Excluşi a doua oară din acelaşi sindicat

Excluşi a doua oară din acelaşi sindicat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conflictul din interiorul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal se îndreaptă cu paşi strâmbi către final. După ce vreme de câteva luni cele două grupări din interiorul sindicatului s-au denigrat, s-au scuipat, s-au bătut şi şi-au împărţit într-un partaj forţat faxul, telefoanele şi alte bunuri, o decizie în ce priveşte această dispută pare a se fi luat sâmbătă, în cadrul unei noi adunări generale.

Altfel spus, preşedintele Gheorghe Tiber a iniţiat o nouă întâlnire între reprezentanţi sindicatului, întâlnire în cadrul căreia au fost dispuse adoptarea unor decizii uşor de anticipat şi care nu reprezintă mari noutăţi şi care au mai fost adoptate şi anunţate în trecut.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de către Gheorghe Tiber, la şedinţa de sâmbătă s-a decis (din nou) excluderea din sindicat a 20 de membri care fac parte din grupul condus de către Ilinca Diaconu, cu precizarea că "aceste persoane nu mai reprezintă salariaţii Combinatului care sunt membri ai Solidaritatea şi nici acest sindicat, motiv pentru care orice publicare a unor opinii ale acestora în numele Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor nu poate produce decât confuzie în rândul salariaţilor şi al opiniei publice".

Cu toate că nu este pentru prima dată când excluderea celor 20 este adoptată într-o astfel de şedinţă, trebuie precizat că, până acum, acest grup a continuat să funcţioneze şi să îşi asume decizii ale sindicatului. Iar lucrul acesta s-a întâmplat pentru că între gruparea coordonată de Ilinca Diaconu şi cea condusă de Gheorghe Tiber există un proces care nu s-a finalizat şi care aşteaptă o rezolvare la Curtea Constituţională.

Ar mai fi de spus şi că pentru completarea posturilor rămase vacante au fost aleşi un nou vicepreşedinte, în persoana lui Florin Cerchez şi un nou secretar general contabil - Petrică Pălămidă.

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.