Unde ne-a dus INCOMPETENŢA autorităţilor/ POLUL SĂRĂCIEI din Moldova se MUTĂ la Galaţi

Unde ne-a dus INCOMPETENŢA autorităţilor/ POLUL SĂRĂCIEI din Moldova se MUTĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lipsa de viziune a autorităţilor publice ne-a dus la o rată a şomajului de 9,44 la sută, dublă faţă de media pe ţară * Am ajuns să concurăm cu Vasluiul la lipsa de perspective economico-sociale * De la începutul anului, aproape 2.000 de firme gălăţene şi-au încetat activitatea


Dezinteresul autorităţilor locale în atragerea la Galaţi a companiei japoneze Yazaki Corporation, dispusă să investească 40 milioane de euro într-o fabrică de componente auto ce ar fi asigurat 3.500 de locuri de muncă, reprezintă doar o mică parte a „monumentului” de incompetenţă de care, de-a lungul timpului, atât la nivelul municipalităţii, cât şi la nivelul conducerii judeţene s-a dat dovadă în încurajarea mediului de afaceri, consideră reprezentanţii patronatelor gălăţene.

După cum v-am informat deja în paginile ziarului nostru, compania japoneză va investi la Brăila, acolo unde autorităţile au înaintat mai multe propuneri ca variante de derulare a investiţiei, în timp ce, din partea Galaţiului, nimeni nu a catadicsit să facă măcar o adresă către potenţialul investitor. „Din păcate, acesta este rezultatul lipsei de viziune de care autorităţile publice au dat dovadă vizavi de dezvoltarea Galaţiului şi al efectului clientelismului politic ce a infestat structurile de decizie din administraţie”, a arătat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon.

Şomaj la cote record

Aşa se face că, pe zi ce trece, Galaţiul este împins spre o fundătură economică cu efecte devastatoare, inclusiv în plan social. Practic, în acest moment, dacă este să ne raportăm la rata şomajului, Galaţiul a devenit unul dintre principalii poli ai sărăciei şi ai lipsei de perspective economice la nivel naţional. Astfel, dacă la nivel de ţară şomajul a fost, în august, potrivit datelor furnizate de INS, de 5,12 la sută, la Galaţi s-a ajuns la un catastrofal 9,44 la sută! La modul concret, acest lucru înseamnă 19.254 de gălăţeni fără locuri de muncă! Numai în luna august, numărul de şomeri a crescut cu 540 de persoane. Mai mult, 15.490 dintre acestea nu mai primesc nici măcar indemnizaţie de şomaj. E vorba, procentual, de mai bine de 80,45 la sută dintre şomeri, Galaţiul fiind printre judeţele cu o pondere extrem de mare a şomerilor neindemnizaţi în totalul numărului de şomeri.

„Din păcate, dincolo de polii economici principali ai Galaţiului - Combinatul Siderurgic ArcelorMittal şi Şantierul Naval Damen - nu s-a reuşit atragerea unor investitori care să genereze prosperitate economică şi noi locuri de muncă. Asta pentru că nu există nici o strategie locală în această privinţă, pentru că infrastructura a rămas la nivel rudimentar, pentru că birocraţia este sufocantă, pentru că şi acei puţini oameni de afaceri care ajung aici se lovesc de un zid de birocraţie, indiferenţă şi interese care mai de care mai obscure”, a arătat reprezentantul patronatelor.

Noi şi restul ţării

Comparaţiile cu restul ţării sunt de-a dreptul umilitoare pentru Galaţi. În judeţele în care a existat preocupare pentru dezvoltarea mediului de afaceri, prin dezvoltarea de parcuri industriale, platforme de producţie, căi de transport, facilităţi fiscale, lucrurile s-au pus în mişcare. La Arad, şomajul este de doar 3,13 la sută, la Cluj de 2,86 la sută, la Sibiu de 4,40 la sută. Iar cine se gândeşte că ei sunt mai cu moţ doar pentru că sunt în vestul ţării se înşeală. Fie şi numai dacă ne limităm la Moldova, Galaţiul oferă mai puţine locuri de muncă decât alte judeţe care altădată abia îşi trăgeau sufletul. De exemplu, la Botoşani, rata şomajului este acum de doar 4,85 la sută, în Neamţ de 5,75 la sută, la Suceava de 6,75 la sută, iar la Bacău de 6,62 la sută. Singurul judeţ care „ne întrece” este Vasluiul, cu o rată a şomajului de 10,5 la sută, deci nu prea departe de noi…

Dacă ne raportăm la nivelul Regiunii de Sud-Est, Galaţiul este mult în urma Constanţei, care are o rată a şomajului de doar 2,93 la sută, dar stă prost chiar şi comparativ cu Brăila şi Tulcea, cu un şomaj de 6,62 la sută, respectiv, 5,01 la sută.

Imobilism în economie

Galaţiului pare a fi rămas captiv într-un soi de imobilism economic, iar dacă alţii, de bine, de rău, au început să-şi revină, la noi criza este parcă fără sfârşit. Nici nu putea să fie altfel, în condiţiile în care municipalitatea are proiecte multe, dar… pe hârtie, CJ Galaţi nu le are nici pe alea, iar preşedintele judeţului nu a considerat necesar să-şi ia drept consilieri personali specialişti în economie, administraţie publică sau atragere de fonduri europene, ci persoane ale căror competenţe sunt la marginea interesului public.

Tragic este că, la Galaţi, din cauza condiţiilor descurajante, dispare treptat spiritul antreprenorial. Tot mai multe firme dispar sau intră în insolvenţă, fără ca noii veniţi să poată reprezenta o compensaţie ca forţă economică sau ca locuri de muncă. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, de la începutul anului şi până în prezent, 1.763 de firme gălăţene au ieşit din circuitul economic, prin suspendări de activitate, dizolvări voluntare sau radieri. De asemenea, 576 de firme au intrat în insolvenţă.

Dinamica mediului de afaceri pare mai degrabă spre un soi de antreprenoriat de subzistenţă, iar acest lucru se vede şi în performanţa economică de ansamblu a judeţului. Astfel, ca nivel al Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, Galaţiul a alunecat spre mediocritate, în condiţiile în care în alte vremuri era printre primele judeţe la nivel naţional. Mai exact, potrivit datelor furnizate de Comisia Naţională de Prognoză, PIB-ul Galaţiului va ajunge în acest an la doar 5.026 euro pe cap de locuitor. Spre comparaţie, suntem departe de Constanţa, cu un PIB de 8.258 euro/cap de locuitor, Cluj, cu 7.227 euro/cap de locuitor, Sibiu, cu 7.932 euro/cap de locuitor sau Timişoara, cu 10.711 euro/pe cap de locuitor.

Din păcate, toate aceste semnale de alarmă sunt privite cu seninătate de autorităţi, dar şi de cei mai mulţi dintre aleşii din structurile locale şi centrale. O dovadă, poate, că incompetenţa merge mână în mână cu indiferenţa faţă de cetăţeni.

 

Gălăţenii, mai prost plătiţi ca restul ţării

Judeţul Galaţi mai avea doar 110.216 salariaţi la nivelul lunii iulie, ultimele date disponibile la Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Galaţi. Condiţiile economice precare de la nivel local se reflectă şi în nivelul salariilor. Astfel, dacă la nivel naţional salariul mediu nominal net a fost de 1.719 lei, la Galaţi salariul mediu net a fost cu mai bine de 150 de lei mai mic, respectiv 1.563 lei.

