Doar şapte angajări în străinătate prin AJOFM

Doar şapte angajări în străinătate prin AJOFM
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform unui raport prezentat de conducerea AJOFM la recenta şedinţă a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Galaţi, mai puţin de zece gălăţeni au reuşit să se angajeze în străinătate prin intermediul compartimentului EURES al agenţiei gălăţene, în primele nouă luni ale acestui an.

Astfel, au fost confirmate cinci angajări - patru în Danemarca şi una în Spania - şi s-au înregistrat 12 candidaţi pentru Israel, din care nouă au fost acceptaţi pentru interviuri şi probe de lucru, organizate în luna mai. În final, două persoane a fost selectate, întocmindu-se dosarele de viză pentru Israel, plecările acestora având loc în iulie şi august. De asemenea, la selecţia în sectorul HOGA (turism) de la Braşov, de la începutul lunii trecute, a fost programată o persoană, care a trecut testul de limbă germană. Acum se aşteaptă rezultatul interviului cu angajatorul.

La compartimentul EURES (reţeaua serviciilor publice de ocupare europene) sunt transmise, spre mediere, oferte ale angajatorilor din statele membre UE, destinate cetăţenilor români. În primele nouă luni ale acestui an, prin compartimentul EURES din cadrul AJOFM Galaţi au fost promovate locurile de muncă disponibile în spaţiul economic european, iar peste 200 de persoane au fost asistate şi consiliate. Acestora le-au fost oferite servicii de consiliere şi orientare, sprijin pentru alcătuirea CV-ului Europass şi scrisorilor de intenţie, pregătire în vederea susţinerii interviului de angajare, dezvoltarea motivaţiei pentru muncă, sugestii pentru înlăturarea obstacolelor ce-ar putea interveni în mobilitatea forţei de muncă, sprijin în efectuarea aplicaţiilor pentru locurile de muncă identificate. Nu în ultimul rând, au fost organizate cinci seminarii de informare EURES, la care au participat peste 220 de persoane.

Pentru lunile octombrie şi noiembrie este programată „Caravana EURES în mediul rural”, în localităţile aferente municipiului Tecuci şi oraşului Tg.Bujor, unde va fi promovată intens oferta în domeniul agricol sosită din Spania, în special în rândul beneficiarilor de ajutor social. De asemenea, în luna noiembrie va fi organizată Săptămâna informării EURES „Ucenicia, cariera şi mobilitatea în spaţiul economic european”, adresată elevilor de la şcolile profesionale, liceenilor din anii terminali sau celor de la şcoli postliceale.        

Citit 2476 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.