Multe idei, zero soluţii - TERMOFICAREA cu multe "moaşe" rămâne în FALIMENT

Multe idei, zero soluţii - TERMOFICAREA cu multe "moaşe" rămâne în FALIMENT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luarea unor măsuri care să ducă la salvarea sistemului de termoficare din Galaţi este împiedicată de multitudinea opiniilor divergente manifestate în plan local cu privire la soluţiile cele mai potrivite, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, întrebat fiind de jurnalişti de ce se tergiversează luarea unei decizii privind soarta Electrocentrale.

"Multitudinea de puncte de vedere împiedică luarea unei decizii. Aveţi o grămadă de grupuri şi grupuleţe, care au o grămadă de idei în legătură cu această problemă. Şi în momentul în care vin hârtii cu soluţii care se bat cap în cap, cu solicitări care se bat cap în cap şi nu vine un punct de vedere unitar în interesul comunităţii, care să spună clar „asta vrem”, evident că punctul de vedere întârzie", a explicat Cătălin Beciu, prezent, ieri, la Galaţi la dezbaterea dezbatere pe tema „Economia judeţului Galaţi între realitate şi necesitate. Căi şi modalităţi de relansare economică”, organizată de Patronatul IMM-urilor Galaţi.

La rândul său, consilierul onorific în cadrul Ministerului Economiei, Felix Căprariu, a arătat că, pentru rezolvarea problemei termoficării Galaţiului şi Electrocentrale este nevoie de soluţii pe termen lung, "pe o perioadă mai lungă de 30 zile". "O soluţie trebuie să vină în ansamblu, nu numai sub formă de valorificare sau de transfer al unor active dintr-o autoritate în alta. Trebuie să se vină cu o strategie bine gândită, pe o durată cât mai mare, cu un concept nou, în care să accepţi că trebuie să evoluăm, că un punct important în sectorul de termoficare este cercetarea, să accepţi că Galaţiul are ocazia de a-şi schimba gândirea din punct de vedere al termoficării şi al surselor de energie", a spus Căprariu.

Iar o viziune care să rezolve atât problema termoficării, din păcate, nu există. „În momentul în care ne veţi indica un traseu, o să facem tot ceea ce putem în spiritul lucrurilor pe care ni le-aţi cerut", a precizat Cătălin Beciu.


CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan le PROMITE gălăţenilor că vor avea CĂLDURĂ LA IARNĂ

Citit 3095 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 20:37

11 comentarii

 • postat de Robert Popescu
  Marți, 19 Mai 2015 14:35
  5.254.65.***
  Mai (...) Robert Popescu, pune-i mai intai pe aia care sunt la originea acesui dezastru. Respectiv rau platnicii si "liberalul" Ciumacenco. Ca de atunci e treaba pornita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Luni, 18 Mai 2015 12:48
  91.208.234.***
  S-a comandat un studiu de fezabilitate pentru aducerea unui cazan de smoala in care sa fie fierti la foc marunt stan si restul nemernicilor de la primarie, consiliu, apaterm, apacanal si restul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pai da
  Luni, 18 Mai 2015 10:17
  193.194.132.***
  Iacata, suntem trecuti de 18 Mai si mult laudatul cazan nu am auzit sa fi fost transportat in Galati...Ca si asa stim ca in Romania nu se finalizeaza o lucrare la timp, apoi promisiunea cu apa calda in August.... Nu mai este mult si trece vara, si apa calda ioc... Macar au inceput lucrarile pentru a instala cazanul nou???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dani
  Duminică, 17 Mai 2015 21:21
  178.138.33.***
  Au ambitie cei din PLR :) Haideti domnilor, aratati ca puteti. Asta asteptam de la politicieni. De vorbe suntem satui!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Matusalem
  Duminică, 17 Mai 2015 21:17
  178.138.33.***
  La cate orgolii bantuie prin Primarie nu cred ca ii lasa “alesii” sa faca ceva. Solutii exista.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 23:40
  37.11.197.***
  solutie politica ar exista dar pentru asta ar trebui ca primaria sa suventioneze lucrarile, pentru ca daca nu li sar urca in cap toti galatenii. vezi magaria cu bransarea separata a apei reci. primarul promite dar nu stie ce vorbeste. cine doreste sa aiba apa calda menajera si caldura la iarna pai sa-si procure de pe acun surse individuale, defapt de asta primaria tot intarzie sa dea o solutie i-i lasa pe galateni sa se destepte si sa se stranga la buzunar sa se separe de un sistem falimentar si condamnat de istorie, nu exista alta
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 22:19
  5.254.65.***
  Alta treaba politizata.
  oare chiar nu putem sa facem si noi ceva fara sa implicam politicul?
  si taierea gazului de ne-a lasat fara caldura 5 zile si fara apa calda de doua luni, tot o treaba politica este.
  nu pasa la niciunii de oamenii din orasul asta, fac orice numai sa-i faca probleme lui Stan.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cleptomania salveaza romania
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 17:27
  5.13.173.***
  asta-i un oras de cleptomani si paraziti
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mda
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 14:26
  89.137.139.***
  Hmm. Din ce vad eu Cristi Dima aduce de la Bucuresti oameni destul de grei la discutii. M-as bucura sa se rezolve ceva intr-un final. Mi-e indiferent cine face, numai sa faca!!! Vreau apa calda! Vreau caldura! Si as prefera sa fie la un pret NORMAL daca se poate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tatu T
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 11:58
  89.137.136.***
  Unde sunt oamenii de specialitate, tehnocratii care-si pot da mana peste interesele de grup sau de partid pentru a rezolva problemele comunitatii?! La primarie, la sediile de partide, la firmele falimentare....?! Cert este doar ca galatenii vor ramane ca si pana acum fara apa calda! E doar vara, nu-i asa?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 07:43
  5.13.134.***
  Pai, a fost si este foarte simplu: ca in orice afacere, trebuie sa pornesti de la un plan de afacere - un antreprenor, plus un studiu privind cererea si oferta, capitalul initial, forta de munca disponibila in zona, estimarea profitului, etc. In Galati lipsesc niste parti esentiale diin planul de afacere: antreprenorul - nu isi asuma nimeni acest rol, clar si fara echiivoc, cererea - nimeni nu vrea sa plateasca acest serviciu, profitul - nu poate exista din cauza lipsei asumate a cererii. Si atunci, despre ce vorbim? Pe scurt = Nu vrem sa facem nimic pentru un serviciu pe care nu vrem sa-l platim!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.