Cine mai e şef la Ecosal?

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

Acum aproape două decenii, pe când îmi începeam cariera de jurnalist, era o chestiune de bun-simţ să ştii cine sunt miniştrii României şi, la nivel local, directorii deconcentratelor. Poate era acceptabil să nu-i ştii pe toţi în prima lună de după învestire (de regulă, printam o listă cu ei şi o ţineam la îndemână), dar, după o lună, dacă nu erai sigur măcar de prim-ministru, miniştrii de Interne, Externe, Apărare Naţională, Economie şi/ sau Finanţe, Sănătate şi Educaţie, o încurcai serios.

Ei, acum, sincer, e imposibil, că aproape niciun mandat de ministru nu mai durează patru ani. Cum să mai ţii minte cine este ministru, dacă nici timp să-şi dea în petec n-a avut?

Am rămas, de-a lungul timpului, fidelă principiului meu de a nu fi afiliată politic. Aşa mi se pare moral, cum poţi să critici atunci când plăteşti cotizaţie la vreun partid, nu pot să pricep şi pace! Dar poate aşa sunt eu, mai de modă veche, să spunem, deşi nici jurnaliştii altor vremuri nu erau la adăpost de patimi politice. În ceea ce mă priveşte, în funcţie de cum bătea vântul prin urbe, am fost acuzată, de-a lungul anilor, că aş avea ba simpatii socialiste, ba liberale, că de restul, mai mărunţele, nici n-are sens să mai amintesc.

Ei bine, am o singură preferinţă: cea a lucrului bine făcut. Nu contează cine îl face, dacă este în beneficiul nostru, al tuturor, îi recunosc oricui meritele. Nu suport extremismul, de orice natură, nici spre stânga, nici spre dreapta. În rest, dacă omul e de bună-credinţă şi demonstrează că poate să realizeze lucruri, are parte de votul meu. Şi mă aştept, fiind un cetăţean care îşi plăteşte la timp impozitele şi taxele, la servicii măcar rezonabile.

De aceea, nu pot să nu constat că, atunci când actualul primar era director al Ecosal, coşurile stradale existau şi erau golite la timp, deszăpezirea se făcea foarte bine, chiar şi pe ierni mai aspre. Şi toată lumea ştia cine e şeful. Acum, pe strada Oltului, unde locuiesc, au rămas doar două coşuri pe partea stângă, de la fostul Atlantic până vizavi de Cina. Ştiu, fiindcă le vizitez des, ca să arunc producţia reziduală a câinelui personal, în caz că e cineva curios. Evident, nu Ionuţ Pucheanu schimba coşurile sau pungile, ştiu bine. Dar, aşa cum atunci dumnealui era răspunzător de treaba asta şi era plătit pentru a se asigura că se face chestiunea, şi acum e cineva plătit. Probabil, însă, nu are interes să-i ţină minte nimeni numele.

Citit 1435 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 17:43

5 comentarii

 • postat de Gabi Marți, 23 Ianuarie 2018 15:34 109.102.62.*** Link la comentariu
  0
  2

  DIsparute sunt de muuult , mult timp si cosurile de gunoi din Micro 19, in special cele din cea mai aglomerata zona, Aleea Comertului (Strada Strungarilor)

  Raportează
 • postat de Aveti dreptate : Marți, 23 Ianuarie 2018 10:33 89.137.225.*** Link la comentariu
  1
  11

  Tot mai bun era Pucheanu la Ecosal...decat la Primarie !

  Raportează
 • postat de Cetatean Marți, 23 Ianuarie 2018 10:21 213.177.4.*** Link la comentariu
  1
  8

  Dna Spanu ceea ce ati scris ma duce cu gandul la altceva....

  Hai sa fim seriosi , si pe vremea lui era mizerie , cosuri insuficiente si tomberonezi (maidanezi) cu duiumul . Nu a fost nici el mai breaz ca dovada ca nu a rezolvat problema maidanezilor desi se batea cu caramida in piept ca vezi Doamne Primaria e de vina....

  Hai sa fim seriosi ...

  Raportează
 • postat de Sandu Marți, 23 Ianuarie 2018 08:32 109.103.134.*** Link la comentariu
  2
  5

  Imi pare bine ca in redactia V.L.mai sunt si ziaristi neafiliati politic desi la aceasta rubrica procentul lor este foarte mic.Calitatea si profesionalismul unui ziarist este data de stirile si comentariile echilibrate pe care le insereaza in articolele pe care le scrie cu toate ca unii prefera stilul tabloidelor sau al celor care militeza pentru cauze politice stradale.Felicitari celor care se ocupa fara patima si de problemele orasului nostru care nu sunt putine.Ei sunt cei de care avem nevoie iar de comentatori si interpretatatori politici suntem satui de cei ,mereu aceias,care inunda ecranele posturilor de stiri.

  Raportează
 • postat de Maria Marți, 23 Ianuarie 2018 06:30 82.78.152.*** Link la comentariu
  0
  10

  Vazand lipsa cosurilor de gunoi (care odata au fost) mi-as pune o alta intrebare: Oare cine mai poarta galoanele de chestor sef de politie locala la Politia Locala Galati?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.