Siderurgiştii gălăţeni au protestat la Guvern

Siderurgiştii gălăţeni au protestat la Guvern
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 400 de sindicalişti din cadrul Arcelor Mittal Galaţi şi ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, precum şi de la subcontractorul Sara SRL din Buzău, au protestat ieri, 7 noiembrie, în faţa clădirii Guvernului României.

Nemulţumirea sindicaliştilor, despre care "Viaţa liberă" a mai scris, vizează licitatia organizată de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş pentru proiectul "Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport în direcția Bulgaria-România-Ungaria-Austria, lucrările de execuție faza I ("BRUA"). La licitaţia respectivă a participat şi compania gălăţeană ArcelorMittal Tubular Products, singurul producător naţional de ţeavă sudată longitudinal expandată la rece din România, având ca subcontractori, printre alte companii, societatea Sara SRL şi ca terţ susţinător ArcelorMittal Galaţi. Oferta companiei gălăţene nu a fost selectată de Transgaz, dar ArcelorMittal Tubular Products a contestat în instanţă licitaţia. O decizie privind contestaţia urmează să fie dată pe 20 noiembrie, la Curtea de Apel Alba Iulia.

"Prin protestul din faţa Guvernului, am vrut să ne exprimăm nemulţumirea faţă de neprotejarea industriei de către statul român, ţinând cont că la licitaţia organizată de Transgaz au participat şi firme din afara Uniunii Europene, cu preţuri de dumping, făcându-ne astfel o concurenţă neloială. În al doilea rând, luptăm pentru păstrarea locurilor noastre de muncă, în aceste condiţii vitrege, care afectează profund industria producătoare de oţel din România", ne-a declarat Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al Siderurgistul AMG, sindicat afiliat la confederaţia Cartel ALFA şi care reprezintă interesele salariaţilor de pe platforma siderurgică gălăţeană.

O delegaţie a siderurgiştilor gălăţeni a discutat, ieri, cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi cu Marius Sepi, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii. "Urmează să aşteptăm un răspuns de la Guvern, în ceea ce priveşte nemulţumirile noastre, dar acesta este legat de procesul de la Alba Iulia", a mai spus Vasile Crişan.

Printre multe altele, lucrările la gazoductul BRUA presupun 475 km de ţeavă sudată, cu un diametru de 800 şi o grosime de 12-14 mm - ceea ce ar reprezenta un front de lucru important pentru ArcelorMittal Tubular Products Galaţi. "În momentul de faţă, din păcate, doar 0,4% din producţia noastră ajunge la clienţi din România", a spus Cosmin Toma, director general al companiei.

Citit 3887 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2017 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.