PARADOXUL noului Cod Fiscal: CREŞTE IMPOZITUL pe apartamente mici şi SCADE cel pe casele mari

PARADOXUL noului Cod Fiscal: CREŞTE IMPOZITUL pe apartamente mici şi SCADE cel pe casele mari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Impozitul va creşte de anul viitor cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri cu peste trei etaje şi opt apartamente şi cu câteva zeci de lei pentru locuinţele din clădiri vechi de peste 30-50 ani şi va fi redus pentru locuinţele spaţioase, mai mari de 150 metri pătraţi.

Astfel, fiecare familie care locuieşte într-un apartament dintr-un bloc cu mai mult de trei etaje şi opt locuinţe va plăti de anul viitor cu până la 10 lei în plus, suma totală pe care administraţia statului o va colecta astfel suplimentar urmând însă să se ridice la câteva zeci de milioane de lei, având în vedere că în România sunt locuite aproximativ 3,6 milioane apartamente.

Proprietarii de locuinţe din clădiri vechi vor plăti şi ei, de anul viitor, un impozit mărit cu câţiva zeci de lei, deoarece suma de achitat va fi raportată la o valoare de impozitare care nu va mai include această reducere.

Noul proiect de Cod Fiscal elaborat de Guvern nu preia însă nici regula care stabileşte că, pentru o clădire utilizată ca locuinţă şi a cărei suprafaţă construită depăşeşte 150 de metri pătraţi, valoarea impozabilă este majorată cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătraţi sau fracţiune din aceştia. Fără această prevedere, proprietarii de case cu suprafaţă mare vor plăti de anul viitor un impozit mai mic comparativ cu cel din prezent, deoarece suma de plată nu va mai creşte în funcţie de acei metri pătraţi care depăşesc suprafaţa totală de 150 metri pătraţi, transmite realitatea.net.

Citit 2418 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.