Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Publicaţia americană "The Economist" preconizează că, în 2017, România va înregistra cea mai mare creştere economică din Europa, în procent de 3,4 la sută. Dacă s-ar adeveri predicţia, ar fi bine pentru noi toţi. Totuşi, merită menţionat, pentru claritate, că cea mai mare creştere economică nu va însemna că vom deveni cea mai puternică economie de pe continent. Cu tot cu această creştere, românii ar ajunge să aibă, în acest an, 10.335 de dolari ca produs intern brut (PIB) per capita (valoarea totală a bunurilor şi serviciilor din ţară, împărţită la numărul de locuitori - n.r.). Comparativ, Marea Britanie, care - potrivit "The Economist", va fi doar a zecea în Europa, în funcţie de creşterea economică - va avea un PIB per capita de 37.317 dolari.
Podiumul creşterii economici, în Europa, îl vor mai prinde Turcia (3,3 la sută) şi Polonia (2,9 la sută).
Analiza nu prezintă însă România ca pe un model, ci o clasează laolaltă cu Pakistan, Nigeria şi (poate) Egipt, care "nu sunt ţări care au avut politici economice corecte în trecut, mai recent sau mai îndepărtat. Dar 2017 va fi un an cu "susul în jos"".

Citit 1485 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 17:27

1 comentariu

 • postat de crystal Marți, 17 Ianuarie 2017 16:23 95.76.32.*** Link la comentariu
  4
  8

  astfel de predictii sunt ca si vremea nu le poti face pe termen lung.
  sondajele si statisticile sunt o minciuna sau/si o inducere in eroare la fel ca si IRESul de la alegeri care a anuntat din minutul 1 ca PSD a casitigat ca de fapt alegerile au fost aranjate nu e de mirare ca Ardealul nu s-a dus la vot.
  Sunt prea multi factori care trebuie luati in calcul cand faci o predictie economica globala cum ar fi pretul titeiului ,puterea dolarului ,pretul bitcoinului, coruptie, inflatie, dumping ,etc
  Cu PSD nu o sa fie crestere economica ci crestere in numarul de cazuri de coruptie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.