TENSIUNI la ArcelorMittal Galaţi/ Negocierea SALARIILOR siderurgiştilor intră în prelungiri

TENSIUNI la ArcelorMittal Galaţi/ Negocierea SALARIILOR siderurgiştilor intră în prelungiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negocierile din combinatul siderurgic ArcelorMittal pe tema noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) n-au ajuns nici luni, 12 ianuarie, la un rezultat. Noua ofertă a administraţiei ArcelorMittal este de a acorda un spor de 50 de lei la salariile siderurgiştilor de la 1 ianuarie, nu în două tranşe cum s-a propus la întâlnirea precedentă, dar cu acordarea doar a unui spor de 100 lei în luna decembrie, în cazul în care combinatul va obţine profit. Conducerea combinatului a mai propus uniformizarea la 200 lei a celor cinci prime speciale pe care angajaţii le primesc de ziua de naştere, ziua metalurgistului, Paşti, Crăciun şi vacanţă.

Propunerile au fost respinse de Sindicatul Siderurgistul AMG, care şi-a menţinut solicitarea de majorarea a salariilor siderurgiştilor cu 15 la sută, la care se adaugă un pachet de măsuri de protecţie socială a salariaţilor. „Au fost negocieri destul de tensionate, administraţia a venit „cu ceva”, dar un „ceva” care înseamnă aproape nimic odată ce se trece de poarta combinatului. Nu putem accepta o asemenea ofertă”, a declarat secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, care a făcut şi un apel la unitatea angajaţilor în vederea atingerii obiectivelor privind creşterea salariilor.

Actualul Contract Colectiv de Muncă (CCM) este valabil, teoretic, până mâine, 13 ianuarie. Dat fiind faptul că încă nu s-a ajuns la un rezultat în privinţa noului CCM, cele două părţi au convenit ca vechiul CCM să fie prelungit până pe 29 ianuarie.

O nouă rundă de negocieri pe tema salariilor siderurgiştilor este programată pe 15 ianuarie.

 

Citit 3784 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.