Creştere a traficului de mărfuri - Siderurgia pune porturile dunărene în mişcare

Creştere a traficului de mărfuri - Siderurgia pune porturile dunărene în mişcare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Traficul de mărfuri prin porturile din Galaţi, Brăila şi Tulcea coordonate de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a ajuns, în primul semestru al acestui an, la un total de peste 4,1 milioane de tone marfă, ceea ce reprezintă o creştere cu aproape 30,5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Creşteri au fost atât pe traficul maritim (+30 la sută), cât şi pe traficul fluvial de mărfuri (+31 la sută), comparativ cu primul semestru de anul trecut. Creşteri au fost cam la toate categoriile de mărfuri, fie că vorbim de cereale, nutreţuri pentru animale, produse alimentare, băuturi, tutun, laminate, cherestea, produse minerale brute, materiale de construcţii, minereuri etc”, a declarat directorul general al APDM Galaţi, Luigi Ciubrei.

Tonul în porturile dunărene este, totuşi, dat de fluxurile de mărfuri generate în special de zona industrială, în special combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Astfel, cea mai mare cantitate de mărfuri ce a tranzitat prin porturile dunărene a fost reprezentată de produsele minerale brute, cu un total de 1,47 milioane de tone, urmate de minereurile de fier (651.455 tone) şi minereurile neferoase (750.764 tone). Ca produse finite, transporturile de laminate (561.874 tone) au reprezentat, de asemenea, mărfuri importante ce au tranzitat porturile dunărene.

Citit 2479 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.