Distrugerile continuă în combinatul gălăţean: ArcelorMittal vrea să demoleze şi Furnalul 2
Foto: Foto arhivă

Distrugerile continuă în combinatul gălăţean: ArcelorMittal vrea să demoleze şi Furnalul 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a pus la pământ Oţelăria 2 şi Furnalul 1, refolosind fierul la producţia de oţel, ArcelorMittal Galaţi vrea să demoleze şi Furnalul 2, reiese dintr-un anunţ pe care compania siderurgică l-a publicat în ediţia de weekend a ziarului nostru. “ArcelorMittal Galaţi anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Desfiinţare construcţii Furnalul 2»”, se arată în anunţul citat.

Purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu, a confirmat, marţi, intenţia companiei de a demola acest furnal, inaugurat în 1969 şi oprit în 2008. “ArcelorMittal Galaţi a trimis o notificare oficială autorităţilor locale de mediu şi publicului referitoare la intenţia sa de a demola Furnalul 2. Acest echipament (…) nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului”, a afirmat oficialul.

El a lăsat să se înţeleagă că aceeaşi soartă ar putea-o avea şi Furnalul 6, oprit definitiv după o avarie majoră produsă la puţin timp de la pornire. “Asemeni Furnalului 1 (deja demolat, n.r.) şi Furnalului 6, starea Furnalului 2 prezintă ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor, cât şi pentru mediu, pe care compania nu doreşte să le ignore”.

În prezent, în combinat mai sunt operaţionale Furnalul 5 şi Furnalul 3, acesta din urmă fiind oprit temporar pe fondul comenzilor scăzute.

Citit 4869 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 18:18

25 comentarii

 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Vineri, 22 Martie 2013 15:30
  bai Dorian ,noi nu suntem prosti asa cum crezi tu,toti angajatii stiu ca fierul vechi obtinut din demolarile din combinat pleaca la turci,terminati cu prosteala ca este folosit pt a face otel
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Joi, 21 Martie 2013 12:01
  DOUA SIAMEZE


  IATA CA AVEM SI NOI MITTAL AUTOHTON!CE SE INTIMPLA ACUM LA OTELUL DECIND TNG A PRELUAT BANII CLUBULUI,ESTE PLACA IDENTICA CU CE A FACUT MITTAL DIN SIDEX.
  I D E N T I C .
  Dupa ce se termina banii ca de Adamescu ii poate termina intr-o secunda,numai ca isi ia masuri de precautie nu poti evapora fara sa patesti ceva intr-un timp f scurt.Sa nu va mirati ca dupa ce programul ZERO CONTURI LA OTELUL(seamana al naibii de bine cu programul din combinat ARC 2014-ZERO OBIECTIVE) sa auziti ca cere voie garzii de la liga(un fel de garda de mediu) sa dinamiteze mai intii clubul; de juniori 1 pe motiv de neperformanta,apoi jr.2 pe motiv de instalatie ce si-a incheiat ciclul de viata(vorba lui RIBBO BRUNO),in final si pe FC OTELUL pt ca prezinta pericol inalt de radioactivitate!
  MITTAL DEMOLATORUL SIDERURGIEI-ADAMESCU DEMOLATORUL FOTBALULUI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Joi, 21 Martie 2013 11:57
  PENTRU CORA
  -Buna intrebare ".....Cum poti demola ceva ce n-ai ridicat tu? Cine ii da voie unui magnat strain sa vina sa demoleze ceea ce-a construit poporul roman pe pamantul tarii lui?" RASPUNSUL:
  Foarte simplu datorita romanilor de la mic la cel mai mare.Practic noi l-am invitat,mai nou il ajutam prin tradare care e sub diferite forme; facilitati sub diferite forme de ajutor,tacere in presa,tacere la liderii de sindicat ai vazut pe cineva in afara de TIBER sa scoata oamenii pe magistrala la dinamitarile lui OLD 2 si Furnalul 2?Tot ei tradeaza anual la negocieri vezi LISTA RUSINII(asta e doar pt anul 2013,restul pe anii anteriori le stii alde OANCEA,si Co de fesesei).A salariatilor lasi care gireaza tradarea acestor lideri luna de luna cu 8 lei!A Guvernelor perindate.A SRI.
  Mittal a gasit o stina fara dulai!Ce ai cu el!?Nu e mai vinovat ca toti factorii prezentati mai sus.Drept dovada daca vecinul iti darima gardul,tu ce faci?Stai ca siderurgistul ce zboara din sectie in sectie,chiar in talent poll,sperind ca va a vea de munca la infinit cu toate ca zi de zi excavatorul ii demoleaza un gard,musca o palma de pamint!

