Atenţie la ce cumpăraţi! Moldovenii vin cu mâncare suspectă

Atenţie la ce cumpăraţi! Moldovenii vin cu mâncare suspectă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Galaţi continuă seria controalelor de dinaintea Paştilor. De la comercianţi ambulanţi din Republica Moldova s-a confiscat o cantitate de 313,2 kilograme de produse, din care 234,4 kilograme de peşte, 78,8 kg brânză şi produse lactate şi 400 bucăţi ouă, informează instituţia.

Citit 5787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 15:17

15 comentarii

 • postat de Bravo basarabeni, aveți produse ca la bunica acasă și chiar ieftine.Sunt frații noștri, nu aruncați cu pietre în ei de Sfintele Sărbători, Dumnezeu vede !!!
  Luni, 29 Aprilie 2013 09:05
  Bravo basarabenii, aveți mâncare și produse alimentare ca la bunica odată, Dumnezeu s-o ierte că nu mai este și odată cu dispariția ei s-a terminat cu mâncarea tradițional țărănească. Am regăsit-o la basarabeni, cu calități superioare, preparate țărănește, alimente demult dispărute de pe rafturile magazinelor noastre. Lăsați oamenii să vândă, mai ales că au prețuri și pentru buzunarele noastre goale de astă viață sărăcăcioasă, de azi, de mâine și de poimâine, vremuri mai bune nu o să mai fie.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Popa
  Luni, 29 Aprilie 2013 00:51
  Suspect de buna calitativ, fara E-uri prea multi, hranitoare si mai ales ieftina fata de cea din Romania (piete,magazine, supermarketuri si alte panarame ce-si zic comercianti care vor binele consumatorilor, aici sunt si firme si institutii). Amenzile si confiscarile s-au facut de florii ca era campanie nationala de verificari. Pentru a vedea calitatea produselor uitativa la fizicul angajatii structurilor vamale, directiei de finante, politiei de frontiera si altora ce au conexiuni cu ei din zonele de frontiera cu Moldova si Ucraina si vedeti de ce sunt suspecte produsele. Mai ieri Zaharia de la piete spunea un adevar similar, dar interesele marilor comercianti de gen kafaland, lidland,metroland,realland ori penyland (scuze celor de o seama pe care i-am uitat aici) trebuiesc si ele mangaiate/proteajte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VOI cumpara in continuare produse de la MOLDOVENI!!!
  Duminică, 28 Aprilie 2013 18:25
  Au preturi rezonabile si sunt de buna calitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cornel
  Duminică, 28 Aprilie 2013 10:46
  CUMPAR IN MOD OBISNIT PRODUSE DE LA MOLDOVENI,NU AM FOST INTODEAUNA FOARTE MULTUMIT DE TOATE PRODUSELE DE LA EI LE DAU NOTA 9 .
  DACA EI VAND PESTE STRICAT... IN PIATA MARE SI PE LA ALTE PESCARII ... CE SE VINDE DE-TI MUTA NASUL DE MIROS SI MOVILA DE TACAM UITATA IN VITRINA ,LE DAU NOTA 4.
  PE EI CINE-I CONTROLEAZA?
  SI CUM DE LA ACELE RAZIII... CONTROALE ... SE CONFISCA NUMA PESTELE MARE SI PE ALESE?
  VIN SI EI SA FACA UN BAN SI PLEACA DIN PIATA FUGARITI SI FARA MARFA...
  RUSINE !
  SUNT FRATII NOSTRI SI VA BATETI JOC DE EI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Moldovean
  Duminică, 28 Aprilie 2013 10:42
  Moldovenii care-si achita,de astfel,taxele pentru tarabe,sunt cei mai vinovati, ca de obicei,indata ce cineva,fie politia,fie inspectia veterinara,vrea sa-si faca planul pe contraventii,bat in ei ,pentru ca saracii oameni nu au cui se plinge pentru faradelegile autoritatilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Costas
  Duminică, 28 Aprilie 2013 09:20
  Marfa de calitate si preturi rezonabile la moldoveni. Nu am avut niciodata probleme cu pestele cumparat de la ei, proaspat sau afumat. Scrumbia de Dunare 15 lei fata de alte parti la 20 lei acum de Florii. Mi se par persoane f curate si de bun simt. Fac piata de la ei de mult timp si voi continua s o fac cu incredere.
