Amenzi date de ITM Galaţi pe şantierele temporare

Amenzi date de ITM Galaţi pe şantierele temporare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 4-8 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a derulat acţiuni de control având ca scop verificarea respectării prevederilor legislaţiei muncii pe şantierele temporare şi mobile din municipiul Galaţi şi comunele limitrofe. Inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

În domeniul relaţiilor de muncă, la şase angajatori au fost identificate 12 neconformităţi, de la nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte munca în zilele considerate de repaus săptămânal, la neacordarea contravalorii concediului de odihnă cuvenit şi neefectuat, în cazul salariaţilor care au încetat activitatea, şi până la nerespectarea obligaţiei angajatorului de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc.

La un angajator a fost identificată o persoană fără forme legale de angajare. Angajatorul a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 10.000 lei.

"Verificările efectuate privind respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au evidenţiat: absenţa delimitării, îngrădirii şi semnalizării zonelor periculoase din şantiere; lipsa amenajărilor şi dotărilor pentru prevenirea căderilor în gol şi a altor pericole; neutilizarea echipamentelor individuale de protecţie de muncă corespunzătoare; instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor. Au fost sancţionaţi patru angajatori, fiind aplicate un număr de şapte sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.000 lei”, se arată într-un comunicat al ITM Galaţi.        

Citit 2405 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.