Schimbare de ştafetă la ITM Galaţi
Foto: Marius Prisacariu

Schimbare de ştafetă la ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După 17 ani petrecuţi la cârma Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, inginerul Ionel Petrea se pregăteşte de retragere. Încă de la înfiinţarea instituţiei, pe data de 1 octombrie 1999, Ionel Petrea a deţinut funcţia de inspector-şef al ITM Galaţi. Timp de câteva luni, ca interimar, iar din ianuarie 2000 numit pe post în urma unui concurs.
"Pe 13 iunie, mă pensionez. În total, s-au adunat 45 de ani de vechime în muncă, dintre care aproape 40 de ani au fost în funcţii de conducere. În cei 17 ani de la înfiinţarea ITM Galaţi, instituţia a obţinut doar calificative maxime. Este unul dintre puţinele inspectorate din ţară care a reușit acest lucru. Bineînţeles, la aceste rezultate excelente s-a ajuns prin munca tuturor colegilor mei. Spre exemplu, mai mult de 95 la sută dintre cauzele ajunse în instanţele de judecată au fost soluţionate în favoarea noastră, a precizat Ionel Petrea.
Chiar dacă urmează să se retragă din funcţia pe care o deţine, Ionel Petrea va rămâne în domeniu, în fruntea Asociaţiei Profesionale a Inspectorilor de Muncă, organizaţie înfiinţată la sfârşitul lui 2016 şi care are deja cereri de adeziune venite din toată ţara.
Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef, conducerea interimară a ITM Galaţi va fi asigurată de unul dintre cei doi inspectori-şefi adjuncţi ai instituţiei.

