Distrugerile continuă în combinatul gălăţean: ArcelorMittal vrea să demoleze şi Furnalul 2
Foto: Foto arhivă

Distrugerile continuă în combinatul gălăţean: ArcelorMittal vrea să demoleze şi Furnalul 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a pus la pământ Oţelăria 2 şi Furnalul 1, refolosind fierul la producţia de oţel, ArcelorMittal Galaţi vrea să demoleze şi Furnalul 2, reiese dintr-un anunţ pe care compania siderurgică l-a publicat în ediţia de weekend a ziarului nostru. “ArcelorMittal Galaţi anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Desfiinţare construcţii Furnalul 2»”, se arată în anunţul citat.

Purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu, a confirmat, marţi, intenţia companiei de a demola acest furnal, inaugurat în 1969 şi oprit în 2008. “ArcelorMittal Galaţi a trimis o notificare oficială autorităţilor locale de mediu şi publicului referitoare la intenţia sa de a demola Furnalul 2. Acest echipament (…) nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului”, a afirmat oficialul.

El a lăsat să se înţeleagă că aceeaşi soartă ar putea-o avea şi Furnalul 6, oprit definitiv după o avarie majoră produsă la puţin timp de la pornire. “Asemeni Furnalului 1 (deja demolat, n.r.) şi Furnalului 6, starea Furnalului 2 prezintă ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor, cât şi pentru mediu, pe care compania nu doreşte să le ignore”.

În prezent, în combinat mai sunt operaţionale Furnalul 5 şi Furnalul 3, acesta din urmă fiind oprit temporar pe fondul comenzilor scăzute.

Citit 5077 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.