  0
  1
  Raportează
 • postat de MAKO
  Duminică, 28 Aprilie 2013 07:56
  S-a facut japca adica au fost tilhariti moldovenii in piata de pe calea prutului vineri dimineata de catre jandarmi.S-au facut confiscari la greu dar sa stie si ei ca aceste confiscari se cintaresc acolo pe loc,se intocmeste proces verbal in prezenta martorilor care semneaza .Nu se cintaresc la mama dracului dupa ce fomistii au tras o cantitate mare de marfa pentru ei si familiile lor si a sefilor lor.De ce nu li s-a verificat pasapoartele si sa aresteze si vamesii care i-au controlat,pentru ca am vazut cu ochii mei ce cantitati incarcau politistii in masini.Nu cred ca se puteau ascunde in chiloti baxuri de peste afumat sau in sutien crapi de peste3-4kg.Cit despre produsele "suspecte"eu le consum si le voi consuma in continuare pentru ca sunt mai ieftine si mult mai bune ca ale noastre.Sa manince filfizonii din supermarketuri ca alea sunt doar de la groapa de gunoi a europei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Duminică, 28 Aprilie 2013 07:16
  Hm! Harnici foc. Ce succes mama......! La ultima sedinta de la prefectura din data de 16.04, raportasera vreo 20 de kilograme de carne stricata si un baton de ciocolata. K'alumea organizatie, si Protectia consumatorilor si directia sanitar veterinara. k'alumea si initiativa prefecturii, a dat ocazia unui neica nimeni sa'i critice jumatate de ora pe moldoveni si produsele lor, unuia sa'l critice pe politistul local ca a amendat baba cu stevie din Tiglina 1 de trei ori. K'alumea si Viata Noua, care ca si altadata isi face de lucru cu articole la comanda. Suntem otraviti zilnic cu E-uri de tot felul, cu salamuri cu 4% carne(Unii cica l-au impuscat pe PRESEDINTELE Romaniei pentru asta), suntem otraviti cu INITIUM (cititi pe net doamna de la DSV.....). Moldovenii sunt saraci, si curati, mult mai curati si chiar mai sanatosi decat noi, otravitii Europei, daca cititi si alta presa decat VIATA NOUA veti putea afla ca si turcii ne otravesc cu produse contrafacute.
  De pe net pentru doamna de la DSV Galati care a participat la sedinta de la prefectura din data de 16.04.....................Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
  Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine.
  Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare.
  Iată în ce constau acestea:
  • Se intenţionează eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produşi de sinteză farmaceutică (prin urmare toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor mai avea pe raft numai cu 18 produse, cele care există pe lista Codex-ului. Tot ceea ce nu este pe listă (de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc.), vor deveni ilegale. Adică, dacă le foloseşti, te duci la închisoare. Medicina naturistă (acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc.) va fi progresiv şi insidios interzisă.
  • Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu aşa numita agricultură bio. În anul 2001, 12 substanţe chimice, despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate. Acum nu avem decât să mâncăm roşii cu INITIUM, să aşteptăm să vedem dacă murim ca să ştie UE dacă fungicidul nemţilor este sau nu toxic.
  INITIUM este un produs toxic criminal
  Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta aici. Aici aflăm că produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută. Puteţi consulta aici fişa de evaluare a acestei substanţe (în Marea Britanie).
  Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător. Aceste date există, cu siguranţă, dar interesul Francmasoneriei Mondiale, care se află în spatele implementării criminalului Codex Alimentarius, este, în fond, acela de a decima populaţia globului. Având acest obiectiv, publicarea informaţiilor complete despre consecinţele pe INITIUM le-ar putea avea asupra sănătăţii oamenilor ar contraveni scopului pe care şi l-au propus. Pe de altă parte, în felul acesta nimeni nu poate fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai târziu la oameni în urma consumării alimentelor care au fost injectate cu INITIUM.
  Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), NU fusese analizat în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea. Acest lucru este menţionat chiar în raportul respectiv:
  Deoarece raportul de evaluare nu a fost încă analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obţinute trebuie să fie considerate provizorii şi vor putea fi reconsiderate o dată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.