  VINOVATII SINTEM NOI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cora
  Joi, 21 Martie 2013 11:17
  Bun, "vrea sa demoleze".... dar a construit ceva? Cum poti demola ceva ce n-ai ridicat tu? Cine ii da voie unui magnat strain sa vina sa demoleze ceea ce-a construit poporul roman pe pamantul tarii lui?
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Joi, 21 Martie 2013 10:11
  MULTUMESC CELUI CE A POSTAT LISTA RUSINII IN LOCUL MEU.
  Dar nu pot multumi acelor ce spun bine ca se inchide!Ori sint intoxicatii ce pregatesc drenarea mintilor,ori inconstienti.Mai auzi la unul ca dupa inchiderea definitiva vor disparea centrele de fier vechi!Intreaba hranacii din guvern ,si din tot aparatul politic ce sint in spatele acestor centre.U.E in colaborare cu guvernele Romaniei au subminat siguranta nationala.Cind se dinamiteaza un Furnal de la AMG practic se arunca in aer siguranta nationala.Bulgaria membra a UE are 7 morti prin auto incendiere de la inceputul anului.Auziti sa se ia pozitie!Pacat de acele sacrificii supreme ca nu sint facute cu cap.Asta inseamna mobilizare totala a unei natiuni in a se solidariza cu ei insisi in a nu mai cumpara decit strictul necesar,a nu mai plati taxele si impozitele,a nu mai merge la munca,a nu mai merge la vot,abia atunci reusesti cit decit sa le deranjezi fotoliile,sa ii bagi in transpiratii pe trintorii ce nu se mai satura in a subjuga economic natiunile.Dar asta e vorba despre natiuni,nu si despre a noastra mamaliga care nu explodeaza decit la comanda si atunci "vitaminizata cu euri europene"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de marin
  Joi, 21 Martie 2013 07:38
  combinatul a fost sursa de imbogatire prin furt a multor patroni galateni si nu numai....vinovati pentru distrugere sunt tot romanii,........ oameni ce sunt in stare sa omoare pe cei ce construiesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de crestin
  Miercuri, 20 Martie 2013 21:35
  Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Miercuri, 20 Martie 2013 21:11
  Deci...prin urmare...investitorul strategic pe care ni l-a adus nastase, demoleaza incet incet tot ...asigurandu-ne un trai mai putin stresant si un aer pt respirat curat...iar in acest fel se asigura ca noi romanii nu vom mai avea nici un cuvant de zis pe plan global la capitolul produse siderurgice (globalizarea fiind un cuvant inventat de cei care vor sa conduca terra...dupa ce au fost persecutati in lagarele de exterminare) De ce trebuie noi sa il reconditionam si sa il retehnologizam sa nu fie poluant, nu e mai bine sa fie demolat? De ce romanii trebuie sa aiba toate ramurile industriale si sa traiasca bine facand concurenta imperiilor capitaliste din vest...nu e mai bine sa ii distrugem si sa ii facem sclavi migrand singuri in vest pt un trai mai bun?! De ce ar trebui romanii ca natie respectati...nu mai bine ii facem sa fie dezbinati si sa se distruga intre ei?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ex-mittal
  Miercuri, 20 Martie 2013 20:41
  incetati in a bocii un mort presupus. acolo inca mai lucreaza 8-9.000 de oameni ce au in majoritate o sotie si 1-2 copii. acolo inca nu se munceste la negru si se platesc bani buni la bugetul de stat ce inseamna bani in sanatate, invatamint, asigurari in sistemul social, pensii. nu fiti habotnici, nici nu stiti cum va poate implica viata personala o invazie de 8-9.000 de oameni pe piata muncii din galati si asa de jalnica. nu doriti raul altuia, nu stii cum se poate intoarce impotriva ta. telenovelele gen cum ar fi fost daca nu se construia combinatul sint niste jocuri de imaginatie. nu-mi e draga conducerea mittal dar nici sa doresc inchiderea unui obiectiv industrial cu asa impact social in galati. nu mi se pare o gindire sanatoasa. da, dezvolti piata muncii si apoi te gindesti la absorbtia unui numar atit de insemnat de suflete ce vreti voi sau nu, traiesc si locuiesc linga voi, poate va sint chiar neamuri sau vecini. nu mai doriti raul altuia ca nu se stie cind poti sa cazi intr-o groapa din care nu te scoate nimeni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Miercuri, 20 Martie 2013 19:55
