Peste 500 de ANGAJĂRI subvenţionate prin AJOFM Galaţi, în nouă luni

Peste 500 de ANGAJĂRI subvenţionate prin AJOFM Galaţi, în nouă luni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi a subvenţionat, în primele nouă luni ale acestui an, 549 de locuri de muncă pentru categorii mai… sensibile, reiese dintr-un raport prezentat în cadrul celei mai recente întruniri a Comisiei de Dialog Social.

Subvenţiile au fost acordate de la buget pentru angajări conform Legii 76/2002 privind Sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2016, AJOFM Galaţi a subvenţionat încadrarea în muncă a 67 de absolvenţi şi 482 de şomeri, din care 469 aveau vârsta de peste 45 de ani, cinci erau unici întreţinători ai familiei, unul era o persoană cu dizabilităţi şi şapte erau şomeri care mai aveau cinci ani până la pensionare.

Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, care a actualizat Legea 76, cuantumurile acestor subvenţii urmează să fie mărite. De exemplu, pentru fiecare absolvent angajat pe o perioadă nedeterminată, angajatorul va primi, lunar, timp de 12 luni, 900 de lei. Aceeaşi sumă va fi primită, timp de un an, şi pentru angajarea pe durată nedeterminată a persoanelor din categoriile de şomeri enumerate mai sus, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu pe o perioadă de 18 luni.

Citit 2074 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.