„Combinatul moare sub ochii autorităţilor”

„Combinatul moare sub ochii autorităţilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Solidaritatea anunţă un amplu protest, pe 8 septembrie, exact de Ziua Metalurgistului *

Sindicaliştii de la Solidaritatea continuă să acuze Ministerul Economiei şi AVAS de faptul că sunt complici la distrugerea combinatului siderurgic de la Galaţi şi că pun alte interese înaintea interesului naţional. Potrivit liderului de sindicat Gheorghe Tiber, cele două instituţii amintite pot fi suspectate că stau cu mâinile în sân în timp ce combinatul siderurgic este la un pas de colaps.

"Descoperim pe măsură ce trece timpul o dimensiune incredibilă a complicităţii pentru tragerea pe linie moartă a Combinatului, complicitate la care participă atât AVAS cât şi Ministerul Economiei. Mai trebuie spus că aceste instituţii au stat cu mâinile în sân în momentul în care s-a produs o scădere artificială a producţiei prin refuzul de comenzi, dar şi atunci când cei de la Combinat au exploatat la maxim utilajele făcând profituri fabuloase, dar au uitat să investească, pentru a putea produce în continuare eficient", a declarat sindicalistul.

Se anunţă noi proteste

Sindicatul Solidaritatea a anunţat că a decis organizarea unui amplu protest exact de Ziua Metalurgistului, pe 8 septembrie. Gheorghe Tiber susţine că protestul se îndreaptă "împotriva lui Mittal şi a politicienilor români corupţi de către el, care au lăsat România fără industrie (căci fără Sidex nu putem vorbi despre industrie în România), împotriva directorilor care îi obligă pe oameni să muncească în condiţii de insecuritate şi pe salarii de nimic”.

„Vom protesta şi împotriva celorlalte lichele - angajaţi ai Combinatului sau lideri de sindicat care nu sunt decât complici la mai multe nedreptăţi, în schimbul firmiturilor aruncate de Mittal", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghe Tiber.

Liderul Solidarităţii Acesta a mai spus că la protest sunt aşteptaţi să participe nu doar siderurgiştii, ci şi cetăţeni ai acestui oraş conştienţi de ceea ce înseamnă declinul siderurgiei româneşti.

Tiber a oferit şi date despre acţiune, susţinând că va fi vorba despre un marş care va porni din faţa sediului Prefecturii şi va avea punctul final la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Foto arhivă

Citit 2552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.