nu esti sigur daca sint sau nu sint MELINTE MARIAN!Tu zici ca da,dar nu esti sigur.Oricum tipul asta MELINTE MARIAN te baga in umbra mereu!Te imbolnaveste!Esti obsedat de el!E mare MELINTE MARIAN asta.Stai ca un prost si scriii in numele lui problema ce te framinta mereu : CITI BANI RIDICA MELINTE MARIAN!CITI BANI RIDICA TIBER SI DAVID!BANII!II AUZI CUM ZORNAIE ROSTOGALIND PUTEREA!ITI PLAC,NU !Vei ramine mereu un consumator marunt de aer,neoferind naturii si oamenilor nimic mareu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valsan
  Luni, 19 Noiembrie 2012 11:52
  Siderulgisti !....nu uitati ...marfa dumneavoastra se vinde pe piata la preturi europene, pret in care e inclusa munca dumneavoastra.....logic e sa cereti ceea ce vi se cuvine...adica salarii la nivel european...Opriti o data sclavia si bataia de joc ... VOI INCLUDETI IN MARFA MUNCA IAR PATRONUL CARE INCASEAZA BANII PE MARFA TREBUIE SA VA DEA SALARII CORESPUNSATOARE CELOR EUROPENE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 15:01
  Anunt oficial din barlogul sarpelui cu clopotei.

  Eu cobra,alias MM,cer de urgenta inregimentarea în singurul sindicat care conteaza la negocierile astea.SIDERURGISTUL.Ca vrea si gura mea sa pape ceva,poate s-o gasi un os de ros si ptr mine.
  Cer scuze tuturor celor pe care i-am jignit,sarut mainile si picioarele d-lor indieni pe care i-am ponegrit pe toate ziarele on-line.Va cer scuze tuturor.

  Amantelor mele le cer ingaduinta si iertare.Voi fi curand sclavul vostru.

  Cu dragoste,
  Supusul vostru vesnic,cobra
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 14:24
  Cristina M. te cer official de amanta, Vorbele tale ma ung pe suflet. Imi inchipui ce faci si cu mainile...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Amanta lu cobra
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 14:07
  Mai cobritza mai, nu te mai zburli atata ca plesnesti. Ce te crezi pe stadion? Mai ai grija si de mine ca de nu te parasesc si gasesc pe altu.
  PS. Babalaule
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristina m.
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 13:23
  LA MUNCA AM DORI DAR NU PE SALARII DE MIZERIE. NU MAI VREM SA FIM SCLAVI LA ARCELORMITTAL GALATI! SI CARE MUNCA CA NE DAU ASTIA AFARA..NU VEDETI CE VOR SA FACA SI CAT DE ASUPRESC? E MAI RAU CA PE TIMPUL COMUNISMULUI! JOS CAPITALISMUL SALBATIC! HOTIIIII!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sergiu
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 13:00
  DE CE SIDERURGISTII CARE SUNT LA CELELALTE SINDICATE TRADATOARE NU FAC CERERE DE RETRAGE ?

  TU MELINTE,DE CE NU-TI CAUTI DE MUNCA SI PREFERI SA TE HRANESTI DIN COTIZATIILE MUNCITORILOR ? CATI BANI RIDICI LUNAR ? CE SUMA PLECA LUNA DE LUNA IN BUZUNARELE LUI TIBER SI AL BAIATULUI SAU DAVID DIN ACELEASI FONDURI ?