Citit 10837 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 18:22

60 comentarii

 • postat de ...pacat,de sangele varsat.....
  Vineri, 03 Octombrie 2014 01:51
  5.13.141.***
  Galatiul e un oras care moare putin cate putin,incet dar sigur.Populatia e din ce in ce mai putina,se moare pe capete,ca la concurs,cimitirele s-au umplut,locuri de munca nu sant decat cu program foarte lung (12,14,16 sau chiar 24 de ore o tura) si salariul cat mai mic,de mizerie.De aceea foarte multi am ajuns sa muncim "la negru",cu ziua,in orice domeniu si absolut orice job.Avantajul fatza de cei care muncesc legal,cu carte de munca,e ca luam banii imediat,seara,dupa terminarea programului,iar de multe ori nu muncim asa multe ore ca ei.Dezavantajul este ca nu vom beneficia de acesti ani de munca la pensie,daca si cati vom mai apuca asa ceva.Eu unul procedez astfel de vreun an,lucrez "la negru",si vreau sa spun ca uneori am mai multi bani in buzunar decat prietenii mei care muncesc legal.Daca vrei sa-ti deschizi o afacere,o taraba,un taxiu propriu sau altceva,statul te "umple" cu multe taxe si impozite,incat esti nevoit ori sa lucrezi foarte multe ore /zi cu profit mic,ori sa faci evaziune fiscala,daca nu vrei sa dai faliment.Asta e Galatiul la care s-a ajuns,un oras cu oameni plini de datorii,blocuri intregi fara apa calda (unele chiar si fara apa rece),strazi pline de hartoape in care iti nenorocesti masina,haite de caini agresivi ca-n jungla africana,trafic plin de nebuni grabiti care te claxoneaza sau te "flash-uiesc",oare asta ne-am dorit in '89?Daca stiam nici nu mai ieseam in strada,ci din contra,ieseam sa-l aparam pe Ceausescu,ca oricum isi iubea tara mai mult decat politicienii de azi.
  1
  30
  Raportează
 • postat de PENTRU DINCU
  Vineri, 03 Octombrie 2014 00:31
  86.34.10.***
  DINCULE, STRANGE SI TU CUREAUA ,DAR ALEGE BINE ZONA CORPULUI CAND FACI LUCRUL ASTA!!!!SA TRAIESTI BINE SI AUSTERITATE PLACUTA!!!!!TRANSMITEI TU PUPICI TATUCULUI TAU IN ZONA CARE ITI PLACE SA IL PUPI!!!!!
  5
  13
  Raportează
 • postat de DINCU
  Joi, 02 Octombrie 2014 19:56
  89.137.139.***
  SUNT DE ACORD CU PROTEST.
  10
  11
  Raportează
 • postat de DINCU
  Joi, 02 Octombrie 2014 19:55
  89.137.139.***
  pentru votati..., tot ce se comenteaza aici este valabil prinde si ultimii doi ani cand se afla la puterea taticul tau Ponta. Si ca sa vezi ca nu ai habar in Galati au stapanit numai ppppppppppppppppsd-istii , de peste 20 de ani, Galatiul a ajuns asa din cauza celor care au stapanit primariile si consiliile de peste 20 de ani. NU INCOMPETENTA LOR A DISTRUS GALATIUL CI SETEA DE HOTIE SI NESIMTIREA ACESTORA. SI MAI AI CURAJUL SA SPUI CA CEI CARE COMENTEAZA SUNT BASISTI??????? VINA CADERII GALATIULUI NU REVINE DECAT CELOR CARE L-AU FURAT , UNUL DINTRE ACESTIA FIIND DAN NICA SI SACALII LUI. POATE I SE INFUNDA , AR MERITA-O CU VARF SI INDESAT IMPREUNA BINEINTELES CU TOTI CEI CARE AU FACUT LA FEL INDIFERENT DI CE PARTID VINE.
  10
  15
  Raportează
 • postat de Stan patitul
  Joi, 02 Octombrie 2014 12:58
  90.80.193.***
  @eeei

  Masinile scumpe pe care le vezi tu sunt cumparate in proportie de 85% cu bani furati: de la stat, de afara, etc.
  Sau sunt cumparate ieftin, la pret de Logan, din Germania, dar cu 350.000 km la bord.

