PRIMA CASĂ s-ar putea modifica din 2016

PRIMA CASĂ s-ar putea modifica din 2016
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Odată cu noua lege "dai casa băncii şi scapi de datorii", programul "Prima Casă" ar putea suferi modificări care vor îngreuna accesul românilor la achiziţionarea unui imobil. Conform ministrului Finanţelor, Anca Dana Dragu, băncile le vor cere viitorilor participanţi la programul "Prima Casă" avansuri mai mari, dar şi garanţii mai mari.

Anul viitor, actualul guvern va trebui să administreze un deficit bugetar previzibil de aproape 3 la sută, ca urmare a legilor de creştere a salariilor votate recent, după ce predecesorii săi politici au reuşit să ajungă la excedent bugetar prin eliminarea cheltuielilor de investiţii, singurele care induc o creştere economică sănătoasă.

"Vom reanaliza programul "Prima Casă" şi am putea modifica condiţiile de acordare a garanţiilor", a declarat ministrul Finanţelor, pentru Digi24. Presiunile din partea băncilor nu pot fi ignorate de guvern, atâta vreme cât patronii acestora se arată foarte supăraţi pe legea prin care debitorii pot ceda casele pentru care au luat credit, în loc să mai plătească ratele.

"Este de aşteptat ca băncile să simtă nevoia de a cere avansuri şi garanţii mai mari, în condiţiile în care se vor simţi expuse la riscuri mai mari", a declarat Bogdan Preda, director executiv de relaţii publice şi instituţionale al Consiliului Patronatelor Bancare din România, tot pentru Digi24.

Citit 5402 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2015 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.