„Viaţa liberă” lansează o nouă campanie: „Ei ţin Galaţiul în viaţă!”

„Viaţa liberă” lansează o nouă campanie: „Ei ţin Galaţiul în viaţă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai performante companii din mediul de afaceri gălăţean ne vor spune cum reuşesc să răzbească în economia de azi şi ce aşteaptă de la autorităţile publice


Deşi de mai bine de două decenii se vorbeşte la Galaţi de economia de piaţă, de mediul privat, cel mai adesea s-a întâmplat ca economia, fie ea la nivel naţional sau local, să fie pusă la „remorca” statului, indiferent dacă prin „stat” înţelegem autorităţi locale sau judeţene, ministere sau partide care, printr-o conjunctură politică potrivită, au ajuns la vârful puterii. Încă se mai întâmplă în administraţia publică, şi nu numai, ca mediul de afaceri să fie considerat un fel de „a cincea roată la căruţă”, iar întreprinzătorii să fie luaţi în calcul doar atunci când trebuie… să plătească taxe şi impozite. În aceste condiţii, nu puţini sunt cei care consideră mediul de afaceri de la Galaţi unul mai degrabă neprietenos, în care a fi întreprinzător înseamnă a depăşi nenumărate piedici.

Tocmai din acest motiv poate că ar trebui, mai ales într-o conjunctură economică atât de dificilă, să cunoaştem şi să apreciem acele companii gălăţene care reuşesc să genereze locuri de muncă, să ridice noi unităţi de producţie, să plătească inclusiv acele taxe şi impozite din care se duc bani şi la Sănătate, şi la Educaţie, şi la construcţia de şosele sau amenajarea unor spaţii publice. „Ei ţin Galaţiul în viaţă!” este campania pe care „Viaţa liberă” o lansează de săptămâna viitoare şi în care vor aduce în atenţia opiniei publice firme gălăţene de top. Vom încerca, în fiecare caz în parte să prezentăm rolul lor în evoluţia socio-economică a Galaţiului şi contribuţia lor la dezvoltarea municipiului, latura inovativă şi noile tehnologii pe care le-au adus aici, care a fost în ultimii ani traseul pe piaţă al acest afaceri. Nu în ultimul rând, pentru a cataliza schimbul de informaţii între mediul de afaceri şi autorităţile publice, „Viaţa liberă” va prezenta pe parcursul campaniei „Ei ţin Galaţiul în viaţă!” şi opiniile pe care managerii gălăţeni le au despre fiscalitate şi sistemul de taxe şi impozite locale, ce ar trebui făcut pentru a stimula mediul de afaceri, dar şi care sunt aşteptările oamenilor de afaceri faţă de autorităţile publice locale şi centrale.

Campania ziarului „Viaţa liberă” – „Ei ţin Galaţiul în viaţă” – se va derula pe parcursul a unui an de zile, ceea ce înseamnă că în paginile ziarului vom avea articole despre cel puţin 50 de companii de vârf ale Galaţiului. La final, vom trage linie şi vom trage concluziile. Prin urmare, nu ne rămâne decât să sperăm că, la anul pe vremea asta, Galaţiul va fi ceva mai prosper decât acum, cu un mediu de afaceri mai prietenos şi cu mai multe firme care reuşesc să facă performanţă!

Citit 2749 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.