  Ontopic: Aproape nimeni nu mai produce nimic in Galati, toata lumea doar consuma....deci de unde dezvoltare?
  2
  7
  Raportează
 • postat de votati ......votati.....votati.....
  Joi, 02 Octombrie 2014 11:41
  5.13.146.***
  vad ca numai basistii comenteaza aici...!!! la tupeul tatucului lor nici nu ma mira...!!!!ce au invatat asta fac...!!!! sa aveti parte "SA STRANGETI CUREAUA"cum va cerea tatucul, pana nu ve-ti mai putea respira..!!!! "SA TRAITI IN AUSTERITATE" cat puteti...!!!! "SA SE MICSOREZE PENSIILE SI SALARIILE" pana va saturati..!!!!"SA SE MAREASCA TAXELE "pana pocniti....!!! " SA TRAITI BINE"......ca asta meritati...!!!!!! Auzi tu.....vor revolutie....!!!!Stau in fata calculatorului toata ziua ,isi iau salariile si vor revolutie ca o duc rau....!!!!!!Voi il maniati pe dumnezeu...!!!!DOAMNE IARTAI...!!!!!!
  18
  13
  Raportează
 • postat de Alicante
  Joi, 02 Octombrie 2014 10:19
  5.13.205.***
  D-le "presedinte" Bacalbasa, toata lumea iti spune ca esti "expirat", depasit total de problemele judetului. Daca ai putin respect, cel putin pentru ce ai fost, ca pentru ce esti miroae a paguba de la o posta, de ce nu te duc imatale acasa, si incurci lucrurile prin CJ?
  8
  24
  Raportează
 • postat de romanulcelnaiv
  Joi, 02 Octombrie 2014 09:11
  193.231.148.***
  Ce se observa din mesaje este o oarecare framantare de punere de o...revolutie cu plecare din sud-est. Viata Libera este asemenea berariei unde se adunau national-socialistii inaintea ridicarii la putere a lui Hitler in Germania anilor 30. Se conturau germenii unei mari schimbari. La prima vedere pare hilar cum frica te face sa-ti freci nervii pe scaun in fata calculatorului injurand, suduind politicieni, partide, oranduiri etc. Nimeni in orasul de la Dunare nu monitorizeaza aceasta framantare sociala latenta. Lozinca ca mamliga nu explodeaza s-ar putea sa-i surprinda pe multi in fata „suflului atomic” al acesteia. Inca nu s-a atins masa critica in randul nemultumitilor, napastuitilor...Inca nu a aparut un Sobaru galatean care sa aprinda scanteia. Cresterea somajului este un barometru social care poate anunta furtuna sociala. Daca unii sunt sceptici eu cred ca ne apropiem de un clocot social cat de curand.
  2
  8
  Raportează
 • postat de interlopi de galati
  Joi, 02 Octombrie 2014 09:06
  5.13.161.***
  duetul marius stan&bacalbasa au adormit orasul si judetul
  15
  20
  Raportează
 • postat de ro-manizare
  Joi, 02 Octombrie 2014 09:02
  5.13.161.***
  bagati o petrecere cu focuri de artificii trebuie sarbatorit acest eveniment
  12
  16
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 22:35
  83.103.238.***
  Taiasca Combinatul Siderurgic Galati!!! Ce acuma nu va mai convine ca nu mai este combinatul cum era odata? Ia spuneti figurantilor care nu mai aveati loc de "marlanii" din combinat!!! Acum sa va vad! Acuma plangeti dupa combinat care a tinut si dezvoltat un oras intreg?!!!! Lasa ca se inchide el si toti smecherii si figurantii si cei cu ifose vor pleca din Galati sau vor ramane aici in noua vale a Jiului si vor vinde apartamentele pe o lada de bere! Nimic nu mai merge! Ati fost lasi si prosti si fricosi! Au profitat doar politicienii hoti si spagari care de 25 ani va tot fura prin rotatie!
  1
  14
  Raportează
 • postat de serge
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 22:12
  109.97.20.***
  intr-adevar , un protest ar trebui, dar un PROTEST VIOLENT, PT CA S-A DEMONSTRAT CLAR CA UN PROTEST PASNIC E FARA ROST, NESIMTITII DE CONDUCATORI STAU ACASA LA TV SI RAD, PE CAND PROSTII DEMOMSTREAZA PASNIC...NU, PROTEST CU VIOLENTA TREBUIE, CA ALTFEL NU SE INVATA MINTE.. AM AJUNS LA CONCLUZIA CA DE FAPT SUNT INCOMPETENTI PUR SI SIMPLU, NU HOTI, NU ALTCEVA... CI PUR SI SIMPLU INCOMPETENTI
  12
  15
  Raportează
 • postat de VENITI LA SEDINTE........NU COSTA NIMIC....
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:47
  5.13.146.***
  VA INVIT LA SEDINTELE LOCALE SA VEDETI CUM PRIMARUL PROPUNE PROIECTE PENTRU GALATI SI IDOLII VOSTRI CEI DE LA PNL-PDL VOTEAZA IMPOTRIVA....INDIFERNT DE PROIECT !!!STITI UNDE-I DOARE DE VOI...????DIRECT ACOLO UNDE VA GANDITI...!!!! POLITICUL VORBESTE....NU INTERESUL PENTRU CETATEAN....!!!!!CHIAR VA ROG SA PARTICIPATI LA SEDINTE SI APOI VENITI SI MAI COMENTATI...!!!!
  28
  18
  Raportează
 • postat de pentru ic ....
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:11
  5.13.146.***
  fratioare tu traiestisti inca in trecut....trezestete...!!!!de la iliescu au mai fost la putere si pntcd cu pnl si pdl ani buni adunati ,...!!!si ce au facut?????au tras tara mai jos...!!!!!unii din voi chiar va meritati soarta la felul cum ganditi!!!!!sunteti pe alta lume...!!!!!ori sunteti in lumea euforica a lui base.,ca altfel nu se explica...!!!!!
  12
  16
  Raportează
 • postat de Dumitru Nicolae
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:07
  188.189.47.***
  Oricum felicitari ziarului pentru aceasta analiza pertinenta, cam tarziu totusi , aceste lucruri se stiu se vad si se simt de foarte multa vreme.Trebuie inghsuiti mai marii orasului.Trebuie iesit in strada.Imi pare sincer rau pentru oras, promitea mult din toate punctele de vedere, ca o paranteza eu sunt plecat din Galati( ca marea majoriatate a tinerilor) de aproape 3 ani.Sunt total dezamagit
  4
  32
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 19:59
  185.53.252.***
  Bla bla bla....ce frumos scrieti !!!cintati imnul tarii "Desteapta-te romane " !!!!
  16
  8
  Raportează
 • postat de Xfiles
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 18:53
  5.13.186.***
  Bacalbasa este un "administrator" de exceptie: strica ce merge bine si incajeaza ce merge rau! Locul acestui om este la lada de gunoi nu in fruntea judetului!
  3
  39
  Raportează
 • postat de Bocitoarea
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 18:11
  92.80.161.***
  Au dreptate alesii nostri: Cu ce te alegi de la japonezii ăștia care n-au auzit in viața lor de ȘPAGĂ? D-apoi să o mai vezi de la ei? Sunt incompatibili cu crema hoției gălățene! Să nu li se mai vadă nici urma pe aici! Cu ce să trăiască bieții multimilionari votați de NOI?
  6
  25
  Raportează
 • postat de @Grigore
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 18:02
  79.116.97.***
  Te plangi de mizerie, nene, dar cine face mizeria, primarul? Nu cumva galatenii, care arunca gunoaiele pe unde apuca? Daca te duci prin cartiere, sunt numai ambalaje, pet-uri, resturi aruncate peste tot pe spatiul verde, iar in zona pubelelor, zeci de cetateni arunca pe langa, sunt grabiti tare sa ajunga pana la pubele sa introduca gunoiul in ele, il arunca pe langa...Ce mai vrei in cazul asta?
  Iar investitori nu vin ptr ca Galatiul e intr-o fundatura de tara, infrastructura de transport este slaba. Daca vrei sa-ti vina o mare companie sa produca aici ceva, cum transporta produsele, daca nu tu aeroport, nu tu autostrada, nimic...
  Da, stiu, unii destepti zic ca sa vina intai investitiile, apoi sa le faci infrastructura...da, asteptati mult si bine.
  totusi sa nu uitam si de economia neagra, iar cifele alea cu salariile medii in realitate sunt mai mari, ca doar patronii dau in mana mai multi bani decat pe hartie, ca sa mai eludeze taxele...
  17
  17
  Raportează
 • postat de @acesta este adevarul
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 17:37
  5.13.176.***
  Vinovat este Bacalbasa si Stan cu consilierii PSD-UNPR (majoritatatile din consilii) si gasca lor de consilieri personali!
  9
  39
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 17:25
  5.13.161.***
  @postat de cine a diistrus tara...??? Pentru lamurirea mataluta ,principalul vinovat pentru starea actuala a tarii este Ion Iliescu si partidele pe care le-a nasit ,FSN ,PDSR ,PSD si aripioarele lor PD ,PDL ,partide in care a avut grija sa cocoloseasca pe cei din liania 2 a activistilor pcr si a tuturor sustinatorilor regimului comunist de de pana in 1989. Tot Iliescu a dat startul hotilor spunand in prima cuvantare din dec '89 :"am intrat intr-un vid legislativ toavarasi " si tovarasii s-au apucat de jefuit si distrus . Tot sub obladuirea lui Iliescu s-a papat rezerva valutara existenta la inceputul anului 1990 ,s-a distrus sistemul de pensii (banii din rezerva utilizat pentru acoperirea pagubelor din economie ca urmare a dezordinii instaurate in dec '89 , introducerea in categoria pensionarilor si acelor din CAP ,cooperatia mestesugareasca ,justitie, s..ecuritate,militie si nu in ultimul rand a activistilor pcr .Iliescu i-a instigat si incurajat pe salariati sa-si retraga partile sociale din intreprindei , i-a chiorat pe romani cu acele cupoane fara nici o valoare si a deschis astfel jaful din intreprinderi si privatizarile pe nimic ,respectiv distrugerile .Iliescu a fost tartorul care a adus de cateva ori minerii in Bucuresti ca sa reinstureze domnia ciumei rosii . Partidele , baronii rosii si nu numai , a caror mentor a fost si este Ion Iliescu au continuat si continua sa fure tara .Gandeste-te bine si hai sa-i alungam definitiv din viata noastra.Scuze au mare vina si guvernele din perioada respectiva ,dar tot tovarasul Iliescu le manarea ,a vrut P Roman sa miste in front l-a alungat cu minerii...
  13
  24
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 17:03
  5.13.255.***
  Toate partidele politice sunt vinovate de ce s-a intimplat si se intimpla in Galati!De distrugerea economiei galatene TOATE PARTIDELE SUNT VINOVATE!
  1
  36
  Raportează
 • postat de acesta este adevarul...........!!!!!!!!!!!
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 16:29
  86.34.10.***
  Vinovati sunt cei de la PNL si PDL GALATI deoarece in cadrul Consiliului Judetean nu au aprobat protejarea singurului elicopter SMURD t ! Marsavia e strigatoare la cer, nenorocitilor !!!! Avea dreptate primarul cand spunea ca cei de la PNL&PDL au ca singura ocupatie sabotarea intereselor orasului pentru a-si plati polite personale . Incredibil ! Sunteti niste javre incalificabile !!! Ar trebuie sa venim peste voi in consiliu, nenorocitilor nu ati fost alesi de noi votantii vostri directi sa va bateti joc de orasul nostru !!!La fel se intampla cu ori si ce proiect propus de primar..!!!!Nu se voteaza sau se amana votarea lui pentru al discredita ,negandind sau neinteresindui ca astfel lovesc si in populatie..!!!Acesta este adevarul ,adevarat care se intampla in momentul de fata in Galati !!!!!Multi isi dau cu parerea in necunostiinta de cauza...!!!!Mergeti la sedintele cl si cj si vedeti ce se propune de catre primarie si cum se respinge tot din interse personale sau politic!!!!
  33
  13
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 16:04
  89.136.5.***
  Si inca ceva: de ce filialele locale ale partidelor de opozitie nu initiaza un referendum de demitere a alesilor locali?
  Tare imi e ca aparenta lor apatie este de fapt o intelegere transpartinica facuta incat toti sa castige.

