Politicienii şi Combinatul

Politicienii şi Combinatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce iniţiativa de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă pentru desecretizarea contractului de privatizare a Combinatului ArcelorMittal Galaţi a eşuat, deputatul PD-L Mihai Boldea a invitat miercuri sindicaliştii de pe platforma siderurgică la o dezbatere pentru identificarea soluţiilor de salvare a siderurgiei gălăţene.

La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai FSS Metarom care au expus din nou problemele generate de modul în care este gestionată situaţia de criză de la ArcelorMittal Galaţi.

Discuţiile au început cu aspectele legate de felul în care s-a votat în Parlament înfiinţarea acelei comisii, deputatul Boldea vorbind despre cei care au votat împotriva.

Reprezentanţii structurii sindicale au spus că această comisie ar fi avut un rol important pentru că toate intenţiile lor de a folosi pârghiile sindicale necesare pentru a determina patronatul să nu ia decizii care să-i afecteze exclusiv pe salariaţi s-au lovit de faptul că acest contract de privatizare este unul secretizat.

"Desecretizarea ne-ar fi oferit posibilitatea de a vedea ce prevederi ale acestui contract sunt încălcate. Cei din administraţie iau măsuri foarte drastice, iar cele mai multe astfel de măsuri se răsfrâng asupra salariaţilor. La Combinat mai lucrează 10.300 de salariaţi şi nu există nici o garanţie că numărul va rămâne acelaşi", a spus Adrian Adăscăliţei (foto), liderul FSS Metarom Galaţi.

Deputatul gălăţean Mihai Boldea a mai spus că va încerca să ceară din nou iniţierea acelei comisii. O noutate ar fi aceea că Boldea a mai promis sindicaliştilor că va încerca să le intermedieze  o întrevedere cu ministrul economiei, Adriean Videanu, întâlnire care ar putea avea loc pe 18 iulie, la Galaţi.

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.