TIMBRUL CULTURAL/ CĂRŢILE, biletele la CONCERTE şi la TEATRU s-ar putea SCUMPI

TIMBRUL CULTURAL/ CĂRŢILE, biletele la CONCERTE şi la TEATRU s-ar putea SCUMPI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cărţile şi biletele la concerte s-ar putea scumpi, în medie cu 5 procente, susţin reprezentanţii editurilor. Asta după ce mai mulți parlamentari vor să înlocuiască actualul timbru literar cu unul cultural. Proiectul de lege a fost deja adoptat tacit (fără vot) de Senat, aşa că o taxă între 0,5 şi 5 la sută va fi aplicată preţului fiecărui produs cultural vândut, relatează Digi24.ro.

Prin această reglementare, cărţile, biletele la teatru şi la concerte ar urma să fie tratate precum ţigările şi băuturile alcoolice.

Proiectul trebuie să treacă însă şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Editurile şi producătorii de spectacole se plâng deja că dacă legea se aplică în această formă, vor avea mult de suferit, pentru că timbrele culturale trebuie plătite în avans, în condiţiile în care nu au nicio garanţie că-şi vor recupera vreodată banii investiţi, conform Digi24.

Editorii spun că şi aşa piaţa de carte din România este în declin, iar o astfel de măsură ar reduce şi mai mult vânzările.

Citeşte şi: Agenda distracţiei Galaţiului în 2015: Municipalitatea pregăteşte ZECE FESTIVALURI

Citit 1690 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.