Garda de Mediu rămâne cu ochii pe ArcelorMittal

Garda de Mediu rămâne cu ochii pe ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Închiderea haldei de zgură de la Combinat generează în continuare discuţii despre obligaţiile de mediu pe care administraţia şi le-a asumat şi pe care ar fi trebuit să le ducă la bun sfârşit. Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi susţin că nu au informaţii în legătură cu vreun acord care să permită înfiinţarea unei noi halde.

„Agenţia de Mediu ar trebui să ştie cu exactitate dacă cei de la ArcelorMittal au primit un acord de mediu pentru o nouă locaţie a haldei. Ce vă pot spune cu exactitate este că în momentul în care am plecat de la Agenţie şi am venit la Gardă nu aveau obţinut un acord de mediu pentru o nouă locaţie”, a declarat marţi Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

Reprezentanţii companiei anunţau însă în urmă cu câteva zile că au identificat pe platforma siderurgică o nouă locaţie de depozitare, însă nu pentru zgură, ci pentru alte materiale. Şi asta pentru că, potrivit oficialilor ArcelorMittal, zgura va fi preluată direct în baza unor contracte de către cei care au nevoie de astfel de materiale.

Revenind la spusele reprezentantului Gărzii de Mediu, consemnăm că, după 2014, celor de la ArcelorMittal le revine obligaţia de reabilitare a haldei. „Pot face acolo o trambulină, derdeluş, ce vor… Numai să respecte normele de mediu impuse şi pe care şi le-au asumat”, a mai spus Mihai Turcu.

Controalele nu se opresc

Acţiunile Gărzii vizează însă şi alte probleme legate de Combinat. „Mâine-poimâine mergem din nou în Combinat. Avem o problemă la lacul Cătuşa, nu se prezintă cum trebuie, vrem să vedem ce se întâmplă acolo. Urmărim şi ce se întâmplă la UCC, în ceea ce priveşte gudronul, smoala şi ce a mai rămas din cocs, pe care ei spun că îl vor consuma în continuare”, a mai declarat Turcu.

Citit 1090 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.