  Deci, din datele oficiale existente la ora actuală nu reiese decât că există această substanţă şi că ea va fi testată în România. În rest, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la EFSA că substanţa este inofensivă pentru corpul uman. Dar nu există dovezi clare pentru aceasta.
  Modalitatea extrem de facilă şi totodată criminală prin care s-au făcut aceste recomandări, pentru introducerea acestei substanţe în circuitul alimentar fără existenţa unor studii şi evaluări riguroase prealabile, este la fel de “ştiinţifică” precum vaccinarea oamenilor cu un vaccin netestat. Un vaccin îl mai poţi refuza… încă. Dar cum te fereşti de astfel de experimente criminale, în condiţiile în care legea cu privire la utilizarea acestei substanţe nu impune avertizarea consumatorilor…
  Enervin şi Zampro – moarte cu linguriţa

  România este prima ţară din lume ce autorizează utilizarea fungicidelor pe bază de INITIUM, care, potrivit companiei germane BASF, vor facilita cultivatorilor de viţă de vie obţinerea mai rapidă a unei producţii de calitate înaltă. Compania germană a indicat că în afară de produsul conţinând INITIUM pentru struguri, care va fi disponibil în România din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizată şi folosirea produsului Zampro, un fungicid pe baza de INITIUM pentru culturi speciale de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
  Produsele extrem de toxice pe bază de INITIUM (despre care compania susţine însă că ar avea un grad redus de toxicitate) se vor adăuga altora, cum ar fi recent lansatul produs Cabrio Top, un fungicid complex pentru struguri. Alături de Enervin, Cabrio Top urmează să devină un produs important în domeniul protecţiei strugurilor din România. Totodată, produsele pe bază de INITIUM urmează să fie omologate în Olanda şi Marea Britanie în prima jumătate a anului 2010, după care vor urma şi alte ţări europene. Aşadar, planul criminal de ucidere în masă a populaţiei planetare cu INITIUM se intenţionează a fi demarat chiar în România.
  În rezumat: perspective sumbre
  - în 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte două din cauza bolilor cauzate de substanţele toxice introduse în alimentaţie
  - directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor şi a vitaminelor
  - animalele vor fi tratate cu hormoni şi iradiate, iar plantele vor fi modificate genetic
  - cine va folosi produse naturale va face închisoare
  - usturoiul, menta şi alte astfel de plante comune vor fi considerate droguri
  - medicina naturistă şi medicinile alternative vor fi eliminate treptat
  - produsele alimentare BIO vor fi interzise
  Experimentul Codex Alimentarius începe cu România! Semnaţi petiţia împotriva acestuia!
  De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea Codexului, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei). Codex Alimentarius este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Tera nu mai poate hrăni pe toată lumea în mod natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Această măsură nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca două miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de manipulat.
  România este prima ţară din lume care va folosi în agricultură produse pe bază de INITIUM, furnizate de compania germană BASF şi care vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Pentru publicul larg se spune că „beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata de obţinere a recoltei.”
  Conform cercetătorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă, care intra rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. Aşa cum INITIUM ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce şi la mărirea tumorilor maligne.
  În 4 decembrie 2008 se anunţa că primele ţări care vor testa noul produs INITIUM vor fi ţările din America de Sud. Europa era programată pentru 2011! Şi totuşi România este cea care introduce în premieră mondială acest produs? De ce? Probabil pentru că ţările din America de Sud au refuzat să îşi transforme cetăţenii în cobai!? De ce s-a oferit România să facă aceste teste? Cine a semnat pentru aprobarea acestui experiment în România? Cine a hotărât să transforme poporul român în cobai, fără a-i cere părerea? Dacă acest experiment va avea loc, românii vor fi pur si simplu otrăviţi treptat, în masă.

  Dacă eşti împotriva introducerii acestei substanţe în România,
  semnează aici petiţia on-line:
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p66425048.html
  Senatorul Iulian Urban a trimis o scrisoare către Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi către Ministerul Agriculturii, în care cere explicaţii cu privire la motivul pentru care România este prima ţară care a fost dispusă să-şi sacrifice cetăţenii, folosindu-i pe post de cobai în testarea acestor substanţe toxice. Mai multe detalii aici şi aici.
