Tineri ingineri ANGAJAŢI în combinatul siderurgic după "Şcoala de Vară" ArcelorMittal

Tineri ingineri ANGAJAŢI în combinatul siderurgic după "Şcoala de Vară" ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase dintre inginerii absolveţi ai Şcolii de Vară a ArcelorMittal au fost angajaţi în combinatul gălăţean, semn că siderurgia are nevoie de forţe proaspete. La internshipul din acest an au participat 36 de cursanţi, cei şase angajaţi fiind absolvenţi în domeniile automatizărilor, instalaţiilor electrice şi mecanicii.

“ArcelorMittal Galaţi trebuie să se adapteze constant la noile condiţii ale pieţei, în toate domeniile de activitate”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. “Căutăm tineri profesionişti care pot înţelege, explica şi implementa aceste schimbări, alături de colegii lor. Sunt încântat să constat că internii noştri din cadrul Şcolii de Vară 2014 s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor noastre mari.”

Studenţii au lucrat două luni pe proiecte specifice, în diferite departamente ale Combinatului (producţie, mentenanţă, automatizare, audit, resurse umane etc) şi - împreună cu mentorii lor, specialişti ai ArcelorMittal - au propus şi au implementat proiecte de îmbunătăţire.

CITEŞTE ŞI: Deschidere de an universitar cu zâmbete şi angajatori, la "Dunărea de Jos"

De asemenea, studenţii au participat la cursuri de pregătire profesională privind abilităţile de comunicare, gestionarea timpului, tehnici de prezentare şi altele.

Până în prezent, 84 de studenţi au participat la cele trei ediţii ale Şcolii de Vară, organizate de ArcelorMittal Galaţi.

“Intenţionăm să continuăm programul de Internship, inclusiv Şcoala de Vară, în anii următori. De asemenea, pregătim un nou proiect pentru a atrage tineri muncitori”, a declarat Mihaela Crăciun, Directorul de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați.

Programul de Internship urmăreşte patru direcţii principale. Şcoala de Vară se adresează studenţilor aflaţi în ultimul an de studiu sau absolvenţilor. Aceștia beneficiază de aceleaşi drepturi precum angajaţii ArcelorMittal, pe parcursul a două luni. Cea de-a doua direcţie este reprezentată de Sesiunile Tematice, în cadrul cărora specialişti români şi străini susţin prelegeri privind proiecte specifice. De asemenea, există cursuri practice, care pun în aplicare informaţia teoretică. Cea de-a patra direcţie constă în vizite de o zi pe platforma siderurgică, pentru familiarizarea cu echipamentele şi procesele de producţie.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV VL/ Revenire spectaculoasă a SIDERURGIEI! "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani"

Citit 4772 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 22:39

7 comentarii

 • postat de Carmen
  Miercuri, 08 Octombrie 2014 11:45
  86.127.212.***
  Oamenii buni si priceputi nu sunt pretuiti la ArcelorMittal, nici recompensati, In schimb, lichelele, lenesii, bagatoii in seama si pupincuristii primesc promovari pe motivul ca aveau salariile prea mici, iar oamenii de baza nu primesc nimic. Atunci de ce sa nu devenim toti niste lingai ca sa traim bine? Si treaba cine o face? Totul cade pe doar cativa oameni care duc greul si fac treaba promovatilor lenesi. Din afara compania pare si promite ca face ceva maret dar daca afli realitatea din interior iti vine sa fugi. Deci succes noilor ingineri, o sa aiba nevoie.
  0
  2
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 05 Octombrie 2014 22:15
  5.13.139.***
  Mananca rahat turcesc,am cunostinta care a fost acolo la scoala de vara si cei angajati sunt tot neamurile inginerilor si smecherilor de acolo asa ca HAI SCITIR!
  0
  2
  Raportează
 • postat de brontozaurii
  Duminică, 05 Octombrie 2014 19:06
  93.118.196.***
  3? atata ? ce prosteala frateeee
  0
  2
  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal
  Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 20:23
  93.118.196.***
  scade somajul din Galati
  0
  2
  Raportează
 • postat de alex
  Vineri, 03 Octombrie 2014 09:30
  89.122.189.***
  ce e cu rahatul asta de articol? au angajat 6 din 36 ce dracu e asa de interesant? chiar nu mai sunt subiecte?
  0
  5
  Raportează
 • postat de compania care respecta sclavii
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 22:40
  83.103.238.***
  Asta e asa de ochii lumii sa nu zica ca nu fac angajari dar pe bietii inginerasi cand o sa vada ce ii asteapta o sa plece singuri in lume fara sa se mai uite in urma! La ce salarii sunt o sa faca inginerie cu o ciorba pe masa seara si cam atat!
  2
  10
  Raportează
 • postat de plecati ca nu-i de trait acolo la combinat
  Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:22
  93.118.196.***
  cred ca o sa plece astia in curand ,la ce salarii au cei de acolo...o sa te ineci de praf in urma lor.
  3
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.