Post negru la piaţă, de ziua noastră!

Post negru la piaţă, de ziua noastră!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pieţari prea lacomi cu gălăţenii atât de săraci

Ne-o fi adus sărbătoarea Sfântului Andrei bucurie, procesiuni şi concerte, dar pe mese nu ne-a pus, cu siguranţă, nimic. Pieţarii au săltat preţurile tuturor mărfurilor, aşa că ar fi trebuit probabil ca lumina din suflete să ne ţină şi de foame! Cine a vrut masă îmbelşugată de sărbători şi a lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri a plătit, până la urmă, mai mult decât face.

Până şi varza care până acum câteva zile se găsea chiar şi la 30 de bani kilogramul costa, ieri, minim 80 de bani sau 1 leu. Cartofii – odată mâncarea săracului – se dădeau ieri cu minim 1,8 lei. Vinetele scumpe la 2 lei kilogramul? Nici vorbă! Toţi comercianţii se puseseră de acord să nu le vândă cu mai puţin de 6 lei. Că deh, e şi firesc să ne dăm şi ultimul ban din buzunar, chiar de ziua noastră. Conopida costa măcar 5 lei, iar ruda sa verde, brocolli-ul, cu un leu mai mult. Ardeii graşi ajungeau şi la 6 lei, iar roşii mai ieftine de 3 lei kilogramul n-am văzut nicăieri. Spanacul – o mâncare gustoasă, dar cu un nume care nu aminteşte de prilejuri festive – se vindea cu 5 lei. Usturoiul românesc e mai scump decât carnea de pui, la preţul de 15 lei pe kilogram.

Destul de scumpe sunt şi fructele. Gălăţenii care trăiesc din pensie sau din salarii mici s-ar mai putea apropia de merele de 2 lei sau 2,2 lei kilogramul, dar sunt slabe şanse să-şi permită strugurii de 6 lei sau 6,5 lei. Gutuile au câştigat şi ele un leu la preţ şi nu se mai vând cu mai puţin de 5 lei. La acelaşi preţ se dau şi portocalele care au bătut drum lung până pe tarabe, iar la un preţ cu 50 de bani mai mic vă luaţi clementine. Sfatul nostru: cumpăraţi doar câte puţin din toate, ca să mai rămână ceva bani mărunţi pentru mâncare şi până la Crăciun!

Citit 2377 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.