  Cat despre alesii de la centru (parlamentarii) galateni, sa fim seriosi: n-am auzit de nici o propunere legislativa in favoarea Galatiului si multi dintre ei n-au avut in doi ani decat o interventie: când au depus juramantul; in rest sunt anonimi, fiind musafiri in colegiile lor.
  7
  17
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 15:56
  89.136.5.***
  ... dar hai sa vedem ce categorii de votanti galateni (nemultumiti actualii alesi si de starea actuala?) ar putea schimba ceva, si prin alegerea facuta sa redreseze orasul:
  - sa fie oare "reciclatorii de PETuri" si neamurile lor, care se plimba nestingheriti prin oras cu carutele si o eventuala schimbare de regim le-ar interzice cu adevarat aceasta indeletnicire?
  - sa fie oare acei soferi care circula sau opresc dupa regulile lor in dispretul legii precum si pietonii care trec strada pe unde-i taie capul (doar pe trecere nu) fara sa se asigure macar. iar dupa o eventuala schimbare de regim ar fi sanctionati pentru atitudinea lor?
  - sa fie oare acei melomani (indragostiti preponderent de manele) care dau zi si noapte muzica cat mai tare fara sa-i deranjeze ceva, pe când o schimbare de regim i-ar umple de amenzi?
  - sa fie oare sutele de restantieri la intretinere care se complac in aceasta situatie de ani in ciuda celor bun-platnici si care, dupa schimbarea regimului, s-ar putea trezi cu locuintele executate silit?
  - sa fie oare aceia care arunca pe jos coji de seminte, ambalaje, recipiente de bauturi consumate pe strada carora politia acum nu le face nimic dar o eventuala schimbare de regim i-ar pune la punct?
  - sa fie oare teribilistii care din placere distrug mobilierul stradal, cosurile de gunoi ori sparg becurile iluminatului, care.in urma unei schimbari de regim ar ajunge in puscarie?
  - sa fie sarmanii amagiti lunar cu 1 kg de zahar si 1 litru de ulei primite chipurile de la primarie cu frica ca daca vin "altii" nu le vor mai prim (cu toate ca ajutoarele sunt de la UE si se distribuie indiferent cine-i primar, dar cine sa-i convinga,,)?
  - sau poate vor schimbarea patronii abonati la contracte cu dedicatie cu autoritatile locale sub o aparenta legalitate?
  - sau poate vor schimbarea aceia care "au pe cineva la primarie" care sa le acopere neregulile?
  - s.a.m.d.
  8
  17
  Raportează
 • postat de de prin partile locului
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 15:54
  89.137.139.***
  In sud est-ul tarii asteia, s-a simtit mai mereu saracia incepand cu perioada colectivizarii pana in zilele noastre. PSD-ul a avut grija sa pastreze situatia dupa Revolutie la limita , astfel si-a asigurat un nr. important de voturi ale celor de la ajutor social. Daca s-ar fi creat locuri de munca si oamenii ar fi lucrat aici ,in tara ,cu demnitate, situatia ar fi fost cu totul alta. Trist e ca nu mai avem nicio speranta de revenire.
  9
  21
  Raportează
 • postat de Grigore
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 15:51
  217.156.52.***
  Futuva-n muma-n voastra de incopetenti. Ar trebiu sa vina lumea peste voi sa va ingramadeasca in colturi. Ce fel de autoritati locale avem, cand inspiram atat praf si mizerii. Uitativa in orasul ata Galati, pe oricare strada ca nu poti cobora din masina da cata-i mizeria, ca ti-e mila de masini sa mai pleci de acasa ca maine, poimaine trebuie sa mergi in service, ca daca speli masina azi pana seara deja nu se mai cunoaste ca ai spalat azi acea masina. Dar cu ce suntem noi vinovati sa suportam atatea. Uite gata, m-am hotarat chiar ar trbui sa luam initiativa si sa oprim incompetentele acestor oameni care nu se gandesc la ziua de maine. Oare ei nu au copii, oare ei nu se gandesc la sanatatea copiilor lor daca la a lor nu se gandesc si se gandesc doar la portofelul sau contul lor. Rusie sa le fie , dar tare cred cai doare in ...... de nervozitatea noastra. Stiu ca toata lumea spune ca o sa fim atenti atunci cand votam, dar nu e asa , trebuie sa stim sa ne cerem drepturile. ESTE DREPTUL NOSTRU SA TRAIM INTR-UN ORAS CURAT, ESTE DREPTUL NOSTRU SA AVEM STRAZI BUNE ATAT TIMP CAT TOATA ZIUA SE LUCREAZA PE TOATE STRAZILE, SI ACOLO SE INGROAPA BANI PE CARE NIMENI NU-I CONTROLEAZA. Acesti indivizi trec in devizul de lucrari inclusiv ca matura strada dupa ce inlocuieste nu stiu ce instalatii si astfalteaza in urma lor, iar in urma potopul. ESTE DREPTUL NOSTRU SA LE CEREM SOCOTEALA ACESTOR INDIVIZI CARE NUMAI CU ADMINISTRATIA NU SE OCUPA. ESTE DREPTUL NOSTRU SA LE CEREM ACESTOR INCOMPETENTI sa fie competenti si sa ne reprezinte interesele in tot ceea ce fac. Dar daca noi tacem si stam chititi in locurile si scaunele nostre ei de ce sa faca. Nu dragi GALATENI , NU , AJUNGE haideti sa ne cerem drepturile. Sa nu mai spalam masilnile la doua zile, sa nu mai mergem in fiecare luna cu masinile la service, sa nu ne mai cumparam pantofi la doua luni, sa nu mai mergem cu copii la alergologi si sa dam bani pe medicamente. De acesti bani va spun eu ca putem merge intru-un concediu decent in fiecare an. De ce sa nu ne permitem. ESTE DREPTUL NOSTRU. Hai sa ne cerem drepturile. Nu se mai poate. Ajunge . Am dat vina nu stiu pe ce mos, si uite ca nu mai avem mos dar cred ca in gandire avem tot un incompetent. Rusine.
  8
  28
  Raportează
 • postat de PROTEST
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 15:17
  92.84.123.***
  dați pe orice canal de comunicare mesaje, când toată lumea va fi informata asupra situației din județele Galați și Brăila, o scânteie și acționam, procedam precum ucrainenii , ii prindem pe aleși și ii aruncam în tomberon, cu protest pașnic nu facem NIMIC, ăștia vor înceta sa ne rada în fata când o sa băgam frica în ei.

