Îi dai like lui Dumnezeu?

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Dacă Dumnezeu îţi citeşte gândurile, asta ar fi ceva ilegal? Eşti însă sigur, ca dreptcredincios, că, studiindu-te, Cel de Sus nu te va influenţa la vot, nici măcar ca să faci bine la comandă, căci atunci care ar mai fi aportul tău?!

Facebook ne iscodeşte dorinţele. Dar şi librarul de la care cumpăr cărţi a înţeles cam ce vreau şi mă întâmpină cu oferta potrivită. E spion?!

Facebook face cam la fel: iscodeşte ce ne place, desigur, în interesul interesaţilor săi. Obişnuim să ne... spovedim on line. Se afirmă că platforma asta ştie despre tine mai mult decât partenerul de viaţă! Doar că partenera ta mai găteşte şi spală, Facebook, nu!

Ieri, i-am dat like articolului unei colege de birou şi, ridicând ochii, am văzut că era la un metru, la alt calculator, răspunzându-mi… on line. "O, tempora"!

Sigur că pare ceva comic şi fără sens, dar suntem tot mai cyborgi!  Cyborgi speriaţi acum de Facebook, să zici că alde Zuckerberg ar fi un fel de Kovesi… Dar ne vom obişnui să trăim şi în Facebook precum într-o toaletă cu vitrină la stradă. Facebook a supravieţuit Congresului! Iar unii cântau deja şi prohodul către Google, satanizându-l şi pe acesta, de parcă nici bibliotecile n-ar avea, alături de cărţi rare şi de lecturi excelente, şi mediocrităţi…

Ar trebui însă lecţii în şcolile noastre, de depistare a surselor de informare corecte, măcar plauzibile, şi de păstrare a neîncrederii în corectitudinea garantată. Ca să nu mai creăm atâţia creduli! Există riscuri în întrebuinţarea oricărui instrument. Iar dacă e vorba despre un instrument de informare, apelaţi la mai multe surse, contradictorii chiar, nu la canalul preferat pentru… design! Şi, atenţie: nimic nu ne e oferit pe gratis, asumaţi-vă deci consecinţele "darului"!

Facebookul l-a făcut pe Trump mai preşedinte, hackerii ruşi sunt acuzaţi că l-au "umflat" pe americanul care ameninţă acum Kremlinul. SUA a atacat Irakul lui Hussein invocând arme chimice pe care nu le-a descoperit apoi în teren; acum, în contradicţie cu Moscova, pregăteşte o nouă intervenţie militară, invocând sutele de mii de victime ale gazelor toxice ale regimului sirian. Trump îl ameninţă pe Putin cu rachetele, iar Armata rusă a simulat şi anul acesta trecerea Nistrului în Transnistria, pentru respingerea unor imaginare "atacuri teroriste"… româneşti. N-am văzut însă prea multă îngrijorare în Facebookul românesc! Noi, de ce parte a Facebookului credem că suntem?

Citit 1747 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 17:24

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Miruna
  Vineri, 13 Aprilie 2018 14:16
  199.249.223.***
  Asa este domnule Cilinca... toata treaba cu Facebook-ul asta s-a ajuns la un ridicol de penibil daca pot spune asa. Oamenii nu mai vorbesc fata in fata, le trece viata in fata calculatoarelor si cu ochii in telefon fiindca le este mai usor sa dea un ridicol like sau sa scrie un ridicol de comentariu in loc sa rosteasca acele cuvinte. Au ajuns sa-si vanda viata pe Facebook ca pe o marfa. Unii mai au putin si se pozeaza stand pe buda in fundul gol si postand pe Facebook cu mandrie ca "Am facut un rahatel, smileyface".

  Doamne Dumnezeule. Tinerii astia nu inteleg ca retelele acestea de socializare parca ii termina, le scurteaza viata. Tehnologia cred ca va duce la sfarsitul omenirii, retelele de socializare, online-ul, internetul asa cum este si orice medicament folosit in exces, dauneaza grav sanatatii.

  Dar cu cine sa te intelegi domnule Cilinca? Pe cina sa faci sa priceapa cand acesti asa zisi "tineri frumosi si liberi" nu par sa inteleaga si ceea ce este mai grav este ca pare ca nici nu vor sa inteleaga.

  O plimbare in parc sau pe orice alee (fara telefon la tine), deconectat de la online si deconectat de la virtual poate fi sanatate curata, dar multi nu par a-si dori sanatate. Sedentarismul dublat de statul cu nasul in telefon, in calculator, mai exact spus in online dauneaza grav sanatatii. Societatea se duce la vale, dar poate ca asta a si fost scopul marilor companii de online/internet tinand cont ca se vorbeste de o suprapopvlare excesiva a planetei. Poate asta cu Facebook-ul si cu online-ul, cu internetul, tehnologia asta poate ca este un fel de epurare in masa si nu ne dam noi seama.

  Consecintele utilizarii virtualului in exces e marea problema a omenirii.
  0
  3
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 13 Aprilie 2018 08:46
  194.105.20.***
  FB sau f... bine !!!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.