Staţie GPL de 10 milioane de euro, la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 10 milioane de euro vor fi investite de către o firmă ucraineană în Zona Liberă Galaţi. Vestea ne-a fost adusă, ieri, de către prefectul judeţul Galaţi, Paul Florea, care s-a şi întâlnit cu oamenii de afaceri.

„Investitorul vrea să facă în Zona Liberă o staţie GPL, de gaz lichefiat, în care majoritatea mărfii să fie destinată pieţelor Ungariei şi Serbiei, dar cu posibilitatea desfacerii şi în România, cu condiţia ca ei să dezvolte şi o reţea proprie de distribuţie. Prin această investiţie s-ar crea peste 50 de locuri de muncă”.

„Este vorba de un ponton cu un rezervor de circa o mie de metri cubi, capacitate de stocare imediată, şi la circa 100 de metri de ţărm încă două depozite de câte o mie de metri cubi, iar între ele legătura pe o estacadă suspendată cu posibilitatea de trecere a macaralelor, investiţie care îi va reveni portului. Portul va fi şi el beneficiar”.

„Se are în vedere, pentru activitatea în România, încă un depozit, dar nu în Zona Liberă. Urmează să facem o serie de propuneri în vederea perfectării acestui angajament”, a declarat Paul Florea.

Prefectul intenţionează să-l invite la Galaţi pe guvernatorul Odesei, împreună cu o serie de oameni de afaceri şi întreprinzători din zonă interesaţi să desfăşoare aici activităţi legate de cărbune pentru Austria, petrol, compuşi chimici şi grâu, mai ales că până anul viitor se va face un siloz de circa 1.000 de tone.

„Ucraina e mare furnizor de grâu şi va fi un tranzit semnificativ de grâu spre Europa”, a mai spus prefectul.

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.