PROIECT DE INVESTIŢII/ În Parcul Industrial, primul terminal de gaze naturale lichefiate

PROIECT DE INVESTIŢII/ În Parcul Industrial, primul terminal de gaze naturale lichefiate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a făcut primii paşi în realizarea primului terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) din zona Dunării de Jos, proiect care va contribui atât la stimularea transporturilor mai ecologice şi mai economice, cât şi la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale sau valorificarea unor zăcăminte interne care nu pot fi exploatate la nivel industrial prin mijloacele clasice.

“Studiul de pre-fezabilitate şi Conceptul tehnic preliminar pentru terminalul de Gaz Natural Lichefiat din zona Dunării Maritime” a fost realizat în cadrul programului Trans-European Transport Network (TENT), unul dintre obiectivele acestui program fiind acela de a armoniza şi reglementa folosirea gazelor naturale lichefiate atât ca marfă, cât şi combustibil. De altfel, dezvoltarea utilizării GNL face obiectul activităţii unui Consorţiu format din 33 de organizaţii din 12 state membre, coordonate de Pro Danube Management GmBH (Austria), cu ajutorul Administraţiei Portului Rotterdam, în calitate de coordonator pentru zona Rin-Main.

Ideea iniţială de a dezvolta un terminal de gaze naturale lichefiate a luat în considerare un număr de trei porturi principale aflate în administrarea APDM Galaţi, respectiv Galaţi, Tulcea şi Brăila, iar portul Galaţi a fost ales ca potenţială locaţie pentru realizarea acestui terminal GNL, investiţie estimată la o valoare iniţială de 17,4 milioane de euro. Ea ar urma să se deruleze, în orizontul de timp 2020 – 2025, pe frontul de la Dunăre aparţinând Parcului Industrial, în urma unui parteneriat public-privat, sprijinit inclusiv cu fonduri europene.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2654 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 19:16

4 comentarii

 • postat de Basil ...
  Vineri, 23 Octombrie 2015 01:55
  173.85.213.***
  D-le Amalinei aveti obligatia de a explica ce reprezinta photografia afishata ,cine sunt cei 3 si unde se gaseau.Va rog demonstrati transparentza.Daca nu renuntati ,nu ma obligati la un comentariu bun de RADIERE.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Basil ...
  Joi, 22 Octombrie 2015 00:53
  173.85.213.***
  Galatiul potentiala locatie ptr. terminal in orizontul 2020-2025 .Regrete .D-nul Costica Voicu va fi pensionar prin Parcul Mihai Eminescu...Totusi cine sunt cele 3 VIP ,pe care vapor s-au consfatuit si ce s-a mai servit la masa inafara de microfoane si apa plata.? Deasemenea cine a achitat acest protocol ptr. investitia din 2020 ,cat a costat ? ? ? Nu cumva TEHNOPOL din realizarile marete ? Cam prea subtire articolul ...
  1
  5
  Raportează
 • postat de valea marului
  Miercuri, 21 Octombrie 2015 13:13
  46.97.34.***
  Foarte necesar portul asta de gaz lichefiat: in sfarsit putem exporta basinile alesilor spre alte tari ca de importat GPL nu prea vad de unde.....
  2
  8
  Raportează
 • postat de Gogu
  Miercuri, 21 Octombrie 2015 07:50
  82.137.8.***
  Mai punem de un studiu de prefezabilitate, apoi de unul de fezabilitate, apoi de un proiectel mititel, apoi de unul mai maricel, uite asa trece timpul, leaf amerge, noi cu drag muncim!
  1
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.