Îndiguirea iazului tehnologic Mălina Nord din combinat se încheie la anul
Foto: Foto: ArcelorMittal Galaţi

Îndiguirea iazului tehnologic Mălina Nord din combinat se încheie la anul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi continuă şi în 2013 lucrările de reamenajare a iazului tehnologic Mălina Nord, care au demarat în 2011, a anunţat recent conducerea companiei.
Cu o suprafaţă de 44 de hectare, Mălina Nord a fost pus în funcţiune în 1970 în scopul epurării apelor uzate provenite din fluxul tehnologic şi acum este în curs de reamenajare. „Anul trecut a fost construit un dig pe latura de nord a iazului, anul acesta a fost ridicat un dig pe latura de vest şi a fost amenajat canalul de legătură dintre Mălina Nord şi Mălina Sud, iar anul viitor va fi finalizat digul de contur al iazului Mălina Nord şi vor fi realizate digurile de compartimentare şi deversorul de suprafaţă”, a declarat directorul de mediu din combinat, Vespasian Popescu.
Potrivit oficialului, îmbunătăţiri similare îi vor fi aduse şi iazului Mălina Sud. Cu o suprafaţă de 13 hectare, acesta va avea un nou dig de contur, însă abia din 2014.
În urma lucrărilor, estimate la două milioane de euro, este aşteptată o creştere a calităţii apelor uzate din cele două două iazuri tehnologice ale combinatului siderurgic, a apreciat Vespasian Popescu.

Citit 2265 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 16:38

3 comentarii

 • postat de cobra
  Marți, 04 Decembrie 2012 13:19
  Hai bolnavule tradator intra si mai elogiaza FSS/SIDERURGISTUL,SIND.LIBER sau alte inventii create pt apararea patronului,si indrazneste sa mai expui ce ai invatat in familia ta celor ce incearca sa trezeasca lumea omorita de voi!Intra nemernic mic si daca iti e teama da ti alt nume decit clasicile :piton,romeo,w,sau alte porcarii.Sinteti morti cu totii!Ati vazut ce am incercat sa facem si pt Galati,am vrut asemeni ca in Franta,dar nu se poate cu haite intregi de tradatori fie sindicali,judecatori,politicieni,functionari ori alti anti romani!Tot ce ati mintit pina azi FLORANCE va dat in vileag.Fie sa va fie tarina plina de carabusi si grea precum pacatele ce le purtati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA
  Marți, 04 Decembrie 2012 09:53
  Poate ve ti scrie un articol despre modelul FLORANCE!Un model demn de urmat,asta ar fi cel mai bun articol si nu praf in ochii oamenilor,sau o lingurita de miere aruncata in hazna!Asta a produs MITTAL pina azi o picatura cu miere intr o hazna!Baliverne cu digul lor cu tot,baliverne!povesti pt adormit siderurgistii!
  SCRIETI,DEDICATI REPORTAJE DESPRE FLORANCE!SIDERURGISTII GALATENI AU NEVOIE DE ACEST EXEMPLU,CA SA LE SPARGEM DIGUL CURAJULUI,SA POATA SA SE REVARSE IN VALE!MITTAL A INDIGUIT CURAJUL SIDERURGISTILOR STIM,TRECETI LA ARTICOLE EXPLOZIVE,CUM E CEL DE LA FLORANCE!GALATENII AU NEVOIE DE TNT,SI NU DE BROMURA GAZETAREASCA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de naum
  Luni, 03 Decembrie 2012 13:59
  este dat ca un succes, insa intrebarea este cand trebuia sa fie gata? anual se tot gasesc subterfugii si arcelormittal ne polueaza mediul nostru romanesc.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.