ELECTRICA Galaţi nu este sigură de participarea la proiectul Smart Grid - Simpozionul reţelelor inteligente

ELECTRICA Galaţi nu este sigură de participarea la proiectul Smart Grid - Simpozionul reţelelor inteligente
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Joi, 21 mai, la Bucureşti, va avea loc o nouă ediţie a simpozionului „Smart Grid - reţele inteligente, reţelele viitorului”. La evenimentul organizat de CNR-CME (Comitetul Naţional Român, parte din Consiliul Mondial al Energiei) se va pune iar în discuţie problema trecerii reţelelor electrice din România la un nivel superior.

„Acesta este un concept apărut de ani buni în Occident, această reţea electrică inteligentă. Şi noi, românii, am avut ceva demersuri în această direcţie, dar momentan nu s-a ajuns la o finalitate. Practic, reţeaua inteligentă se adaptează la cerinţele consumatorilor şi interacţionează mai uşor cu nevoile acestora. În plus, printr-o reţea electrică inteligentă se asigură transferul de energie din zone în care consumul e prea mare şi se evită, astfel, supraîncărcarea reţelei.”, ne-a spus Cezar Cristian, directorul Electrica Galaţi.

Utilitatea unei astfel de reţele este mare într-un oraş precum Galaţiul, în care consumul de energie este ridicat. Cu toate astea, nu se ştie încă dacă la simpozionul din 21 mai sunt invitaţi şi gălăţenii. „Noi am sunat la Bucureşti (n.r. marţi dimineaţă), am vorbit cu organizatorii, dar momentan nu ni s-a dat un răspuns clar privind participarea noastră. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Cert este că un astfel de proiect poate fi aplicat în Galaţi şi poate fi în beneficiul utilizatorilor”, ne-a mai spus Cezar Cristian.

În acest moment, România se află încă în faza de căutare a soluţiilor pentru implementarea acestui proiect, dat fiind faptul că, la momentul actual, reţeaua electrică din România este depăşită şi eficientă doar în proporţie de 30 la sută. Scopul Uniunii Europene este ca, până în 2020, un minimum de 80 la sută dintre consumatorii fiecărui stat membru să aibă instalat un contor inteligent, ceea ce înseamnă că, în curând, ar trebui să se simtă o îmbunătăţire şi în ceea ce priveşte sistemul de electricitate din România.

Citit 1813 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 18:32

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 20 Mai 2015 21:15
  5.13.150.***
  Nu numai reteua este depasita, ci si contorizarea ei!
  In tarile dezvoltate pe care noi le sustinem financiar (crima economica- una dintre multe sustinute tacit de statul de STRAMB bananiero-colonialist-evreiesc) prin certificate verzi! In tarile normale consumul se contorizeaza prin KW reactivi, practic daca eu detin un aparat ce foloseste o sursa in comutatie cu eficienta energetica 70-90%, as plati pentru consumul ei intr-o ora doar 75-95% din consum, iar la un calculator modern, un smart-tv , etc CHIAR S-AR SIMTI ANUAL!
  Cat priveste calitatea energiei electrice livrate (la gala Bute pur si simplu un shoc electrica mi-a spulberat sursa de 500W Corsair, si 8-9 tv-uri crt din bloc!) serviciile publice romanesti sunt in genere cele mai proaste, ineficiente pentru ca NU RASPUNDE NIMENI DE INCOMPETENTA! Daca sefii de sus sunt pusi pe baza de cotizatie de partid si in multe cazuri sunt santajabili din start ce poti sa ceri ceva, cuiva ce nu are?!!! Bine a grait odata marianurul... tara asta este asemeni unei corabii, panzele sunt rupte, steagul este vopsit in negru, butoaiele de rom si lazile cu aur au parasit demult vasul... a mai ramas o parte din echipaj... irbecaind prin furtuna! Scapa cine poate!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.