Atunci când CUMPĂRĂ ÎN RATE, românii plătesc de două ori mai mult
Foto: Sursa foto: Internet

Atunci când CUMPĂRĂ ÎN RATE, românii plătesc de două ori mai mult
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Când vine vorba de plata online în rate, românii aleg să achite, în medie, dublu faţă de suma alocată printr-o tranzacţie digitală integrală. Astfel, potrivit Netopia mobilPay, circa 750 lei este suma medie achitată online în rate, anul trecut. Potrivit datelor companiei, majoritatea plăţilor digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday, iar cei mai mulţi români optează pentru achiziţii în 12 rate.

Valoarea totală a tranzacţiilor în rate procesate de Netopia mobilPay, anul trecut, a cumulat circa 10 la sută din totalul sumelor procesate de companie cu cardul bancar, iar cele mai multe au fost înregistrate în noiembrie, luna e-commerce-ului, când toţi retailerii online desfăşoară campanii promoţionale de Black Friday, scrie Business Magazin.

Totuşi, deşi în noiembrie se fac cele mai multe cumpărături online în rate, tot atunci se înregistrează şi cele mai mici valori medii ale plăţilor în rate, un motiv fiind tendinţa consumatorilor de a opta pentru cât mai multe rate, majoritatea pe durata unui an de zile.

În ceea ce priveşte oraşele din ţară în care se fac cele mai multe achiziţii online în rate, peste 50 la sută dintre acestea se înregistrează în Capitală, urmate de Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov, fiecare cu o pondere de maximum 5 procente.

Cele mai multe achiziţii online cu cardul de credit se fac pentru produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion şi produse cosmetice.

Citit 3028 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2016 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.