Marinari din toată Europa se vor instrui la Galaţi

Marinari din toată Europa se vor instrui la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Investiţii de peste 4 milioane de euro pentru realizarea unui centru performant de formare a personalului navigant


 Noul sediul al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) – Subunitatea Galaţi va asigura, de la începutul anului viitor, una dintre cele mai moderne infrastructuri educaţionale pentru personalul navigant. Pentru aceasta se vor investi mai bine de 4 milioane de euro, din care aproximativ 1,5 milioane de euro reprezintă construcţia unui nou sediu, iar 2,5 milioane de euro investiţiile în echipamentele necesare instruirii marinarilor (simulatoare, ambarcaţiuni, instrumente de măsură şi control, platformă de lucru, hărţi electronice etc.).

„Este un centru care va fi important nu numai pentru Galaţi, ci şi pentru România, pentru că aici va funcţiona unul dintre cele două centre la nivel european – al doilea va fi la Amsterdam - de pregătire a marinarilor de pe apele interioare, iar noi suntem implicaţi inclusiv în pregătirea şi implementarea standardelor de pregătire pentru marinarii pe apele interioare”, ne-a explicat directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa.

Acesta a precizat că CERONAV va colabora în acest proiect cu Asociaţia EDINNA (Education in Inland Navigation), cu sediul în Olanda. Lucrările la noul sediul de la Galaţi al CERONAV au fost demarate la început acestui an, dar „piatra de temelie” a fost pusă, în mod simbolic, abia ieri, alături de conducerea centrului de formare profesională fiind prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice, ai instituţiilor care, într-un fel sau altul, au legătură cu activitatea fluvială şi portuară. De altfel, CERONAV, în colaborare cu CNFR NAVROM, a organizat ieri şi o dezbatere pe tema viitorului formării personalului navigant, dezbatere asupra căreia vom reveni într-o ediţie viitoare.

Citit 6906 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.