EXCLUSIV VIAŢA LIBERĂ: Cum să scapi de datoriile la bănci

EXCLUSIV VIAŢA LIBERĂ: Cum să scapi de datoriile la bănci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În doar cinci ani, întârzierile gălăţenilor la plata creditelor au crescut de 30 de ori! * Cu împrumuturi neachitate de 800 milioane de lei dintr-un total de 4 miliarde de lei, Galaţiul se află pe locul patru pe ţară ca nivel al restanţelor la creditare * Restructurarea sau refinanţarea împrumuturilor pot fi o scăpare de sub presiunea creditelor, dar ofertele băncilor pot ascunde şi „capcane”


Restanţele gălăţenilor la achitarea creditelor contractate la bănci au ajuns la aproape 800 milioane de lei, reprezentând aproape o cincime (19,51 la sută) din totalul de 4 miliarde de lei al creditelor acordate la nivelul Galaţiului. Acesta este în principal efectul atât al contractării cu prea multă uşurinţă a unor împrumuturi, cât şi al deteriorării situaţiei economie şi, respectiv, al diminuării veniturilor la nivelul Galaţiului. Practic, după cum rezultă din datele centralizate de BNR, doar trei judeţe mai un procent atât de ridicat al creditelor restante, în condiţiile în care media pe ţară a creditelor cu probleme este de 14 la sută.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.


Citit 6299 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 09:02

7 comentarii

 • postat de ionut
  Miercuri, 05 Iunie 2013 09:26
  Foarte adevarat, Iorga!
  Popririle merg pana la 1/3 din venit (adica 33,33%), nu 1/4 ( adica 25%).Se fac doar in baza unui titlu executoriu si numai in urma unui proces. Pe langa datoria la banca si penalitati la suma, mai sunt cheltuielile de judecata cerute de banca in cauza + cheltuielile firmei de executare (ce se ocupa de executarea silita).
  Solutiile raman: reesalonarea datoriei sau refinantarea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru
  Miercuri, 05 Iunie 2013 09:10
  GEORGE, tu ai capacitati paranormale????
  Eu, de curiozitate, am cumpărat ziarul. Şi, ce să vezi? Chiar sunt explicate câteva metode de a scăpa de povara creditelor. Deci n-ai dreptate, dar te bagi ca musca-n dosul iepei, că, de!, e o ţara libera si fiecare avem dreptul la o parare, fie ea cât de idioată!
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Miercuri, 05 Iunie 2013 08:23
  NU mai mica de 33%,nu 25..... ,si trebuie sa iei in calcul si cheltuielile de judecata,caci executorul ala nu face munca patriotica. Iti mai ia si el niste bani ,chiar daca esti in rahat pana la gat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Unu suparat pe banci
  Miercuri, 05 Iunie 2013 08:12
  Vrei sa iti reduci rata la credit ,nimic mai simplu nu mai plati timp de 3 luni ,porprirea pe salariu va fi mai mica decat rata.
  Exemplu ,la o rata de 100 euro daca ai salariu de 100 poprirea pe salariu nu poate fi mai mare de 25%
  Calculati si voi
  Proprie experienta
  0
  0
  Raportează
 • postat de Daca dai un telefon sa intrebi cat mai ai de plata te invita la sediu BRD!!
  Miercuri, 05 Iunie 2013 06:54
  Asa comoditate au lucratorii. In loc sa trimita un sms, e-mail, telfon, etc pun bete in roate. BRD a acordat prin deformarea realitatii acordarii unui credit. NU au explicat ce inseamna sa primeti un credit, ce implicatii ai ca girant. Dupa NOI potopul. Si a venit!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 05 Iunie 2013 01:45
  Dupa citirea paragrafelor..nu cred ca ma intereseaza si restu..
  Se vrea doar o analiza rece a datoriilor..care oricum n-am inteles..sunt 800 de milioane de euro sau de lei...
  Intrebarea din titlu n-are nicio legatura cu textul articolului..
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Miercuri, 05 Iunie 2013 00:20
  "China Europei". Până şi investitorii chinezi vor să părăsească China pentru a investi în această ţară

  Producătorii chinezi de articole de îmbrăcăminte iau în calcul construcţia unor fabrici în Bulgaria, în contextul creşterii costurilor cu forţa de muncă şi producţie în China, potrivit presei bulgare.

  Oameni de afaceri din oraşul Shaoxing au vizitat mai multe locaţii în oraşul Burgas, port la Marea Neagră., pentru eventuala construcţie a unei fabrici şi a unui showroom, scrie portalul Fibre2fashion, citat de Novinite.

  Oraşul Shaoxing, cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, are o industrie textilă foarte dezvoltată, renumită pentru producţia de şosete, şaluri şi cravate.

  Primarul din Burgas, Dimiter Nikolov, a declarat că oraşul are un potenţial ridicat şi poate servi ca un important centru de producţie pentru investitorii din China.

  Companiile din sectorul textilelor din China analizează relocarea unor activităţi în alte ţări, ca urmare a creşterii costurilor cu forţa de mncă în statul asiatic.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.