Calul troian al turismului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turismul, oricât de nedrept vi se pare, nu mai este blond. Chiar duminică, acest mit a fost spulberat de ideea diversităţii. S-a sărbătorit această trăsătură mondială, fără suficient de mult fast, într-o ţară care poate fi luată drept exemplu. 

Aşadar, turismul este o realitate complexă, cu nuanţe şi, mai ales în România, cu accepţiuni atât de neaşteptate, încât poate să dărâme orice planificări serioase. Să fii ministrul Turismului în aceste vremuri originale este, cu siguranţă, mai greu decât oricare altă asumare ministerială.  Îţi iau până şi colegii din guvern pâinea de la gură.

Păi este, spuneţi şi dumneavoastră, momentul potrivit să se apuce ministrul de interne să dea relaţii despre turismul electoral? Nu intră acesta, că doar tot despre turism este vorba, în exact sfera de activitate a doamnei Udrea? Cum să-i iei Elenei pâinea de la gură?

Iar despre Dan Nica orice s-ar putea spune, mai puţin faptul că ar fi…blond. Nu-şi asuma el riscul remanierii doar ca să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că pentru ziua alegerilor ar fi toate autocarele României închiriate. Lovitura era menită să trezească panica în partenerii de la guvernare.

Aşa, între noi fie vorba, oare cui i-o fi mai frică de fraude, PSD-ului sau PDL-ului? Mă gândesc însă că ministrul Nica n-a luat în calcul faptul că printre ei se află şi o biată femeie. Dacă o lăsa, galant cum îl ştim,  pe doamna Udrea să iniţieze un proiect privind tichetele gratuite, de exemplu, pentru turismul cu autocarul în ziua alegerilor, toată lumea ar fi bătut din palme de fericire.

Nu-i frumos ca în ziua sărbătoririi diversităţii să vii cu astfel de lovituri sub centura de firmă a celei mai mediatizate reprezentante a sexului frumos din guvern. Şi s-o fi gândit ministrul de Interne la consecinţele afirmaţiilor sale? Dacă nici aşa nu încurajăm turismul românesc, pe ultima sută de metri din acest an de criză, atunci ce şansă mai are doamna Udrea să facă planul?

Căratul alegătorilor cu autocarul, sau cu maşina mică, ce mai contează, se practică en gros şi en detail la fiecare rundă a alegerilor, de toţi cei care îşi permit, indiferent de culoarea dumnealor politică. De ce să nu binemerite şi ministerul acesta nou-nouţ, încărcat cu atâtea aşteptări, de la noua formă de turism inventată de politicieni?

Ce dacă se făceau închirieri anticipate, se luau nişte bani de către transportatori şi le arăta, cu pliante potrivite, doamna Udrea, unde şi ce trebuie să viziteze? Nu-i frumos! Într-o singură zi, blonda de la turism a primit mai multe lovituri decât e normal să ducă.

Iar se rupe coaliţia, iar se plimbă neorganizat preşedintele prin ţară, iar e ameninţată siguranţa cetăţeanului, plimbăreţ sau nu, şi de hoţi şi de poliţişti. Cum să mai scoţi turismul din criză?

Uite-aşa sapă mereu bărbaţii la credibilitatea profesională a feminismului politic din România. Şi iarăşi o să spună toată lumea că Elena a băgat calul troian al turismului în treburile electorale. Mare-i grădina noastră şi mult prea apropiate alegerile astea!

Citit 711 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.