  va garantez ca dacă ne strângem zeci de mii, politia nu va intervenii, și șobolanii ăștia din primărie vor fugii, cu cat suntem mai multi cu atât mai bine

  trebuie sa le dam de înțeles ca s-a terminat cu hoția, prostia, și nepăsarea, și ca trebuie sa muncească, sa producă idei care la rândul lor sa producă plus valoare pentru comunitate, ADEVĂRUL este SUNT ANGAJAȚII NOȘTRI, nu șefi peste noi, Marius Stan este angajatul meu și al tău, STANE dacă nu te descurci afara, următorul

  DEMISIA PENTRU INCOMPETENTA ÎNSEAMNA ONOARE, NU RUȘINE

  DE CE PLECAM DE ACASĂ PRINTRE STRĂINI? GALATI ESTE CASA NOASTRĂ, am trăit și trăiesc mereu cu sentimentul ala de singurătate, abandon, cu toții avem prietenei, rude, părinti plecați la munca afara și care nu se mai întorc,

  suntem împrăștiați peste tot în lume, PĂCAT avem un oraș cu faleza, dunare, un oraș care poate fi extrem de frumos, trebuie doar ADMINISTRAT de un om cu mana de fier, un om care știe sa negocieze cu vecinii pentru proiecte comune, om om care sa știe ca CÂȘTIGUL E PE TERMEN LUNG, nu poți face proiecte de autostrăzi, aeroport dacă nu comunici și nu colaborezi cu orașele vecine,

  dau un exemplu, dacă orasele Braila, Galati, Focșani, Bacău, Vaslui, Iasi se unesc și mobilizează câteva sute de oameni, poate chiar un milion care sa protesteze (inițial pașnic și dacă Bucureștiul nu reacționează atunci violent), oare se va schimba situația? noi nu avem muncti, pe partea noastră se poate face ieftin o autostrada, care sa fie legata de viitoarea autostrada Bucuresti -Nadlac sau Brasov - Oradea
  7
  39
  Raportează
 • postat de cine a diistrus tara...???
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 15:08
  86.34.10.***
  NU ZIC CA ACTUALII POLITICIENI GALATENI AU RUPT GURA TARGULUI...DAR CAND VAD PUPINCURISTII PDL-ISTI SI PNL-ISTI ,PARTIDE CARE AU DISTRUS TARA ASTA...MI-E SCARBA DE MOR....!!!STANICA TRASEISTA....MICKEY MOUSE..VADER@CETATEAN...SI ALTII VA ZIC CEVA..???????
  24
  17
  Raportează
 • postat de Stanica Traseista
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 14:14
  5.13.208.***
  Pai cu tot felul de mascarici,traseisti si hoti la conducere (Durbaca,Nicolae,Marius Stan&Co) Galatiul a ajuns o mizerie de oras....nu mai vorbim de "NOUL GALATI" :)))))
  11
  36
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 13:48
  109.102.62.***
  Fratilor, dati exemplu de un politician mai bun ca Stan. Voi repeta intrebarea asta pana voi primi raspuns.
  Poate nu e Stan cel mai bun primar din lume, dar demolarea garajelor e un lucru bun. Deasemenea, cei care spun ca s-au daramat chioscurile, pai majoritatea si-au gasit loc la partele blocurilor, ceea ce a mai eliberat din trotuare. Orasul arata mult mai bine asa si sper sa continuam.
  Totusi sustin iesirea in strada, sa protestam in fata Consiliului Local, chiar sa ii bruscam, sa ii fortam sa ia decizii bune pentru oras. Deasemenea, as iesi la proteste contra lui Ponta ca nu se gandeste macar sa duca o autostrada in partea asta de tara si ne condamna la saracie. As iesi sa tip impotriva PDL si PNL ca nu au dorit acordarea de pamant pentru un nenorocit de garaj pentru elicoperul smurd.
  As iesi in strada contra taranilor care si-au ingradit blocurile cu garduri ca la puscarie. As iesi in strada contra mosilor care cresc caini si pisici in jurul blocurilor. As iesi in strada contra celor care calca spatiul verde de pe refugiul de pe Brailei, as iesi in strada contra celor care nu au invatat ca hartia se arunca la cos, contra comerciantilor care te fac sa te simti ca le-ai intra in apartament atunci cand deschizi usa magazinului. As iesi in strada contra lui Durbaca, contra lui Nicolae, contra lui Ciumacenco, contra tuturor senatorilor si deputatilor Galatiului care nu au facut nimic din 90 pana azi, as iesi in strada impotriva lui Mittal..... Cam multe de protestat in Galatiul asta si voi tipati contra celui care l-a mai curatat un pic. Vreti proiecte, sustineti proiecte. ONG-uri sunt, societate civila e, de ce nu puneti presiune pe ei, pe toti?
  22
  30
  Raportează
 • postat de Pensionarul Mitica Ispravitu ... stiti despre mine multe si toate sunt pe concret, adevarate ... m-a barfit tuta cu treling din Ijdileni, Baba Galactica ... nu dezvolt de odicolonu rusesc ce toarna pe ea, haita imputita, atunci cand merge la sedintele Con
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:49
  92.80.140.***
  Domnilor, despre glagoria noastra vorbim, pe cine am trimis noi, electoratul din Galati, sa ne reprezinte in parlament - senat si camera deputatilor ...
  La Camera Deputatilor

  1. Victor Paul Dobre – USL (PNL) – Colegiul 1

  2. Laurentiu Chirvasuta – USL (UNPR) – Colegiul 2

  3. George Scarlat – USL (PNL) – Colegiul 3

  4. Viorel Stefan – USL (PSD) – Colegiul 4

  5. Dan Nica – USL (PSD) – Colegiul 5

  6. Florin Paslaru – USL (PSD) – Colegiul 6

  7. Lucretia Rosca – USL (PSD) – Colegiul 7

  8. Bogdan Ciuca – USL (PC) – Colegiul 8

  9. Aurel Nechita – USL (PSD) – mandat pierdut in urma ramanerii definitive si irevocabile a deciziei Agentiei Nationale de Integritate privind incompatibilitatea sa (mandat incheiat in data de 4 iunie 2013) – Colegiul 9 – URMEAZA ALEGERI IN ACEST COLEGIU

  10. Eugen Chebac – PP-DD – Colegiul 3

  11. Mircea Toader – PD-L – Colegiul 2  La Senat

  1. Daniel Butunoi – USL (PSD) – Colegiul 1

  2. Gheorghe Saghian – USL (PSD) – Colegiul 2

  3. Paul Ichim – USL (PNL) – Colegiul 3

  4. Eugen Durbaca – USL (PC) – Colegiul 4

  5. Nicolae Marin – PP-DD – Colegiul 1 ... despre ce vorbim, ce valori, ce insi, care dintre ei si ce doctorate au acestia ca sa avem pretentii atata timp cat dpdv politic n-avem icoana decat pe un faslaru, un saghian si pe un dan nica !
  7
  19
  Raportează
 • postat de Pechea
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:35
  37.117.116.***
  Am ajuns asa datorita PSD-ului! Vesnic prezent de dupa revolutie in consiliul local,judetean, primarii !

