UPDATE: Şcoala de Ucenici, AMÂNATĂ

UPDATE: Şcoala de Ucenici, AMÂNATĂ

În foto, Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu


UPDATE
: Selecţia candidaţilor pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, programată iniţial pentru data de 29 iulie, a fost amânată pentru data de 19 august. Programul, derulat în colaborare de ArcelorMittal Galaţi şi AJOFM, este o şansă pentru zeci de absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu specializarea electrică, mecanică sau electromecanică, să se angajeze ulterior pe platforma siderurgică.

Conform directorului executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, amânarea evenimentului a fost decisă pentru a se aştepta şi rezultatele examenelor de admitere la facultate, dar şi pentru că mulţi dintre specialiştii din ArcelorMittal sunt în concediu în această perioadă.


ÎNCEPE Şcoala de Ucenici. Şansă pentru o sută de tineri să se ANGAJEZE în Combinat

Vineri, 29 iulie, între orele 10,00 şi 12,00, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din strada Domnească nr. 191, are loc selecţia candidaţilor pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, organizată de ArcelorMittal Galaţi în colaborare cu AJOFM.

Programul este menit să îi introducă pe tineri în combinatul gălăţean, unde pot să înveţe de la specialişti şi să se acomodeze cu mediul de lucru. O primă condiţie pentru aplicanţii la programul Şcoala de Ucenici este să fie absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu specializările electrică, mecanică sau electromecanică. Ulterior, ei vor avea şansa să se şi angajeze în Combinat.

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, declara recent că în combinatul gălăţean se vor face circa 500 de angajări, dar că vor fi şi circa 2.000 de plecări, prin prepensionări. Privind partea plină a paharului, cei 500 de angajaţi vor proveni din Şcoala de Vară şi, respectiv, Şcoala de Ucenici.

"Vom produce mai mult, cu mai puţin. Dar, în acelaşi timp, trebuie să pregătim viitorul, ceea ce presupune să atragem tineri specialişti şi muncitori. Prin Şcoala de Vară, ne dorim să le oferim studenţilor buni oportunitatea de a deveni profesionişti în compania noastră. Avem aceeaşi abordare şi în ceea ce îi priveşte pe muncitori: prin Şcoala de Ucenici ni se vor alătura 100 de colegi noi, în fiecare an", a afirmat Bruno Ribo, miercuri, la deschiderea ediţiei din acest an a celuilalt program, Şcoala de Vară.

Citit 6893 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2016 13:23

1 comentariu

 • postat de stan patitul Luni, 01 August 2016 14:26 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ok, foarte frumos pentru tineret!
  Dar ramane o problema cu cei care au 50 ani.
  Ce se face cu acestia?
  Nici de pensionat nu se poate, nici de angajat nu se poate!
  Unii dintre alesi si-au batut joc de fabricile noastre, care bune / rele cum erau, energofage samd, puteau fi reformate si repuse pe picioare. Astfel ca aveau loc de munca si parintii si copii acestora.
  Gandirea a fost proasta de la inceput. Adica, hai sa le vindem unor "investitori strategici" (ce frumos suna) ca asa sa scapam de ele si or sa-si bata investitorii capul cu ele ca sa le puna pe picioare.
  Ce sa rezolvat s-a vazut. Au fost vandute bucata cu bucata la fier vechi ca doar nu era investitorul strategic sa stea sa-si bata capul, ca era mai usor de facut bani astfel.
  Apropo, nu ne obliga nimeni sa ne vindem produsele pe piata europeana.
  Asta era clar si este foarte clar in continuare.
  Nici in momentul de fata nu putem vinde pe piata europeana - nu ca am avea ce (ha ha ha) !!!
  Insa puteam vinde fara probleme pe pietele traditionale din Africa, America Centrala, America de Sud, Asia, India, Peninsula Araba samd.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.