Mediul de afaceri lansează propriul program de guvernare
Foto: Florin Jianu

Mediul de afaceri lansează propriul program de guvernare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

Mediul de afaceri din România îşi va lansa, pe 13 septembrie, un program propriu de guvernare, la care partidele politice sunt invitate să adere şi pe care să-l păstreze, indiferent de cine e la putere. Înfiinţarea gratuită a unui SRL, 1 euro capital social, o zi pentru înfiinţare, o semnătură electronică gratuită, un prim cont bancar gratuit (dacă se alege contul la banca pentru IMM-uri a statului) şi un grant de maximum 25.000 de euro pentru investitorii debutanţi, care să acopere 90 la sută din valoarea investiţiei sunt, conform profit.ro, câteva dintre prevederile din program. Potrivit programului, oamenii de afaceri îşi doresc protejarea intereselor antreprenorilor locali, un sistem fiscal atractiv şi forţă de muncă pregătită, precum şi înfiinţarea unui minister al antreprenoriatului şi turismului.

"Vom face un apel către întreg mediul de afaceri şi către celelalte organizaţii patronale, ca să coagulăm în jurul acestei idei. Sperăm ca partidele să adere şi ele la acest program al nostru. Noi vrem să venim cu nevoile noastre, nu să aşteptăm să ne spună ei ce nevoi avem. Programul pe care îl vom lansa pe 13 septembrie este şi un instrument de presiune asupra partidelor politice", a declarat, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).        

Citit 2865 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2016 17:21

3 comentarii

 • postat de andrei
  Vineri, 09 Septembrie 2016 16:42
  89.136.185.***
  In tara asta antreperenorii si cei care produc mucnesc pe branci si au numei probleme si griji si statul prin ANAF sta la panda si iti ia aproape tot. Iti fura munca fara ca ei sa faca nimic. tu muncesti pt ei ca ei asa au fost invatati in comunism sa stea si sa ia de la voi. Daca faci eveziune ca sa castigi si tu ceva te prind si iti mai dau si inchisoare deci statul mafiot, comunist si hot nu ne lasa sa facem afaceri si sa ne dezvoltam. Rechinii cei mari cotizeaza ca sa nu se mai ridice nimeni cu vreo firma ca sa nu le faci concurenta si se stie treaba asta dar toti sunt mana in mana, un stat de puturosi, hoti, mafioti, golani. De asta au plecat 4-5 mil de romani din tara. In stainatate in cateva ore iti deschizi firma pe net si te si apuci de treaba a doua zi. Te lasa sa te dezvolti si te si ajuta cu consultanta gratuita, sfaturi, credite, investitii. Aici toti iti dau in cap.
  1
  1
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 06 Septembrie 2016 13:10
  5.13.245.***
  O comparatie intre ce se doreste si ce e acum:
  infiintare gratuita SRL - acum costa cca. 450 lei SRL si gratuit SRL D
  5 lei capital social - acum 200 lei
  o zi pentru infiintare - acum sunt necesare 2 zile
  cont bancar gratuit (ce inseamna gratuit?) la CEC - acum poti deschide un cont la o banca pt. IMM-uri cu un comision lunar de 5 lei.
  Se observa ca programul respectiv nu ar aduce imbunatatiri majore ale mediului de afaceri. Poate doar partea cu finantarea dar si aici e discutabil pt. ca statul iti da cu o mana si iti ia inapoi cu doua.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Fane
  Luni, 05 Septembrie 2016 20:46
  5.12.52.***
  hehe.. ;) smiokaitu ala se krede mare jmeker, dar uita k barosani din politika sunt mult, MUUULT mai jmekeri k el si ceata lui de fraeri ku kre a facut propunerile alea.. ;) wa baieti revenitiva.. ;) in politica ejti boier, stai lejer si klocesti 4 ani de zile o lege k sa nu zici k nai fakut nimik.. ;) voi va rupeti kreierii k sa gasiti soluti kre nu intereseaza pe nimeni, k orikum sunteti nijte frustrati kre se tot smiorkaie si iar se smiorkaie ba k taxe mari, ba k sint furati ba k ba k ba k etc.. ;) 1-0 pt ei, cn e jmeker destept ii apreciaza pe barosani, asta e fratilor vreti nu vreti sunt maskuli alfa intre oitze.. ;) dekat sa va smiorkaiti puneti kapu ala obosit la kontributie sa gasiti kombinatii, jmekerii, etc.. ;)
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.