De la 1 iulie plătim o nouă TAXĂ pe factura la CURENT
Foto: Foto: brasovultau.ro

De la 1 iulie plătim o nouă TAXĂ pe factura la CURENT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la 1 iulie, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va recunoaşte în tarifele plătite de populaţie jumătate din taxa pe construcţiile speciale pe care o vor plăti în acest an Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, a declarat, luni, Marian Cernat, director în cadrul ANRE, potrivit Agerpres.

"Vom recunoaşte în tarife jumătate din taxa pe construcţiile speciale pe care o vor plăti în acest an cei doi producători de energie care livrează electricitate populaţiei, respectiv Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. Nu s-au finalizat încă calculele privind preţul final de la 1 iulie', a spus Cernat. El a menţionat că, în cazul Hidroelectrica, este vorba de o majorare de 10,5 lei pe MWh, iar, la Nuclearelectrica, de 8,3 lei pe MWh.

Întrebat dacă se ia în calcul şi o reducere a facturii, ca urmare a faptului că, în acest an, consumatorii trebuie să recupereze o parte din contribuţia cu certificatele verzi, plătită de două ori în perioada 2012-2013, oficialul ANRE a răspuns negativ.

Potrivit unor surse din ANRE, taxa pe stâlp care urmează să fie recunoscută în preţ ar avea o influenţă în tariful final între 1,4% şi 2,4%.

Citit 4008 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.