  Toti au furat, sustinuti de voturile voastre !
  3
  45
  Raportează
 • postat de Samuraiul Albastru
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:34
  46.97.60.***
  citat
  Nicu Ceausescu - "Nici in 25 de ani nu veti reusi sa varuiti macar ce a construit tata!"

  spune totul.
  5
  45
  Raportează
 • postat de gigi
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:26
  95.76.33.***
  Singurii vinovati sint locuitorii orasului care asta au vrut prin votul lor imbecil. Au ales 12 ani o fosila executanta care a umplut contul lui SC Vega cu miliarde de euro din banii bugetului local pe lucrari foarte slabe calitativ, fara garantie, iar acum se fac studii de fezabilitate de milioane de euro cu milioane sifonate de mai marii Primariei si se demoleaza si iar se demoleaza. De fapt se demoleaza orasul care deja a fost si este parasit .
  6
  39
  Raportează
 • postat de milea dragos
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:00
  109.166.138.***
  sunt deacord cu PROTEST, singura speranta mai este sa iesim in strada.Si galateni si braileni.daca nu, absolut tot tineretul din gl si br se va muta in alte orase.
  8
  32
  Raportează
 • postat de sorin
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 11:19
  193.231.148.***
  pai la cresterea somajului a contribuit si viata libera prin articoltlt de sostinere a demolatorului chioscurile de care nu aveati loc au adus un somaj considerabil faceti ub calcul la fiecare chiosc daramat sunt minim 3 someri dar la 1000 sau 3000 ghici cati? nu spun ca incet nu trebuia facuta si treaba asta dar intai creaza locuri se munca sa aiba nu munci cei ramasi fara si apoi demoleaza dar la noi sa moara capra vecinului conteaza si nu am sau avut chiosc
  21
  23
  Raportează
 • postat de Pentru Eiiii, de sub mine, ora 10.53 fix în cap.
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 11:05
  92.86.88.***
  Pentru ,,eiiii'', pentru că unii muncesc afară, alții fură de la stat, alții iau șpagă ca bugetarul, trafic de țigări, droguri, mafie ș.a. ce nu ține de o viață socială normală, civilizată.
  4
  11
  Raportează
 • postat de Înainte de Decembrie 89 mergeam atârnați de tramvaie și autobuze convenție pentru a merge la muncă, azi mergem atârnați fără număr în cimitire de mai trebuie făcut unul nou. Nu mai sunt locuri.
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 11:00
  92.86.88.***
  Dacă înainte de Decembrie '89 mergeam atârnați în tramvaie și autobuze ,,convenție'' să ajungem la muncă, azi mergem ''atârnați'' pe ultimul drum spre cimitire, de nu ami avem loc în ele decât cu șpagă, fiind necesar azi să se mai facă încă un cimitir nou....s-a mutat Galațiul în cimitire de-an ajuns un oraș de cimitir și nu de viață bună. Mai puteți fraților? Și uite așa primarul își crește spațiul verde alocat pe cap de gălățean conform normelor europene, prin cimitire parcuri raportate.....parcuri destindere prin locuri de veci, fără număr, fără număr.
  2
  25
  Raportează
 • postat de eeei
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:53
  88.158.19.***
  Stati asa ca nu inteleg,somaj?si atunci cum de sunt pline toate localurile de fite gen Teatris,Doors,Aquarello.....si pe strazile orasului circula cele mai scumpe masini?
  8
  24
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:51
  5.13.201.***
  E ceva ce nu stiam? Se simte saracia de mult timp in oras,numai autoritatile nu vor sa vada.Ei au fost si sunt interesati sa execute ordinele primite de la Bucuresti pentru a creste in ochii sefilor de partid si a-si asigura scaunul si locuri eligibile la alegeri.Cum naiba sa prospere un oras cand principalii angajatori sunt supermarketurile?Cand firmele cele mai puternice sunt cele ce fac afaceri pe banii publici?Cand nu exista o strategie de a atrage investitori prin crearea de facilitati? Poate asa inteleg si copiii aia ca parangheliile pe care se cheltuie banii publici nu le asigura un viitor.Mecanismul patentat de Nastase,cel cu trofeul calitatii, e mai actual ca oricand,fie si la nivel mai mic.Sa vedeti iar explozie de bannere si afise electorale,pomeni de genul consultatii medicale gratis sau sacosa cu alimente, deplasari in teritoriu ale marilor sefi,bai de multime,etc.Si toate astea costa bani,peste nivelul posibilitatilor unui oras atat de sarac.Dar e lucru dovedit ca,acolo unde saracia e la ea acasa, si partidul unic are mereu castig de cauza.Nimeni nu analizeaza de ce orasele din Ardeal s-au dezvoltat constant in timp ce moldovenii au ajuns la fundul sacului si inghit cu nonsalanta toate prostiile debitate la televizor.Asta votati mereu,asta aveti! Sistemul vostru de valori se raporteaza la cei necajiti si multi, si asta nu reusiti voi,indeosebi pensionarii,sa treceti prin filtrul ratiunii.Previziunea mea e ca vom continua sa ne scufundam incet si sigur in mlastina in care ne-au bagat cei 25 de ani de dominatie cvasitotala a partidului unic!
  11
  23
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:22
  213.218.53.***
  Excelent articol domnilor si doamnelor de la Viata Libera !

  Aceasta recenta pierdere a acestui investitor este doar varful aisbergului prostiei crase care zace in administratia orasului si judetului Galati !!!

  Doar cu orasul/judetul Vaslui ne mai batem la topul saraciei si topul alcoolicilor din Romania !!


  Cum ziceam si in alte comentarii PRIORITARE pentru orasul Galati sunt :
  - AEROPORT intre Galati si Braila (chiar daca este pe teritoriul judetului Braila, aeroportul este singurul care poate salva orasul Galati - pentru ca falimentul Apaterm este NIMICA TOATA in comparatie cu falimentul intregului oras - deja orasul sta in veniturile - pensii ale pensionarilor care deja mor pe capete - si fara investitii si pastrarea oamenilor in putere in oras - acest oras - Galati VA DA FALIMENT !)

  - AUTOSTRADA sau macar drum expres spre Braila - Buzau - Ploiesti
  Idiotii atat din conducerea judetului si orasului Braila cat si Galati sa insiste ca drumul expres sa se intepe in CENTURA ORASULUI PLOIESTI si nu de la Mizil mai jos spre Bucuresti - O IDIOTENIE DE PROPORTII si O CATASTROFA pentru Braila si Galati !!!

  o strutzo- camila care de fapt sa uneasca "autostrada Moldova" (asa o numea cu mandrie PSD care peste noapte a devenit si asta doar drum expres)

  Dar conducatorii din Braila si Galati dorm in papuci ca prostii !!!! Niste idioti colosali !!


  - drumul spre Braila pe dig largit la 4 benzi (sa faca parte din drumul expres spre Ploiesti)


  Repet fara AEROPORT (lucru cerut in toate interviurile Vietei Libere cu toti investitorii potentiali sau actuali din Galati !!)
  si sa INSISTE PUTERNIC ca drumul expres (ca autostrazi nu mai sunt "multumita" PSD si dobitocilor care voteaza PSD) sa fie Galati - Braila - Buzau - PLOIESTI (prin centura Ploiesti) si nu la dracu in praznic !!!
  si fara acest drum expres

  puteti sa puneti lacatul pe orasul Galati in 10 ani.
  6
  43
  Raportează
 • postat de PROTEST
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:16
  92.84.123.***
  ponta este PRO URSS, vrea sa ne aducă la sapa de lemn, umilința ca noi "MOLDOVENII" sa cerem ieșirea din UE și alipirea de URSS, ne va aduce în pragul de a ne revolta împotriva U.E și a face câmp de lupta ca în UCRAINA de est
  ponta vrea la guvernare pentru a schimba DNA și a distruge ce a mai rămas din ROMÂNIA, dacă vreți război și câmp de lupta la GALAȚI votați PSD, votați ponta
  15
  26
  Raportează
 • postat de PROTEST
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 10:02
  92.84.123.***
  sa va zic una si buna, Galati este pe butuci, ca o fabrica în prag de faliment

  citiți aici: http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/harta-autostrazilor-pe-care-romanii-ar-putea-circula-pana-in-2030-cate-milioane-de-euro-a-costat-master-planul-lui-ioan-rus.html

  nici măcar un drum expres nu e prevazut în următorii 20 ani sa treacă pe la Galați, și partea cea mai nasola este ca și din banii Galetenilor se fac autostrăzi în vest, și e posibil peste 20 ani, ca vestul sa zică "duceți-vă naibii de sărăntoci, putori, hoți, bețivi " cum zic și acum, apoi sa ceara o autonomie administrativa ca taxele LOR sa rămână DOAR la ei, și noi o sa fim și "futu ti și cu banii luați cum se zice"

