Îndiguirea iazului tehnologic Mălina Nord din combinat se încheie la anul
Foto: Foto: ArcelorMittal Galaţi

Îndiguirea iazului tehnologic Mălina Nord din combinat se încheie la anul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi continuă şi în 2013 lucrările de reamenajare a iazului tehnologic Mălina Nord, care au demarat în 2011, a anunţat recent conducerea companiei.

Cu o suprafaţă de 44 de hectare, Mălina Nord a fost pus în funcţiune în 1970 în scopul epurării apelor uzate provenite din fluxul tehnologic şi acum este în curs de reamenajare. „Anul trecut a fost construit un dig pe latura de nord a iazului, anul acesta a fost ridicat un dig pe latura de vest şi a fost amenajat canalul de legătură dintre Mălina Nord şi Mălina Sud, iar anul viitor va fi finalizat digul de contur al iazului Mălina Nord şi vor fi realizate digurile de compartimentare şi deversorul de suprafaţă”, a declarat directorul de mediu din combinat, Vespasian Popescu.

Potrivit oficialului, îmbunătăţiri similare îi vor fi aduse şi iazului Mălina Sud. Cu o suprafaţă de 13 hectare, acesta va avea un nou dig de contur, însă abia din 2014.

În urma lucrărilor, estimate la două milioane de euro, este aşteptată o creştere a calităţii apelor uzate din cele două două iazuri tehnologice ale combinatului siderurgic, a apreciat Vespasian Popescu.

Citit 2356 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.