Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii

Aproximativ 5.700 de salariaţi din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice vor beneficia de majorarea salariilor de bază, în medie, cu 22 la sută, se arată într-un comunicat al MFP.

„În corelaţie cu atribuţiile şi complexitatea lucrărilor de la nivelul MFP, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, şi riscurile care pot interveni în lipsa unei salarizări corespunzătoare a acestora, pe de altă parte, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi ANAP a unei majorări salariale similare celei prevăzute la art. 2 alin.(1) din Legea nr.490/2004, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

Potrivit MFP, activităţile complexe din instituţiile menţionate precum şi imperativul asigurării unei stabilităţi a personalului specializat din cadrul acestora justifică acordarea unei majorări salariale prin acordarea unui număr de 25 de clase de salarizare succesive.

„Acordarea acestei majorări salariale este de natură sa creeze o salarizare similară cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, care are atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene nerambursabile, dată fiind complexitatea similară a activităţilor desfăşurate”, se precizează în comunicat.

Citit 1912 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 12:08

3 comentarii

 • postat de Dana Luni, 02 Noiembrie 2015 11:10 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  0

  ATENTIE ,este vorba doar de aparatul propriu central ! Cei din teritoriu(provincie) nu beneficiaza de nici o crestere salariala in conditiile in care colectarea se face in teritoriu !

  Raportează
 • postat de statul corupt se reseteaza Luni, 02 Noiembrie 2015 10:53 82.137.15.*** Link la comentariu
  0
  1

  Doar asa poate fi combatuta recesiunea economica adanca in care a intrat romania poate la anu se taie pensiile astfel incat sa acopere salariile nesimtite ale statului

  Raportează
 • postat de cetateanuL Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 13:25 78.97.254.*** Link la comentariu
  1
  17

  A la ponta. Cine a mai pomenit o marire de salariu de 50%, nici multinationalele sau firmele de mare sonoritate nu au facut asta niciodata. nu este posibil , o asa marire de saltrii decat la mintea lui ponta. Mai ales ca noi trebuie sa contribuim la aceasta marire. Cu ce se poat corela asa o dispozitie??/ care este logica in afara de politc.SIGUR CA PONTA NU ARE CUM SA DEA O EXPLICATIE STIINTIFICA, DOAR SA APARTINA ALTCUIVA .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.