  As fi vrut eu ca in locul combinatului sa fi fost alt cartier al orasului. Astfel am fi fost al doilea oras dupa Bucuresti. Mi-as dori asta si in viitor, dar la cat de mare este cred ca e necesar cativa ani buni sa-l tai si sa cureti locul. :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bollywood
  Miercuri, 20 Martie 2013 19:34
  Macar de s-ar termina rapid cu acest colos care, vlaguit de resurse, a ajuns sa se consume singur. Sunt sigur ca o data cu inchiderea lui orasul va deveni mult mai curat. Si nu ma refer numai la faptul ca nu vom fi obligati sa respiram aerul plin de particule toxice. Vor disparea toti hotii de fier vechi dar si capusele cu pretentii de patroni. In plus acest proces face parte din logica derularii evenimentelor, dupa ce in anii 90 s-a furat tot ce era de furat. Vreau sa aud si eu un siderurgist care nu a furat o saiba macar si n-a trisat niciodata programul de lucru. Ei credeau ca va fi mai bine, ca se vor preface ca muncesc, ca vor pleca cu sacosa plina de electrozi, cabluri de cupru,mercur,placute de argint si cam tot ce le iesea in cale, ca un raspuns la faptul ca directorii furau cu garniturile de tren in colaborare cu toflenii care efectiv umblau cu sacii de rafie plini de bani. Diferenta e ca unii sunt disperati acum in timp ce conationalii din Toflea se lafaie in masini luxoase si au ca etalon un nume des rostit in aceste zile:Gruia Stoica!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADI
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:50
  Aceeasi soarta va avea si furnalul 4, si in curand tot combinatul, investitiile care se fac in prezent nu sunt decat cat sa mearga in prezent , aceste investitii nu sunt pt viitor, ceea ce conteaza acum este profitul indianului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de carmen c.
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:31
  OLD 3 + TC3 sunt deja in demolare -in toamna se va ecologiza terenul....Instalatii depasite cu impact ridicat asupra mediului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dc nu se reconstruieste ceva ecologic:nu carpeli?????S-a muls mult din acest combinat -suntem vinovati cu totii
  0
  0
  Raportează
 • postat de andreea
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:14
  DIRECTORILOR NU LE PASA CA SE INCHIDE PENTRU CA EI AU SUFICIENTI BANI ACUMULATI CAT SA TRAIASCA LINISTITI ! CE FACE AMARATUL CARE NU ARE CE MANCA SI E SCLAV LA MITTAL SI DUPA CE VA FI DAT AFARA NU ARE CE SA PUNA PE MASA LA COPII? VA DA IN CAP , VA FACE CRIMA SI TALHARIE, JAF! PESTE TOT SE FURA ORICE! HOTILOR SI TRADATORILOR DE NEAM CE SUNTETI! ATI DISTRUS ORASUL! O SA VA BATA DUMNEZEU SAU SATANA LA CARE VOI SLUJITI! HOTILOR! NEMERNICILOR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Miercuri, 20 Martie 2013 18:10
  Combinatul se va inchide cu siguranta! Problema e ca vom pleca fara salarii compensatorii! Dupa ce se inchide Galatiul va fi un oras de nimic, pustiu si cu multi hoti si talhari la drumul mare iar fetele vor pleca in Italia sa se prostitueze! Occidentul ne-a distrus dar nu puteau asta fara tradatorii de romani din parlament si de la galati care au beneficiat de mita, bani, cadouri si functii! Ne meritam soarta daca nu iesim la greve adevarate si nu regizate de tradatori din sindicat care sunt cu administratia!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Miercuri, 20 Martie 2013 17:30
  Doar 286 de zile ramase pt
  publicarea LISTEI RUSINII
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -286 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT
  salariile si locurile de munca a
  parintilor copiilor de siderurgisti
  din AMG.Girati de cei TRADATI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 20 Martie 2013 17:06