  Fac un apel la tineret sa începem sa protestam violent împotriva autorităților, altfel vom fi nevoiți sa abandonam și noi Galatiul in următorii 10-20 ani, pensionarii n-ar mai trebui sa fie asa răutăcioși, e nevoie de sprijinul lor al părinților pentru a acționa ACUM,

  folosiți acest mesaj și anunțați-vă prietenii pe forum, blog,, Facebook, orice canal pentru a organiza un protest ca la mineriada în care sa fim câteva zeci de mii, altfel nu avem nici-o șansa dacă nu ne facem auziți, după ce foarte muti vor primi acest mesaj sa ne organizam și sa ieșim în strada , asta ANUL ASTA, gândiți-vă dacă vom fii 100.000 (Galatiul are de unde strânge atâția), sa cerem noi autonomie administrativa și folosim taxele noastre aici în Galați, nu la construcția autostrăzilor în vest, cerem sprijinul și Brăilenilor, și eu sunt în aceeași oala cu noi sa ne unim si sa facem ceva pentru zona noastră, sau sa ne carăm dracului din Galați
  5
  34
  Raportează
 • postat de Alicante
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 09:31
  5.13.200.***
  Vinovatul principal este N. Bacalbasa: incompetent, infatuat, corupt, superficial. Jud. Galati se duce incet, incet la vale si el este preocupat de... soarta cainilor vagabonzi! In doi ani si jumatate de mandat nu a facut nimic. Al doilea vinovat este M. Stan, om fara calitati de admistrator, un yesmen mancat da mania grandorii. Si cica mai vrea un mandat! Este si vina PSD-UNPR pentru ca tolereaza o astfel de administratie. Nu sunt vinovati alegatorii, ei voteaza din cei pe care ii propun partidele.
  12
  48
  Raportează
 • postat de OCTAVIAN
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 09:14
  94.177.145.***
  Acum 25 de ani, inainte de Revolutie, aveam:
  -sarma cuie si lanturi;
  -CSG (lucra in proportie cred ca 90%);
  -SNG (noroc cu olandezii);
  -FUSU` (textile si materiale ptr confectii)
  -Apolo (detergenti si alte produse chimice)
  -Fabrica de conserve de peste (carcase doar) (langa lic de pe Traian);
  -Cristea Nicolae
  -ICMRS Galati
  si alte societati care asigurau locuri de munca. Din pacate le-am distrus in proportie de90%. Rusine tradatorilor de tara.
  7
  56
  Raportează
 • postat de arianna
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 09:13
  89.136.1.***
  E o întrebare pe care o adresez exclusiv sărăntocilor rupți în fund, celora care trăiesc din ajutor social și alocațiile plozilor, pensionari, truditori prin fabrici și uzine, votanți tradiționali, cei ce stau cu căciula (dacă o au) în mână la rând la pomană, amărâții care-și târăsc existența de la o zi la alta, așteptând să vină cineva să le dea ceva, să-i bage-n seamă, să le strângă o dată măcar mâna, lăsându-le iluzia că viața lor conteză mai mult decât o scamă scuturată de pe umărul unui politician burtos cu ceafa groasă, asudând din greu să adune voturi.
  Pe ei, pe sărăntoci, pe umili, pe needucați, pe cei ce-și vând voturile, conștiințele, copiii și familia pe găleți, pe ulei sau făină, pe băutură sau pe-o strângere de mână, vreau să-i întreb dacă-și pot închipui cum arată 1 milion de euro, 7 milioane
  Te plângi, săracule, ruptule în fund? Blestemi și țipi când vezi la televizor câte milioane de euro au luat șpagă? Plânge-te dar mai bine, dă-te cu capul de pereți, doar-doar s-o scutura ceva în el, măcar ideea că suta ta de euro e o himeră, e intangibilă, e doar un vis iar milioanele lor sunt reale, burțile lor sunt reale, castelele lor sunt reale, țoalele de firmă de pe ei sunt reale. Te-ai trezit, săracule? Nu? Dormi mai departe. Asta dacă nu cumva îți chiorăie mațele atât de tare încât să-ți strice somnul. Dormi și visează mai departe cum e să ții o prăpădită de sută de euro în mână, și cum te iubesc politicienii până-i trimiți la furat. Dormi, galatene, dormi!
  9
  49
  Raportează
 • postat de hehe
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 09:10
  79.116.104.***
  vai, vai, s-a trezit vlg ca e somaj in Galati.
  16
  20
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 09:01
  5.13.140.***
  Rata somajului in Galati se situa neoficial prin 2012 la peste 30.000 de someri conform AJPFM! Daca scadem bugetarii, copii si cei cu pensii de handicap, raman patura sclavagista care tin in spate 5-6 persoane cel putin! De asta sunt atatea taxe si impozite! Vor aparea multe altele, de la taxa de stalp care mi se pare inceputul asanarii libertatiilor persoanelor! Daca stau la casa si vreau sa-mi pun o eoliana platesc taxa pentru ca un gras inapt sta in parlament si nu-l intereseaza pentru ce e pus acolo, doar ptr cine si de ce! Citat:"

  Nicu Ceausescu - Nici in 25 de ani nu veti reusi sa varuiti macar ce a construit tata!

