Nici măcar un fruct pe zi, din livezile gălăţene
Foto: Sursa foto: Internet

Nici măcar un fruct pe zi, din livezile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Judeţul Galaţi are foarte puţine livezi. Potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, livezi pe rod avem, în judeţ, pe doar 739 de hectare.

Or, în mod clar, indiferent cât de mic ar fi apetitul gălăţeanului pentru fructe, producţia locală n-are cum să satisfacă nevoia de consum.

Despre industrie de prelucrare a fructelor, alimentată din producţie locală, nici n-ar avea rost să mai vorbim…

Problemele, în înfiinţarea unei livezi, sunt, în principal, investiţia iniţială mare şi cheltuielile din perioada primilor ani, până când pomii încep să rodească.

Citit 2007 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 15:53

2 comentarii

 • postat de Mircea
  Miercuri, 17 August 2016 18:12
  95.77.196.***
  D-le Kolbay, de pe 739 ha de livezi ar trebui sa se recolteze in perioada mai-octombrie peste 10000 tone de fructe ceea ce ar insemna cam 20 kg. pe cap de galatean mancator de fructe (fara a socoti strugurii, pepenii)!Problema este ca proprietarii acestor livezi nu stiu cum sa-si valorifice recolta. Nu am vazut in pietele noastre puncte de vanzare a fructelor (cum si-au facut, de exemplu, Dealurile Bujorului) si nici macar nu-si fac cunoscuta pozitia pentru a merge cumpartorii (care doresc) la ei. Toti asteapta subventii de la stat, adica de la noi toti. Peste tot in lumea asta producatorul vine la cumparator si isi ofera produsele, nu asteapta sa vina cumparatorul sa-l traga de maneca si sa-l roage sa-i vanda ceva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 17 August 2016 14:27
  5.13.197.***
  Ma apuca rasul cand citesc despre institutii cu denumiri pompoase si ATAT. Avem in supermarket-uri conservaraie de la **** care sunt GUNOAIE parca e galeata de laturi a lu mamaia! Apoi alte firme slabute dar cu produse chiar calitative gen castraveti murati la 1,5Kg. In rest... ce sa avem? Taranul vinde rosia cu 1 leu.. 1,5 lei kG iar marlanul pietar cu certificate de producator in frunte care nu la vazut masa cu mana pe sapa de 15 ani... cu 3-4 lei! C'asa e'n tenis...
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.