Cum va evolua piaţa muncii la Galaţi / Oportunităţi de angajare în 2014

Cum va evolua piaţa muncii la Galaţi / Oportunităţi de angajare în 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zecile de mii de şomeri gălăţeni nu vor avea, nici în primul trimestru al anului, şanse prea mari să-şi găsească un loc de muncă

Pentru şomerii din sud-estul ţării, regiune din care face parte şi judeţul Galaţi, primul trimestru al anului 2014 se anunţă a fi extrem de dificil. Potrivit unui raport de cercetare al Manpower Group privind perspectivele angajării de forţă de muncă, raportat la primul trimestru al anului, zona de sud-est a ţării se află pe ultimul loc în topul regiunilor. „În Sud-Est, previziunea netă de angajare este de minus 4 la sută, atingând astfel valoarea cea mai scăzută raportată de angajatori din trimestrul I al anului 2010 până în prezent. Perspectivele de angajare au scăzut cu şase puncte procentuale faţă de cele ale trimestrului precedent şi cu 17 puncte procentuale faţă de trimestrul I din 2013. Angajatorii se aşteaptă la un trimestru I cu un ritm de angajare foarte lent”, se arată în raportul Manpower.

Cele mai multe oportunităţi de angajare vor fi oferite, însă, de centrul şi sudul ţării, dar şi de zona Bucureşti-Ilfov, în timp ce în regiunea de vest (la fel ca şi în sud-est) semnalele venite din partea angajatorilor sunt negative.

Segmentul construcţiilor, în picaj

„În trimestrul I al anului 2014, cei care caută un loc de muncă în construcţii se pot aştepta la un climat de angajare mohorât din perspectiva angajatorilor, care raportează o previziune netă de angajare de -11 la sută. Aceasta scade cu 15 puncte procentuale faţă de trimestrul I al anului 2013. Prin prisma datelor neajustate sezonier, perspectivele de angajare între ianuarie şi martie 2014 sunt sumbre. Previziunea netă de angajare este uşor scăzută faţă de trimestrul precedent, dar într-o mică creştere faţă de acelaşi trimestru din 2013”, concluzionează experţii Manpower.

În schimb, domeniile precum agricultură, industria prelucratoare şi transporturile par să fie, conform studiului, segmentele care aduc semnale cu adevărat pozitive pentru anul 2014.

Citit 3382 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.