  Si cu asta v-a facut praff! (nici nu erati altceva stati linistiti!)
  4
  36
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 08:37
  81.12.148.***
  Nu conteaza culoarea chiloteilor fratiilor ce s-au perindat pe la carma orasului. Incompetenta, nepotismul, angajarile in functii cheie pe criterii de partid, cu asa zise concursuri aranjate si masluite, lipsa totala din partea celor "plantati a unei viziuni, a scolarizarii si experientei in domeniul adm. locale, linsul permanent al mainilor stapanului ce te-a "inscaunat", inexistenta unei evaluari profesionale lipsite de influenta partidului sau aliantei, efectuate periodic urmate de destituiri in cazul neindeplinirii criteriilor de performanta si nu in ultimul rand aplicarea stampilei de vot gandind cu stomacul.
  5
  39
  Raportează
 • postat de kapa
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 08:16
  109.166.208.***
  nu se numeste INCOMPETENTA!
  se numeste CORUPTIE MAFIOTA!!!!!!
  DE 25 ANI SUNTEM LA CHEREMUL MAFIEI SECURISTE!!!
  2
  48
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 08:12
  5.13.161.***
  www.hotnews.ro/stiri-esential-18210942-strategia-autostrazilor-master-planul-transport-autostrada-sibiu-pitesti-multe-alte-tronsoane-din-tara-transformate-drumuri-expres-autostrazile-din-planul-ponta-sova-printre-putinele-care-ramas-picioa.htm .Accesati si vedeti ca nu numai spre Galati nu va veni nici o autostrada ,nici spre Buzau si Braila si nici spre Moldova ( cca 70 Km ,Oituz -Bacau ,moftul lui Cosmanca ,nici nu sunt de luat in seama). Asa cum este intocmit master planul pentru transport, de catre actualui guvern , aceste zone sunt condamnate pentru cel putin un secol la saracie si subdezvoltare .Ceea ce este mult mai grav este faptul ca Ponta si neocomunistii lui nu dau doi bani pe integrarea ,in UE, a Republicii Moldova si a Ucrainei ,dar nici pe dezvoltarea relatiilor economice cu aceste tari si cu celelate tari riverane Marii Negre..Sper ca responsabilii de la UE sunt mult mai lucizi si le da cu masterplanul de cap. Responsabilii de la UE ar trebui sa fie cu capul pe umeri si sa astepte negocierea master planului cu noul guvern ,guvernul care va fi instalat la sfarsitul lui decembrie sau dupa intai ianuare ( cu ajutorul lui Dumnezeu si mintea romanilor ce de pe urma vom scapa de guvernul actual si de puterea rosie) . V-ati lamurit acum cine a avut dreptate cand a aratat adevaratul scop a introducerii accizei suplimentare la carburanti de 7 eurocenti litru , a modificarii modului de calcul a ccizei la carburanti si a taxei pe stalp ? In nici un caz nu Ponta fiindca nu s-a facut nici un Km de autostrada ....a facut pomeni electorale ,unele chiar in dispretul legilor si a contribuabililor cinstiti iar ultima rectificare bugetara-i cireasa de pe tort ,era sa zic motul.....
  3
  39
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 08:02
  82.137.8.***
  Asfel de articole ajung in urma unor intelegeri, si ma bucura sa citesc si asfel de lucruri reale, ce scot la iveala incompetenta autoritatilor galatene de a crea locuri de munca, si exemple sunt multe. Intr-un oras civizilazat si european ce pretinde idilu ca este Galatiu nu are curajul sa isi asume el greselile pe care le face pe parcursul mandatului, dar uita de cele mai multe ori cine la pus primar iar voturile noastre acum nu mai au nici o importanta
  2
  32
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 07:43
  89.136.5.***
  Alesii sunt oglinda alegatorilor; deci nu alesii sunt de vina ci alegatorii.
  De ce ne miram de starea orasului când de trei ori la rand a fost ales Nicolae?
  De ce ne miram de starea orasului când in fruntea CJ a fost ales un mascarici?
  De ce ne miram de starea orasului când galatenii au votat mereu cu PSD si/sau satelitii acestuia? in 2012 ar fi votat USL indiferent cine-ar fi fost candidatul: ne-am pricopsit cu Stan care era sa fie liberal, dar cum a avut ocazia tot inspre PSD&Co a virat-o.
  Si ce e mai rau e ca suntem intr-un cerc vicios: cu cat se mentin mai mult timp la putere aceeasi si aceeasi, cu atat mai mai multi si mai dependenti de ei devin alegatorii traind din pomana electorala si din asistenta sociala
  5
  65
  Raportează
 • postat de vader
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 07:38
  193.230.156.***
  nu stiu cata incompetenta si cata infractiune (mergand chiar pana la tradare)...de fapt, daca stam sa ne gandim, nici nu prea mai conteaza, nu? ceea ce conteaza acum sunt doua lucruri:1 SA II SPANZURAM PE ABSOLUT TOTI CEI CARE MERITA SPANZURATI
  2. SA NE APUCAM NAIBII ODATA DE TREABA, INAINTE CA ORASUL NOSTRU SA SEMENE CU LUPENIUL......
  7
  44
  Raportează
 • postat de vali
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 07:17
  5.13.201.***
  Este logica starea de fapt dupa ce in Galati s-a distrus aproape tot si nu a aparut nici un loc de munca care sa produce ceva. dar noi galatenii am fost f multumiti si-am dormit cu ochii deschisi. ne meritam soarta de nesimtiti. hai cu prostii la alegeri.
  5
  45
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 06:42
  5.13.227.***
  S-a dat liber la critica baieti? Pana sa treaca Marius Stan la UNPR nu vedeam astfel de articole, insa deodata toata lumea s-a trezit.
  Si aici se vede diferenta fata de primarii anteriori. Acum aveti voie sa criticati, inainte nu scoteati capul. Va rupeau capul alde Nicolae si Durbaca.
  16
  45
  Raportează
 • postat de Numai prin vot ne mai putem schimba viața....eu mizez pe neamțul Iohannis Klaus, om normal, este profesor de fizică. Restul au fost și nu mai am încredere.
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 03:12
  80.97.242.***
  Este clar că în ritmul ăsta ne întoarcem ca număr ca-n 1950 de gălățeni ce supraviețuiesc pe aici, aproximativ 150 000 gălățeni în oraș, dacă nu chiar 100 000 după război. Regresul orașului se vede prin viața grea a cartierelor muncitorești din microuri, violență, boli a sărăciei apuse și eradicate, azi reactivate, ba mai au apărut și drogurile, interlopi, șpagă, mafie, mortalitate ridicată, noi născuți morți pe capete....toate astea de top în Europa.
  Acum, eu nu văd altă schimbare după 25 de ani mioritici cu peste 50 de guverne penale și doi președinți, ultimul apucându-se de treabă în ultimul an. Deci nu văd decât altă soluție decât prin votarea neamțului Iohannis Klaus Președinte a României, este neamț, a spus că-l cunoaște Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, deci poate le câștigăm încrederea pierdută, Iohannis ca Primar de Sibiu nu are șomaj în oraș și am încredere în sibieni ce l-au votat 14 ani consecutiv. Iohannis provine din viața civilă ca profesor de fizică și nici nu a fost membru a partidului comunist, deci nu are acoperire, că tot este la modă cu Robert Turcescu.
  18
  52
  Raportează
 • postat de poftim analiza profesionala, nu ce faceti voi
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 01:14
  92.84.123.***
  Galatiul are 530.000 locuitori și doar 110.000 angajați? Asta înseamna ca 1 salariat tine în spate 5 fără ocupație (șomeri, copii, pensionari etc.), și mai grav dacă din ăștia 110.000 jumate sunt bugetari înseamna ca 1 salariat mediu privat tine în spate 10 galeteni (bugetarii, copii, pensionari, șomeri etc.)

  10% șomaj nu e real, pentru ca în România șomer înseamna dacă ai indemnizație sau ești înregistrat la forțele de munca, în realitate șomajul Real este undeva la peste 50%, și e simplu de calculat pentru ca aveam numărul angajaților 110.216 salariați, deci este imposibil ca 420.000 de mii sa fie copii și pensionari.
  la noi șomajul se maschează ca sa nu se afle dezastrul, uitați ce a zis președintele Cehiei despre România"
  "
  Cehia are cinci milioane de salariați la o populație totală de 10,5 milioane de per­soane şi un şomaj de 6,9%, în timp ce România, la o populație dublă, are 4,5-5 milioane de salariați şi raportează un şomaj de 7%. Cinci milioane de salariaţi şi o rată a şo­majului de 7% sunt un nonsens economic.

  cred ca Galatiul va ajunge un fel de valea Jiului, e prea izolat, lipsit de infrastructura și s-a pierdut startul de mult, deja tineretul e plecat și încă mai pleacă în număr mare definitiv din oraș, deci nici dacă ai vrea sa mai faci ceva în Galati nu mai ai cu cine, poate afaceri dedicate pensionarilor, doar astea mai merg, ați văzut pe lângă spital și prin oraș cate magazine de sicrie, farmacii sunt
  13
  70
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 00:09
  5.13.172.***
  Groaznic x 2, sa traiesti in Romania orasul Galati......multumim administratiei PSD pt. conducerea inteleapta care ne scufunda incet, continuu si sigur de 24 de ani! Sau tot Basescu e de vina?
  14
  101
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.