  LA MUNCA GUNOAIELOR,E PLINA TARA DE LIDERI DE SINDICAT !
  0
  0
  Raportează
 • postat de vgl
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 12:54
  D-lor,care negociere, inca din iunie s-a anuntat,de administratie ca nu se va face marire de salariu.
  Ca in fiecare an ,in perioada premergatoare negocierilori incepe criza AMG,astfel: EBIDA negativa, Somaj tehnic, SRL-uri...........anul acesta nu face rabat de la tehnicile de intimidare. In schimb ,dam SRL la cei din productie ,dar nu au plecat cei cu cereri de autodisponibilizare(ii plateste sa piarda vremea pe la ,,Talente”,iar cei ramasi in Skill pool pierd vremea iar contractorii fac traba ............nu credeti ca e calculat?Se poate continua dar..............
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius apostol
  Duminică, 18 Noiembrie 2012 11:26
  MUNCITORII AU SALARIUL DE 1000 RON. CE SA FACEM NOI CU O MARIRE DE 15%? CE INSEAMNA IN ZIUA DE AZI 150 LEI? MANCAREA PE DOUA ZILE ASTA INSEAMNA PT O FAMILIE. DACA NU SE FACE O MARIRE DE 100% DEGEABA MAI VENIM LA MUNCA. SUNTEM SCLAVI. SLARIILE TREBUIESC FACUTE 2000-2500 LEI PT MUNCITORI SI PT TESA SA RAMANA ASA CUM SUNT CA EI AU 4000 LEI. SA NU SE ELIMINE PROTECTIA SOCIALA CA ALTFEL O SA FIM ARUNCATI AFARA FARA NICI UN BAN SI LOCURI DE MUNCA ORICUM NU MAI SUNT IN GALATI ASA CA AVETI GRIJA! ORICUM GALATIUL VA DEVENI ORASUL FANTOMA ! DE CE SIDERURGISTII CARE SUNT LA CELELALTE SINDICATE TRADATOARE NU FAC CERERE DE RETRAGERE ?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 15:04
  Mare grija la ceea ce doreste patronatul/administratia AMG: doreste disparitia protectiei sociale in caz de concediere colectiva ( in CCM este prevazut ca in caz de faliment /concediere colectiva oamenii care vor fi concediati sa li se dea o suma de bani, destul cat ,,sa te poti misca" sau ,,sa faci ceva"- cum se zice pe romaneste!), in schimb, in locul acestei protectii sociale/ suma de bani, sa se mareasca salariile cu...15% -16%....!!! Mai sa fie....!!! Bun! Accept sa renunt la protectia sociala si accept sa-mi maresti salariul cu 15%! In doua-trei luni de zile ai ,,tras zavorul" si ma dai afara....Adica acceptul acestei variante, accelereaza ,,inchiderea fluxului din combinat: Furnale - Otelarii - Turnare dorit de patronatul franco-anglo-indian!!! Nu acceptati marirea de salariu care este un PRAF IN OCHI!!! Cei care au datorii la banci nu cred ca le va fi bine!!! Ori daca in caz de inchidere si concediere colectiva, cu banii din protectia sociala, poti achita fie intreaga datorie fie macar o parte ( in cazul sumelor mari imprumutate). Asa ca este bine de discutat foarte serios cu sindicatele cu liderii de sindicat! Nu! Nu acceptati eliminarea protectiei sociale in caz de concediere colectiva pentru marirea de salariu invocata de administratia AMG!! Mare atentie! Ganditi-va bine!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de r
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 14:36
  Bai Melinte ca cta c...t mananci................
  0
  0
  Raportează
 • postat de SIDERURGISTUL
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 11:37
  Cobro poate ne spui ce suma ridica luna de luna d-nul Tiber si al lui fecior,David din cotizatiile fraierilor ? Spune,latrau mic ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de HUAAAAAA
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 09:25
  Sa negocieze un singur sindicat : Siderurgistul AMG !!!

  Cobro te-ai lins pe **** !
  0
  0
  Raportează
 • postat de HUAAAAAA
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 09:19
  ANII DIN URMA CAND ATI PARTICIPAT REZULTATUL A FOST TOT 000000000000000000000000000000000000000000000000000 !

  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  AFARA CU SOLIDARITATEA DE LA NEGOCIERI !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 07:10
  -REZULTATUL NEGOCIERILOR DOAR CU SIDERURGISTUL/FSS VA FI-
  0000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000
  si disparitia protectiei sociale in caz de concediere.Asta se incearca in disperare de cauza.Argumntul poate fi confirmat de administratia ARCELOR MITTAL GALATI,DAN NICA,MARIUS STAN,judecatorul VIERU MONICA,BEZMAN GHEORGHE,MIRCEA SCINTEI ,.... .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.