Până la sfârşitul anului vom avea primul mall din Galaţi: "Am început demolarea construcţiilor"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Până la sfârşitul anului vom avea primul mall din Galaţi: "Am început demolarea construcţiilor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul va avea un centru comercial de amploare, similar cu cel de la Brăila, până la sfârşitul acestui an. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii fondului sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI). "La Galaţi am început demolarea construcţiilor de pe teren şi vrem să deschidem în acest an centrul comercial", a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

NEPI a achiziţionat anul trecut un teren de 12,7 hectare în Galaţi, pe bulevardul George Coşbuc. Potrivit proiectului, centrul comercial va avea o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Întrebat dacă au fost încheiate contracte de închiriere pentru proiectul de la Galaţi, precum şi pentru celelalte proiecte ale companiei, Slabbert a spus că nu-şi face probleme că nu va găsi chiriaşi. "În proporţie de 70 la sută chiriaşii sunt aceeaşi la toate proiectele noastre de retail", a menţionat oficialul NEPI. Unul dintre retailerii cu care NEPI colaborează este lanţul de hipermarketuri Carrefour.

Mai multe proiecte în ţară

În paralel cu investiţia de la Galaţi, NEPI a cumpărat mai multe loturi de teren învecinate, cu o suprafaţă totală de aproximativ patru hectare în Târgu Jiu, de asemenea, un oraş în care nu există un centru comercial modern. NEPI intenţionează să construiască pe acest teren un centru comercial de circa 25.000 metri pătraţi. Fondul mai dezvoltă un proiect de retail pe amplasamentul fostei uzine Vulcan din zona Progresul din Bucureşti, în parteneriat cu Benevo Capital, cu acţionari canadieni. Proiectul nu a primit încă toate autorizaţiile pentru începerea construcţiei. "Uneori durează mai puţin să primim autorizaţiile, alteori mai mult. Aşteptăm până vom obţine autorizaţiile şi apoi vom începe construcţia. Vom continua investiţiile în România, dar nu cu aceeaşi intensitate ca până acum, pentru că avem deja un portofoliu mare pe această piaţă şi vrem să lucrăm şi la eficientizarea proiectelor funcţionale", a precizat Slabbert.

Fondul sud-african de investiţii a investit de la înfiinţare, în 2007, aproape exclusiv în proiecte imobiliare din România, unde are în prezent active evaluate la peste 600 de milioane de euro. NEPI mai deţine un portofoliu nesemnificativ de active imobiliare, birouri şi retail în Germania.

NEPI a înregistrat anul trecut venituri din chirii şi exploatare de peste 40 milioane de euro, în creştere cu 25 la sută şi un profit net de 33,1 milioane de euro, cu 76 la sută mai mare decât în 2011.

Citit 14431 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.