Artificii juridice: SC Apaterm SA exploatează reţelele oraşului fără drept

Artificii juridice: SC Apaterm SA exploatează reţelele oraşului fără drept
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a distribui energia termică gălăţenilor racordaţi la sistemul centralizat, SC Apaterm SA Galaţi exploatează bunuri care aparţin domeniului public (reţelele edilitare), dar fără a deţine contract de concesiune. Contractul cu Primăria a expirat încă de la finele anului 2011 şi nu mai există vreo posibilitate de prelungire a lui. Dacă ar fi fost să se aplice întocmai litera legii, municipalitatea ar fi trebuit să facă licitaţie pentru concesionarea reţelelor şi găsirea unui distribuitor de energie termică.
Pentru că nu există un contract între cele două instituţii, aleşii locali au recurs, pentru al doilea an consecutiv, la un artificiu. Întrucât nu se mai poate stabili redevenţă, Consiliul Local a stabilit o sumă pe care Apaterm trebuie să o plătească pentru folosirea reţelelor. Decizia este mai degrabă la „mica înţelegere”. Dacă anul trecut Apaterm a plătit pentru aceleaşi reţele 211.908 lei, pentru acest an suma a fost indexată la 222.420 de lei. Suma se face venit la bugetul local şi se achită până la datele de 15 inclusiv ale lunilor septembrie şi noiembrie. Pentru neplata la termenul scadent, Apaterm datorează majorări de întârziere.

Citit 1829 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2013 17:24

2 comentarii

 • postat de pescarita
  Vineri, 02 August 2013 08:55
  89.137.138.***
  pe vremea lui ceausescu nimeni nu avea datorii la intretinere...si tot omul avea de munca plus bani..facea un car si dobinda era foarte mica tot omul era multumit si nu vedeai cersetori pe str..dar iti deschidea usa tot omul sati ofere un pahar cu apa sau un pat caldut...nimeni nu traia in teroarea pe care o traim azi...dacam putea sa ne intoarcem in timp..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean Paler
  Joi, 01 August 2013 14:34
  86.34.169.***
  Pe vremea lui Ceasca toate erau ale Statului si implicit ale noastre - nu era bine, acu' Primaria are tevile, tre' sa ia bani de la Apaterm, Apa Canal are si ea de luat bani de la Apaterm, Electrocentrale are punctele termice si de luat bani de la Apaterm si tot asa - ia dintr-un buzunar si baga in celalalt. Varza!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.