Două feriboturi pentru Canada vor fi construite la Galaţi

Două feriboturi pentru Canada vor fi construite la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Ca urmare a unei licitaţii internaţionale, operatorul canadian de transport BC Ferries a atribuit Grupului Damen contractul pentru construirea a două feriboturi. Cu o lungime de 81 de metri, navele sunt parte a programului de înnoire a flotei iniţiat de BC Ferries, şi vor fi construite la Galaţi.

BC Ferries operează 24 de rute de feribot de-a lungul coastei Columbiei Britanice, din Canada. Noile nave - în valoare de 86,5 milioane de dolari, potrivit „Vancouver Sun” - vor fi capabile să acopere multe din rutele dintre Vancouver şi insulele din regiune.

Damen şi-a prezentat oferta în martie 2016, într-o licitaţie care a stârnit interesul a nu mai puţin de 28 de şantiere navale din întreaga lume! În urma unui proces de selecţie foarte riguros, în octombrie 2016 s-a realizat o „listă scurtă” a celor mai bune oferte, Damen fiind în această săptămână declarat câştigător, cele două feriboturi urmând să fie construite în Şantierul Naval Damen Galaţi. Alegerea a ţinut atât de designul navei şi performanţele acesteia, cât şi de raportul preţ-calitate avantajos şi garanţiile oferite de constructor, a arătat Mark Wilson, vice-preşedinte al BC Ferries.

„Suntem extrem de mândri că vom construi aceste două feriboturi pentru British Columbia. Ne dorim să dezvoltăm această relaţie cu BC Ferries construind feriboturi sigure şi de înaltă calitate”, a declarat la rândul său Leo Postma, manager de vânzări în cadrul Grupului Damen.

Ca parte a planului de reînnoire a flotei, noile feriboturi vor înlocui în serviciu navele "North Island Princess" şi "Quadra Queen II", ce au fost în serviciu mai bine de jumătate de secol. Noile nave, ce vor putea să transporte la bord 44 de vehicule şi 300 de pasageri, vor intra în serviciu în 2020.

Şantierul Naval Damen are deja experienţă în construcţia unor feriboturi. Tot pentru autorităţile canadiene, respectiv provincia Newfoundland si Labrador, navaliştii gălăţeni au construit, în 2015, primele nave de tip Ropax Ferry – „MV Veteran” şi „MV Legionnaire”, menite să asigure legătura cu insulele de pe coasta de est a Canadei. Astfel de feriboturi sunt vitale pentru micile comunităţi din insulele canadiene, fiind, cel mai adesea, singura legătură cu restul lumii.

Citit 9147 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.