Petreceri cu „meniu” antifraudă - Operaţiunea „Revelionul” a dublat veniturile declarate

Petreceri cu „meniu” antifraudă - Operaţiunea „Revelionul” a dublat veniturile declarate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute şi înregistrate în contabilitate au crescut semnificativ după anunţul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind demararea operaţiunii „Revelion 2016”, în timp ce amenzile aplicate în doar două zile (28 - 29 decembrie a.c.) a ajuns la aproape o jumătate de milion de lei, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

"Rezultatele preliminare ale operaţiunii "Revelion 2016" arată că, în unele cazuri, după anunţul ANAF privind demararea acestei acţiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute şi înregistrate în contabilitate s-au dublat. În perioada 28-29 decembrie 2015, au fost desfăşurate primele acţiuni de verificare la un număr de 392 contribuabili, cu implicarea în medie zilnică a unui număr de 400 inspectori antifraudă", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Astfel, în zilele de 28 şi 29 decembrie au fost aplicate 95 amenzi contravenţionale în valoare de 490.000 lei şi au confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 7.287 lei, din care numerar în valoare de 4.610 lei şi bunuri în valoare de 2.056 lei.

Potrivit MFP, s-a dispus suspendarea activităţii unui contribuabil pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente care nu fusese nici declarat ca punct de lucru la organul fiscal competent şi a doi contribuabili pentru deţinerea de băuturi alcoolice fără a fi marcate conform prevederilor legale.

Totodată, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de nouă contribuabili s-a solicitat prezenţa la sediul direcţiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă.

Ministerul Finanţelor precizează că va prezenta datele complete în prima parte a lui ianuarie 2016, după finalizarea operaţiunii. După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, ANAF anunţa încă din 7 decembrie că va demara operaţiunea „Revelion 2016”, în care inspectorii urmau să controleze localurile care organizau petreceri la cumpăna dintre ani.

Citit 3095 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.