AFACERE cusută cu dedicaţie - Pasiunea pentru artă a devenit SURSĂ DE VENIT

AFACERE cusută cu dedicaţie - Pasiunea pentru artă a devenit SURSĂ DE VENIT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Satin, bumbac, mătase şi catifea, toate alese cu bun gust, lucrate manual, transformă o banală bucată de cârpă într-un papion elegant sau un accesoriu care să dea culoare ţinutei.

Gălăţeanca Ana-Maria Bocănială, absolventă a Liceului Teoretic „Sfânta Maria”, la profilul designer vestimentar, şi-a transformat pasiunea într-o mică afacere cu papioane, accesorii pentru păr, eşarfe şi broşe. Deşi abia s-a apucat să facă accesorii, are foarte multe comenzi, iar lucrurile par că vor merge într-o direcţie bună. Mai mult, pentru că şi-a dorit de mică să aibă propriul atelier, Ana-Maria s-a înscris la un concurs unde au participat 400 de persoane, urmând a fi selectate apoi doar 42 de idei de afaceri. Cu puţin noroc şi un plan de afaceri bine pus la punct, tânăra s-a aflat printre cei 42 de câştigători, care urmau să fie finanţaţi prin fonduri europene.

Cine este Ana-Maria Bocănială

În vârstă de 22 de ani, Ana-Maria Bocănială a absolvit în anul 2012 Liceul Teoretic „Sfânta Maria”, la profilul designer vestimentar. Primii paşi în artă i-a făcut încă din copilărie, când părinţii au înscris-o la diferite cursuri de pictură sau cusut. Şi-ar fi dorit să plece din oraş, să meargă la Facultatea de Arte din Iaşi, dar spre deosebire de alţi tineri nu a vrut să fie departe de familie. În anul 2012, a participat la concursul „Junior Designer” din Iaşi, unde a luat Premiul I. „A fost un lucru care m-a bucurat enorm. Mă bucur mereu când îmi este apreciat efortul”, ne-a spus Ana.

În perioada studenţiei la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Politice şi Sociale, a făcut parte din organizaţia AIESEC, în domeniul vânzări, timp de doi ani, unde a avut foarte multe de învăţat şi a organizat o conferinţă antrepenorială (Imagine Leadership), la care au venit speakeri din toată ţara. „Deşi mergeam des pe la companii şi sunt obişnuită cu spiritul vânzărilor, pot spune că e foarte greu pentru un tânăr să îşi întreţină propria afacere. Eu sper ca pasiunea, munca şi devotamentul să mă ajute”, ne-a mărturisit Ana.

Planuri măreţe

În viitorul apropiat, Ana-Maria doreşte să îşi facă atelierul "Boemia" cât mai cunoscut şi să îşi lărgească gama de produse. „Pe viitor, voi crea şi bijuterii, dar şi mai multe accesorii pentru copii. Am început să facem lucruri personalizate şi am observat că oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi. De asemenea, am început să  pregătim articole sau decoraţiuni pentru cei care sunt în căutarea unui cadou de Crăciun”, a concluzionat Ana-Maria.

Citit 4295 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2015 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.