Summit european decisiv | INDUSTRIA SIDERURGICĂ solicită întărirea sistemelor de apărare comercială

Summit european decisiv | INDUSTRIA SIDERURGICĂ solicită întărirea sistemelor de apărare comercială
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reprezentanţii la vârf ai industriei siderurgice europene au adresat şefilor de stat şi de guvern din ţările UE o scrisoare deschisă în care le solicită să „facă alegerile potrivite pentru a se asigura că investiţiile vor continua, iar locurile de muncă ale celor care activează în acest sector vor fi menţinute", informează Eurofer.

Documentul, dat publicităţii luni, 17 octombrie, este semnat de 58 de directori ai principalelor grupuri sau unităţi siderurgice europene, Grupul ArcelorMittal fiind reprezentat de CEO ArcelorMittal Europe, Aditya Mittal. Demersul industriei siderurgie europene vine cu puţin timp înainte de summitul Consiliului European, ce urmează a se desfăşura la Bruxelles, în perioada 20-21 octombrie, modernizarea instrumentelor comunitare de protecţie comercială urmând să fie unul dintre subiectele importante aflate pe ordinea de zi.

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, industria siderurgică europeană resimte efectele politicilor de dumping practicate de unele state, în special China, pe fondul unei crize de supraproducţie. Scrisoarea reprezentanţilor principalelor unităţi siderurgice europene invită responsabilii politici ai UE să dezvolte măsuri mai eficiente, mai rapide, pentru a restabili comerţul echitabil, pentru a se alinia cu SUA referitor la statutul de economie de piaţă al Chinei, şi de a construi un sistem de tranzacţionare a cotelor de emisii (ETS) care să nu genereze în metalurgie o povară a costurilor peste fezabilitatea economică şi tehnologică.

Citit 1927 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.