Ce URMEAZĂ după preluarea Billa de către Carrefour

Ce URMEAZĂ după preluarea Billa de către Carrefour
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La începutul lunii decembrie, grupul francez Carrefour a finalizat discuţiile pentru preluarea celor 85 de magazine Billa din România, dintre care trei doar în Galaţi, iar valoarea totală a tranzacţiei se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Jucătorii din piaţă spun însă că aceasta nu va fi singura tranzacţie din retailul modern, iar anii următori vor aduce mai multe preluări şi fuziuni.

Cea mai vehiculată variantă este vânzarea lanţului de hipermarketuri Cora, cel mai mic retailer de pe piaţă, cu doar 11 magazine la nivel naţional. Conform Ziarului Financiar, lanţul Cora ar putea deveni o ţintă pentru giganţii Auchan sau Carrefour, dat fiind că fondatorul Phillipe Bouriez a murit, iar moştenitorii săi caută surse de venit pentru a împărţi moştenirea, fapt care ar putea duce la o tranzacţie pe bani mulţi.

Ce se va întâmpla, însă, rămâne de văzut, dat fiind că, pentru moment, nici una dintre informaţii nu este confirmată oficial de vreunul dintre membrii consiliului de administraţie al lanţului de hipermarketuri Cora.

Citit 5745 ori Ultima modificare Duminică, 27 Decembrie 2015 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.