Citit 8799 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 21:37

12 comentarii

 • postat de hellen
  Miercuri, 21 Iunie 2017 09:13
  Indiferent de ,,rolurile" pe care le-a avut inainte de 89, dl. Petrea a fost un om de bun simt si a condus aceasta institutie fara sa faca abuz de functie. Sper ca cel care ii va urma sa ia exemplu de la dansul. Il felicit si ii urez multa sanatate si o batranete linistita .
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 14 Iunie 2017 10:02
  @Bunicul
  In comentariul adresat mie, incepi cu "dvs " si termini cu "tu". Nu voi polemiza cu un ins ca tine, care miroase a ranced comunist de la Gradina Publica. Sunt absolut convins ca nu ai scoala cata vacanta am avut eu. Nu-ti voi mai raspunde niciodata, chiar daca vei transpira scriind (scrisul fiind un efort colosal pt. tine). Esti nascut pt ridicari de osanale si intruchipezi coloana vertebrala in forma semnului de intrebare. Te asortezi perfect cu combinatia lesa-zgarda. Lasa cravata si papionul domnilor autentici.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Sergiu
  Marți, 13 Iunie 2017 09:49
  Daca comparam activitatea ITM Galati cu activitatea ITM Vrancea putem spune ca ITM GL este la un nivel exceptional. Nu stiu al cui este meritul, dar trebuie sa recunoastem ca la ITM galati sunt si angajati care stiu industrie si implicit protectia muncii, fiindca au lucrat in industrie.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 13 Iunie 2017 08:01
  Pentru cel care posteaza gorenje.Desi nu as fi vrut sa intru in polemica cu un spalat pe creer care a cautat si nu a gasit decat doua sau trei exemple sau exceptii cum le spune el, nu pot sa nu fac cateva precizari pentru luare aminte.Este adevarat ca au fost nationalizate cu forta mijloacele de productie,insa dezvoltarea economica a tarii sa datorat unor noi investitii mari facute de stat in toate domeniile.Santierul naval de la Galati a construit nave mari, pana si platforme de foraj marin.Sidex producea usor 7 sau 8 milioane otel.Industria galatena mai producea sapun si detergenti la Apolo,cuie si lanturi navale ,elicii navale,franghii conserve de peste ,echipamente navale ,textile biscuiti la Dunareana,Agricultura aveam o Avicola cu vreo 6 sau 7 ferme ,unul din cele mai mari abatoare de carne si produse din carne la Sendreni,complexe zootehnice cu mii de capetede oi,vaci pentru lapte ,vite pentru carne,porci la Independenta,si un sistem de irigatii.Orasul nostru avea peste 300.000 de locuitori cu tendinta de crestere.In ivatamantul superior se intra numai pe baza de examen.Nivelul scolii de atunci a fost net superior celui de acum care a creat absolventi pe banda din care unii nu si/au gasit loc de munca si au emigrat .Mai adaug ca in orasul nostru au fost constrite de stat in acea perioada peste 100000.de apartamente.In domeniul sportului s/a constrit stadionul Dunarea ,Otelul,Patinoarul acoperit,Sala sporturilor.Nu am afirmat si nici nu o sa afirm ca toate au fost bune in vechiul sistem insa ce am spus mai sus este perfect real.Orasul nostru are un viitor dar nu cu oameni ca tine ci cu tinerii care vor gasi solutii de dezvoltare si nu vorbe.
  2
  6
  Raportează
 • postat de ioan
  Marți, 13 Iunie 2017 07:13
  17ANI probabil era prins cu tn-uri in scaun . Hai pa dezgustator
  1
  5
  Raportează
 • postat de Bunicul
  Luni, 12 Iunie 2017 12:05
  Dl Dan, dvs interpretati viata si cariera unui om prin prisma vremurilor in care a trait. Se vede ca nu ati avut nici un contact cu acele vremuri (sunteti atemporal sau prea tanar). Intrebati-va parintii si bunicii care au trait, au invatat si au muncit cinstit in acele vremuri, ce parere au. Puteti enumera realizari (investitii) importante in democratie (inafara de libertatea de miscare)? De ce nu vorbiti de romanii care fac cinste tarii noastre acolo unde au emigrat: medici, profesori, fizicieni, IT-isti? Daca nu ai o vorba buna de zis, mai bine taci! Rusine!!
  3
  7
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 12 Iunie 2017 09:28
  Celor nedumeriti sau impotriva postarii mele, le recomand sa arunce o succinta privire asupra trecutului acestui Matusalem. Mai precis, "rolurile" sale inainte de '89.
  3
  13
  Raportează
 • postat de gorenje
  Luni, 12 Iunie 2017 08:34
  Nea Sandu, am tot cautat partea buna a sistemului comunist care putea fi pastrata si nu am gasit-o. Activitatile productive, cu notabile exceptii (Sidex, Dacia, sist energetic national etc) se bazau pe exploatarea proprietatilor furate (asa zisa nationalizare) iar in domeniul serviciilor am vazut numai abuzuri. Odata ce proprietatile s-au intors la stapinii de drept, activitatea productiva nu a mai existat. Nivelul scolii l-am vazut in momentul in care am intrat cu forta de munca in competitie internationala, romanii de rand scoliti in comunism sunt buni de capsunari, administratori cladiri, ingrijitori la batrani si muncitori slab ori mediu calificati in constructii, nu discutam de olimpici care nu erau nici mai multi nici mai buni decat cei din alte sisteme.
  Galatiu este o oglinda a perpetuarii defectelor sistemului comunist in administratie, spitale, scoli, marile intreprinderi de stat, asa a si ajuns municipiul la "si altii" in orice statistica.
  Despre domnul Petrea numai de bine, la fel si despre ITM.
  9
  8
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 10 Iunie 2017 09:19
  La multi ani cu sanatate si o pensie cat mai lunga.Este un exemplu foarte rar daca nu chiar singular la Galati cand un conducator de institutie iese la pensie din functia ocupata.Pentru cel care isi spune Dan sa stii ca daca s/ar fi pastrat partile bune ale vechiului sistem Romania ar fi fost acum o tara fara someri si asistati social ca sa nu iti pomenesc decat de exemplul Chinei.Propaganda anticomunista feroce seamana ca doua picaturi de apa cu propagand comunista fata de lumea capitalista.Ea are acelas efect spalarea creerelor.
  15
  8
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 10 Iunie 2017 06:00
  Poate se mai schimbă ceva și pe la ITM Gl. De ex.: scoarța de pe unii funcționari sau chiar unii funcționari.
  5
  22
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 09 Iunie 2017 21:33
  Inca un semn ca Romania n-a iesit din comunism.
  15
  21
  Raportează
 • postat de Pensionarul
  Vineri, 09 Iunie 2017 10:16
  Va urez 45 de ani de pensie!
  26
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.