LINIE DE PRODUCȚIE de 15 milioane de euro, LANSATĂ la ArcelorMittal Galaţi | FOTO

LINIE DE PRODUCȚIE de 15 milioane de euro, LANSATĂ la ArcelorMittal Galaţi | FOTO
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a fost lansată miercuri, 20 septembrie, o linie de producţie ce va permite realizarea de rulouri din oţel acoperite organic, un tip de material foarte căutat în industrie şi pe piaţa construcţiilor. Potrivit datelor furnizate de companie, noua linie de producţie a fost realizată în urma unui pachet investiţional în valoare de 15 milioane de euro.

Prin această investiţie, ArcelorMittal Galaţi ţinteşte să devină cel mai important furnizor din România de materii prime pentru producătorii de materiale de construcţie, în special cele realizate prin ambutisare (procedeu de obţinere a unor piese prin deformare plastică - n.r.). Linia de tablă prevopsită, acoperită organic, va permite ArcelorMittal Galaţi să acopere o categorie largă de segmente precum acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale etc. - pentru care, în România, materia primă era asigurată în prezent numai din import.

"Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Acest lucru demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi şi pentru România", a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi - Skopje.

Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia va livra produse în special pentru piaţa internă, care are tendinţă de creştere. De exemplu, numai în ceea ce priveşte acoperişurile metalice, piaţa din România este evaluată la aproximativ 70 de milioane de euro. Mai mult, pe piaţa locală se estimează o creştere cu aproximativ 10 la sută a cererii, în condiţiile în care s-a revenit pe creştere economică şi se simte o dinamizare a solicitărilor, atât din partea dezvoltatorilor imobiliari, cât şi a beneficiarilor individuali. În prezent, în România există mai multe fabrici care produc materiale de construcţii ce au la bază produse prevopsite, însă, în lipsa unor furnizori interni, materia primă este adusă din import.

În termeni tehnici, noua linie cu acoperire organică de la combinatul gălăţean este capabilă să producă benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea şi cu finisaje atât mate cât şi lucioase. De asemenea, pachetul de investiţii în noua linie de producţie include şi modernizări tehnice semnificative realizate la Linia de Zincare de la Galaţi, în vederea asigurării unui substrat de calitate superioară al materiei prime pentru linia de acoperire organică.

Investiţiile fac parte dintr-un plan mai amplu derulat la nivelul grupului ArcelorMittal, de dezvoltare în Europa a unor linii de producţie pentru oţeluri speciale sau produse cu valoare adăugată mare, scopul fiind acela de păstrare a competitivităţii grupului pe o piaţă comunitară ce trebuie să facă faţă unor fenomene de tipul crizei de supraproducţie şi a invaziei oţel ieftin chinezesc.

Foto Marius Negri

Citit 13815 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 00:22

5 comentarii

 • postat de Terente
  Joi, 21 Septembrie 2017 08:48
  86.34.180.***
  pt. @Akbar: ce nu spui aici este enorma "gaura neagra" ce se vedea din Cosmos, situata exact deasupra Galatiului ? In rest de acord cu comentariul...
  2
  4
  Raportează
 • postat de Observator
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 21:16
  89.136.185.***
  Sa vedem concurenta dintre linia de vopsire Arcelor cu linia de vopsire a lui Lisinschi.
  Oare care dintre jucatori va rezista?
  Linia de vopsire l-a scos din foame pe Lisinschi, dar din pacate s-a cam terminat.
  Pretul final conteaza cel mai mult pe piata concurentiala.
  4
  3
  Raportează
 • postat de gigel
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 20:09
  100.99.90.***
  poate se gandesc sa mareasca si salariile de mizerie
  5
  16
  Raportează
 • postat de NI
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 18:51
  100.99.84.***
  Foto 1.

  Vizitatorii nu poarta ochelari de protectie, au pantofi lacuiti in loc de bocanci cu BM, curelusa de la casca nu-i prinsa, halatu-i descheiat, privirea este atintita la obiectivul aparatului de fotografiat si nu la foarfece si/sau degete.
  In plus de asta, cineva are un siret descheiat si drept urmare este supus riscului de impiedicare!

  Take Care!
  0
  18
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 15:30
  188.24.212.***
  Vestita CCL - Coil Coating Line, pentru care fostul SIDEX, prin anii 1999 - 2000, actionar majoritar statul roman la acea data, solicita intocmirea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate si comparativ de oferte, documente care s-au si predat beneciciarului.
  Putini, la acea data, puteau acoperi rulourile de tabla cu lacuri si vopseluri care se pretau si la deformari plastice ulterioare, tablele fiind utilizate la fabricarea panourilor profilate tip sandwich.
  Deci SIDEX-ul avea potential si gandire buna, altii insa dupa modernizarea liniei de zincare la cald si a altor investitii mari, au vandut colosul siderurgic la pretul unei nunti cu "parfum de India" pentru a fi siguri ca "Sir Shakespeare" ne baga in UE pe usa din fata.
  7
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.