Şomajul tehnic, sămânţă de scandal

Şomajul tehnic, sămânţă de scandal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal se împotriveşte măsurii de trimitere a tuturor angajaţilor în şomaj tehnic cu plata a 85 la sută din salariu şi sporul de vechime. Potrivit preşedintelui acestui sindicat, Gheorghe Tiber, măsura adoptată unilateral de către conducerea Combinatului este una nelegală.

Acest lucru a fost sesizat, potrivit lui Tiber, printr-o adresă oficială atât Combinatului, cât şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi. "Conform prevederilor Codului Muncii şi ale Contractului Colectiv de Muncă, această măsură nu poate fi aplicată, asta pentru că activitatea Combinatului nu este şi nici nu a fost oprită temporar, iar obiectul de activitate al ArcelorMittal Galaţi este producerea şi comercializarea oţelului sub diferite forme", susţine Gheorghe Tiber.

Acesta mai susţine în adresa transmisă celor de la Combinat şi că dacă şefii companiei nu vor ţine cont de aspectele de mai sus, îşi va rezerva dreptul de a acţiona compania în judecată pentru apărarea drepturilor salariaţilor.

Amintim faptul că ArcelorMittal Galaţi a decis, în cele din urmă, să trimită prin rotaţie toţi angajaţii în şomaj tehnic câte zece zile începând din 11 mai. Surse apropiate companiei susţin că programul de plecări nu este unul neapărat de zece zile, ci se va aplica diferit, în funcţie de fiecare loc de muncă.

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.