  dureros este ca acest oras moare incet dar sigur.
  incep sa taie si otelaria3.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALFAR
  Miercuri, 20 Martie 2013 16:47
  Ma stric de râs!!!
  Ce pana corbului sa copiezi din blogul trotilatei de Condos??? Agramatismele??? Rezistenţa la vodcă??? Frica de duş???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Plagiat dupa Implica-te Galați
  Miercuri, 20 Martie 2013 16:37
  Ai copiat dupa blogul unei ziariste gălățene.Rusine Rodico ! Dar daca altceva nu te duce capul,asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dany
  Miercuri, 20 Martie 2013 15:43
  M-am nascut in Galati cu mult inainte ca Gheorghiu Dej sa hotarasca constructia diabolica a CSG. Acest proiect a distrus orasul tailor si al adevaratilor comercianti si a construit orasul plochilor si al vichingilor, oameni fara capatai adusi ca sclavi sa construiasca si sa exploateze asazisul combinat in pierdere de dragul lui Ceausescu care sa incapatanat sa faca profit cu sacrificial a milioanelor de romani. Daca cineva punea o bomba in 89 in CSG azi orasul ar fi inflorit si Galatiul ar fi fost un oras prosper in Romania. Un oras inconjurat de apa si cu cei mai multi cetateni ce nu stiu sa inoate macar 50m. Orasul inconjurat de peste cu peste de import in pescarii, orasul in care fulgii de plop au ajuns parte din mancarea celor ce indraznesc sa serveasca masa la terase.
  Daca combinatul nu ar fi existat va asigur ca si numarul marlanilor ar fi in scadere. Daca combinatul nu ar fi existat nici excrocii ca Lisinschi sau nica nu ar mai fi fost "prosperi oameni de afaceri". Trantorii care inca mai sug din acel combinat vor simti pe pielea lor ca am avut dreptate cat de curand. Un conbinist dat afara din Combinat in anul 2000 a plecat in Italia si dupa 12 ani a devenit cetatean Italian si are casa lui, masina lui si o munca unde este respectat si tratat ca un om nu cum sunt cei din combinat. Prin anii 96 ii spuneam acelas lucru si sa suparat pe mine. in 2006 m-am intalnit cu el la Roma si si-a cerut scuze. Combinisti, vindeti ce aveti pe cat puteti si plecati pe unde vedeti cu ochii pana nu va fi prea tarziu. Voi cei ce azi va multumiti cu ce luati de la Sidex, maine veti ajunge vai de voi si va fi prea tarziu ca nimeni nu va mai avea nevoie de voi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Oportunitati americane
  Miercuri, 20 Martie 2013 12:16
  Cu doua "furnale"aruncate in Dunare ,faceam un tunel . Pe locul ramas inauguram ca proiect "eco" o fabrica de rame.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Blade
  Miercuri, 20 Martie 2013 11:29
  Pt. marin....Galatiul antebelic, se situa dpdv al bogatiei pe locul al treilea dintre orasele Tarii. Nu exista CSG, nimeni nu avea nevoie de un mamut siderurgic, ce a functionat cu materii prime aduse de la mii de km, intr-o zona care isi avea vocatia de oras negustoresc si al micilor afaceri. Datorita lui, Galatiul a parazitat toate celelalte unitati economice, aparute tocmai ca urmare a prezentei lui. Daca azi galatenii, fac "foamea", se datoreaza in mare parte politicii dezastroase a PCR, din anii 60!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pixi
  Miercuri, 20 Martie 2013 10:41
  Si presedintele (care ne reprezinta in relatiile internationale) si guvernul de slugoi ce face?
  In acest timp, in care la noi se demoleaza furnale, francezii vor sa-l dea afara pe Mittal din Franta, numai pentru ca "a indraznit" sa INCHIDA activitatea la furnalele din Florence ... nicidecum DEMOLARE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 20 Martie 2013 08:33
  Pentru "marin":
  Din pacate, se vor insaminta machete mititele de case/vile, si vor rasari casoaie si viloaie.
  Sau orice altceva, dar nu agricultura.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marin
  Miercuri, 20 Martie 2013 06:57
  in curand incepe agricultura pe platforma sidex
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.