LINIE DE PRODUCȚIE de 15 milioane de euro, LANSATĂ la ArcelorMittal Galaţi | FOTO

LINIE DE PRODUCȚIE de 15 milioane de euro, LANSATĂ la ArcelorMittal Galaţi | FOTO
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a fost lansată miercuri, 20 septembrie, o linie de producţie ce va permite realizarea de rulouri din oţel acoperite organic, un tip de material foarte căutat în industrie şi pe piaţa construcţiilor. Potrivit datelor furnizate de companie, noua linie de producţie a fost realizată în urma unui pachet investiţional în valoare de 15 milioane de euro.

Prin această investiţie, ArcelorMittal Galaţi ţinteşte să devină cel mai important furnizor din România de materii prime pentru producătorii de materiale de construcţie, în special cele realizate prin ambutisare (procedeu de obţinere a unor piese prin deformare plastică - n.r.). Linia de tablă prevopsită, acoperită organic, va permite ArcelorMittal Galaţi să acopere o categorie largă de segmente precum acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale etc. - pentru care, în România, materia primă era asigurată în prezent numai din import.

"Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Acest lucru demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi şi pentru România", a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi - Skopje.

Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia va livra produse în special pentru piaţa internă, care are tendinţă de creştere. De exemplu, numai în ceea ce priveşte acoperişurile metalice, piaţa din România este evaluată la aproximativ 70 de milioane de euro. Mai mult, pe piaţa locală se estimează o creştere cu aproximativ 10 la sută a cererii, în condiţiile în care s-a revenit pe creştere economică şi se simte o dinamizare a solicitărilor, atât din partea dezvoltatorilor imobiliari, cât şi a beneficiarilor individuali. În prezent, în România există mai multe fabrici care produc materiale de construcţii ce au la bază produse prevopsite, însă, în lipsa unor furnizori interni, materia primă este adusă din import.

În termeni tehnici, noua linie cu acoperire organică de la combinatul gălăţean este capabilă să producă benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea şi cu finisaje atât mate cât şi lucioase. De asemenea, pachetul de investiţii în noua linie de producţie include şi modernizări tehnice semnificative realizate la Linia de Zincare de la Galaţi, în vederea asigurării unui substrat de calitate superioară al materiei prime pentru linia de acoperire organică.

Investiţiile fac parte dintr-un plan mai amplu derulat la nivelul grupului ArcelorMittal, de dezvoltare în Europa a unor linii de producţie pentru oţeluri speciale sau produse cu valoare adăugată mare, scopul fiind acela de păstrare a competitivităţii grupului pe o piaţă comunitară ce trebuie să facă faţă unor fenomene de tipul crizei de supraproducţie şi a invaziei oţel ieftin chinezesc.

Foto Marius Negri

Citit 14132 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.