  Articol preluat din yogaesoteric.net
  About these ads
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Duminică, 28 Aprilie 2013 00:19
  intr-un magazin pescaresc din "17" ('Titi ocean')ii povesteste unei persoane care era cu el (tot bagabont), multumit ca erau cativa chiori la rand care aduceau profit : "cand eram sarac mancam si eu de-asta(uitandu-se la un om necajit care isi cumparase cativa carasei,si ii daduse la curatat). Acum,nu mai pot...........". SPUNETI VOI IN CE LUME TRAIM..............?!!!!!!! A fost ultima data cand am mai cumparat de acolo,peste,desi cu cateva luni in urma cumparasem niste salau si cand l-am dat la curatat s-a rupt ,efectiv, in doua ca o coala de hartie. DAR..........,CE SA VEZI ,AVEM TITLU CU LITERE DE-O SCHIAOPA CA MOLDOVENII VIN CU MANCARE SUSPECTA. SUSPECTA DE CE, DOMNULE AUTOR. NU AI ZIS MAI NIMIC CU ASTA,PLUS CA TREBUIA SA DAI MACAR UN EXEMPLU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Duminică, 28 Aprilie 2013 00:06
  e de nu stiu cate ori mai buna mancarea lor decat a noastra. Va garantez. Tre' sa intelegem si noi ca nu puteau nici bietii inspectori sa dea amenzi la neamuri si cunostinte ,asa ca a lovit in..............amaratii astia. HUAAAAAAAAAA,RUSINE !!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Spectator
  Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 22:08
  Astia mai bine ar controla ce tampenii halim noi din rafturile oricarui magazin.Toate sunt pline de Euri,oase tocate,grasimi peste limitele oricarui bun simt si nu vorbesc aici de standarde EU,sare la greu,apa de numa' numa'.
  Inspectorii astia sau cum se mai numesc astia, i-au lovele la greu, nu au nici un fel de treaba cu meseria asta, sunt numai spagari si bineinteles ca sunt niste marionete telecomandate.
  Adica articolul asta ar fi trebuit sa ne zica, cat de curata si stralucitoare, nu mai vorbesc de cat de ieftina si sanatoasa sunt produsele alimentare comercializate in Romania, comparativ cu cateva sute de kg de peste si cateva oua luate de la basarabeni.
  Bravo bai inspectorilor.Aveti de o prima grasa de Paste de la producatorul si comerciantul galatean pentru asta.
  Si acum pentru ca ati muncit prea mult, gata, in concediu cu voi pana la anu' cand mai confiscati iar niste peste si un carton de oua.
  Chiar nu va este rusine deloc?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bravo basarebenii, aveți mâncare ca la mama acasă.
  Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 21:59
  Tot Orientul, chiar și italienii, grecii și alte nații mănâncă din piețele ambulatorii, făcute 'pe sezon'' de sărbători și voi pe ei i-ați prins? Mizerabili oameni, mizerabile caractere...și mai vreți să nu arunce oamenii cu pietre în voi? Basarebenii sunt mai sănătoși ca noi, sunt curați și cu frica în Dumnezeu, iar la mâncare originală țărănească ne-au întrecut demult, noi românii ne-am spurcat de-am speriat și UE cu ce caractere infecte ne ''rostogolim'' de 23 de ani. ''
  0
  1
  Raportează
 • postat de cetatean
  Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 18:31
  Mancati fratilor fara grija!Doctorii care controleaza marfa moldovenilor in vama, mananca de ani de zile si nu li s-a intamplat nimic.Dr. Bogatu, de atata moaca de la moldoveni, a ajuns sa bata 100 de kg.
  Oricum sunt mai ieftine si mai bune produsele de la moldoveni decat ce avem noi pe piata!
  1
  1
  Raportează
 • postat de jegurilor
  Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 16:54
  da cautati in carnea din micii de prin piete s-a vedeti ce suspecti sunt,cred ca au vrut si ei un peste de florii,ce ati facut cu cantitatea de alimente?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 16:35
  Ia mai da-i in ma-sa de inspectorii lu' peste. Care erau mana in mana, de exemplu, cu Dumitru ala de la Albo si ii permiteau sa vanda produse stricate. Alea nu erau suspecte, cand vindeau in magazin salamuri stricate, ati gasit acum pe amaratii de moldoveni care vand niste peste sarat si afumat.
  Ce e aia "suspecte", spuneti exact ce aveau.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.